Москва може да замрази "Турски поток" и АЕЦ "Аккую"

Това би било част от ограничителните мерки срещу Анкара
26 ное 2015 17:00, Елка Василева
82
Москва може да замрази "Турски поток" и АЕЦ "Аккую"
Снимка: архив, Reuters

Проектът за газопровод "Турски поток" и строителството на АЕЦ "Аккую" в Турция попадат в списъка на инвестиционните проекти, които могат да бъдат замразени или отменени като част от ограничителните мерки срещу Анкара, заяви руският министър на икономическото развитие Алексей Улюкаев, цитиран от ТАСС.

Този проект ("Турски поток") по нищо не се различава от всеки друг проект, посочи Улюкаев. Той уточни, че проектът попада под действието на закона за специалните икономически мерки, както всеки друг проект.

Още по темата

По думите му ситуацията с АЕЦ "Аккую" е аналогична.

Улюкаев добави, че неговото ведомство бързо ще подготви предложения. Министърът отбеляза, че този инвестиционен проект попада под действието на закона за специалните икономически мерки и може да бъде предмет на решение, според което да бъде замразен или отменен.

Улюкаев съобщи, че икономическите ограничения, свързани със свалянето на руския самолет от Анкара, могат да включват също така ограничаване на гражданските полети от и до Турция. Освен това може да спре подготовката на зона за свободна търговия между двете страни, информира Ройтерс.

По думите му правителството ще анализира възникващите рискове във връзка с планираното въвеждане на ограниченията. Става дума включително за туристическия отрасъл, авиопревозвачите и компаниите, работещи в областта на вноса и износа.

На заседание на правителството днес руският премиер Дмитрий Медведев обяви, че Русия ще въведе ограничения срещу Турция и ще замрази редица съвместни проекти в отговор на свалянето на самолета Су-24. Той даде срок от два дни на ведомствата да подготвят предложенията, определяйки действията на Анкара като "акт на агресия" срещу Русия.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
19
 
7
 
! Отговори
Ха,ха,хааа..ДА ,БЕ.. преди 8 години
....ТУРЦИЯ Е ВТОРИЯ ЕДЪР КУПОВАЧ НА ГАЗ --СЛЕД ГЕРМАМАНИЯ!!!ТА ......НА КОГО ЩЕ ПРОДАВА ПОСЛЕ ГАЗ ,РУСИЯ...НА КАМИЛИТЕ В ПУСТИНЯТА ЛИ..??!
24
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
няма потоци няма денги паняли бе мускали
23
3
 
12
 
! Отговори
до 30 преди 8 години
Споко, Путин ще го разсшири четворно от към турска страна.
22
8
 
31
 
! Отговори
до 20 преди 8 години
Руските проекти са като извънземните, всички са чували за тях, ама никой не ги е виждал-Отопляваш се с руски газ. Караш колата си с руски бензин. Токът, който ти захранва компютърът е от руска АЕЦ.И тези неща според теб ги няма?! Малееее, пак не си си пил хапчетата!
21
16
 
9
 
! Отговори
черноморский флот преди 8 години
а ко праиме ние, ако ердоганчик замрази босфор и дарданеллы? круизи наверно!
20
6
 
18
 
! Отговори
От Русия - с любов преди 8 години
До ХА-ХА-ХА ! 6 " Бойко, *** при Путин , поискай прошка и помоли за Южен поток!" Това не е причина за шеги, наистина! Това беше добра идея за България - ама ВЧЕРА! Днес вече не е възможно. Бихте искали да живеете без Русия- вече се е случило. Бъдете счастливи, братя- българите!
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
25- 0тнася се за турция и ердоган
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ааа береме траби... аре
17
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Все пак България е икономически по-добре Русия. Който не вярва да иде да живее с 6000 рубли ($90) на месец и да то питам как е .
16
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
благодарим на бога че ,чавка му изпи мозъка на този от снимката .най голямата заплаха за българия вече не съшествува ;турция в европейския съюз.колкото до останалото турция я чака съдбата на фашистка германия
15
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Супер нагли тея ***, хем граници не признават,пък и извинения чакат даже.Същото го правят със всички страни около тях, влизат нарочно за да видят кой как ще реагира. Е видяха. Дано има още.
14
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АнонименРуските проекти са като извънземните, всички са чували за тях, ама никой не ги е виждалПрва си...Руските проекти са като икономическите успехи на България. Всички са чували за тях, но никой не ги е виждал.
13
2
 
9
 
! Отговори
Деси преди 8 години
Горките тръби... така и ще си изгният
12
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
протурнаците могат да си плюят колкото си искат само че; турция вече е труп ,няма никаква надежда нито за членство в европейски съюз ,нито за сериозни отношения с европа и азия а оше по лошо е когато кгб и русия ще те дебнат със топора во веки веков.смъртната присъда е подписана -амин
11
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пет дена след радостта на съвецките *** за турския паток и вече няма да го има. Толкова струва думата на руснака...
10
2
 
9
 
! Отговори
до 16 преди 8 години
Пиете ли си редовно вашите хапчета?.
9
5
 
4
 
! Отговори
ERDOGAN do PUTIN преди 8 години
are stiga si se sardil za edin 6amar 6tete po4erpq edna vodka
8
4
 
5
 
! Отговори
до 12 преди 8 години
Другарю "нежен" експерт. Колега. Аз също съм експерт по "тесни" места. Ако имате "нужда" мога да ви обслужа.
7
4
 
18
 
! Отговори
браво ердогане преди 8 години
Нов шанс за нашите дебелосер...да пуснат отново южния,ако имат 2 гр мозък поне.Поне това унижение-османски поток да отпадне от робска българия-заобикаляне отстрани като че сме чумави...Да видиме нашите Дупетати с какви очи ще откажат тръбата през българия отново.Спомнете се какво предсказа Севрюкова за България-народа ще се събуди чак когато Турция анексира безнаказано част от нас
6
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моят съвет към Ердоган е да си го премести в другия крачол. Другия път обаче преди да свали някой руски самолет да пита пилота дали иска баклава и кафе за добре дошъл на турска територия , та на ушанката да му стане ясно къде е.