Цената на атентата в Париж - 7 000 евро!

Толкова струвало на терористите да осъществят удара си
Обновена: 21 ное 2015 19:49 | 21 ное 2015 19:32,
82
Цената на атентата в Париж - 7 000 евро!
Снимка: архив, Reuters

Екстремистите, които убиха 129 души във френската столица и предизвикаха серия от ожесточени въздушни удари в Сирия и засилени мерки по целия свят, са похарчили около седем хиляди евро за организиране на атентатите във френската столица, твърди сингапурският вестник The Straits Times, цитиран от "Фокус".

На свой ред след Парижкия петък 13-ти световните лидери засилиха борбата срещу финансирането на тероризма чрез отмъстителни удари срещу "Ислямска държава" в близкоизточните държави Сирия и Ирак, а междувременно правителствата на Франция и Белгия разкриха, че допълнителните мерки за сигурност са коствали един милиард евро на държавните им бюджети.

Терористичните атаки, които изискват не повече от калашници и боеприпаси, домашно приготвени самоубийствени колани, апартаменти и коли под наем, припомниха колко малко е необходимо, за да бъдат извършени безразборни убийства и да се всее страх и объркване в европейските (и не само) общества. 

Още по темата

Най-сложните атрибути на терористичните атаки - коланите с експлозиви, са направени от някои от най-евтините материали, които могат да бъдат открити в обикновен магазин за стоки за бита. Това сочи анализът на експерти по сигурността, разследвали бомбите, използвани от самоубийците в Париж.

Разходите, направени от терористите за химични вещества, автомати и боеприпаси, помещения и автомобили, са минимални.

В сметката на френските експерти по сигурността не са включени сумите за придвижването на съучастниците към Европа и други разходи, касаещи детайлни подробности около планирането.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
2
 
6
 
! Отговори
До западногеец 3 преди 8 години
Не е необходимо да подчертаваш за какъв се мислиш личи ти от написаното поредното спуснато творение от Козяк.
3
1
 
14
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Някакъв болен мозък седнал да осчетоводява разходите на терористите.. Това е меко казано цинизъм.
2
27
 
5
 
! Отговори
Западноевропеец преди 8 години
По-големи терористи от рашите няма. Те създадоха Ал-Кайда и ИД, те причиниха разрухата в Ню Йорк, те направиха войната в Украйна и сега направиха и войната в Сирия. А Болен, на който толкова много психично болни се кланят е техен агент, чиято цел е да зароби България и да я подчини на техните цели, но не са избрали достатъчно интелигентен човек за целта. Запада и по-специално САЩ са единствените, които се борят с това зло и ние трябва да ги подкрепит, защото САЩ е страната на демокрацията!!!
1
0
 
18
 
! Отговори
клошар преди 8 години
Излиза ,че нас не ни закачат защото сме толкова бедни и гола вода ,че ще си е живо набутване ,а за там си е без пари.