България е Сърбия!? Британско издание ни изтри от картата

Според картата страната ни е безопасна от терор, но къде ли е тя?
Обновена: 23 мар 2016 19:16 | 23 мар 2016 19:13, Екип на Dnes.bg
156
България е Сърбия!? Британско издание ни изтри от картата
Снимка: "Дейли Експрес"

Европа се превръща в зона, забранена за туристи, заради множеството заплахи от терористи, като голяма част от Стария континент трепери под заплахата от атаки.

За да улесни своите читатели как да изберат къде да прекарат наближаващата лятна ваканция, изданието "Дейли Експрес" публикува карта на това къде е безопасно да се отмаря и къде не.

България е определена като безопасно място, но според изданието страната ни всъщност въобще я няма на картата, а върху по-голямата част от нашата територия е написано Сърбия.

Част от сръбската територия пък щедро е предоставена на Босна. За съществуването на албанците и македонците британската медия въобще и не подозира.

Според картата спокойно може да се почива в Русия и в Украйна. Най-опасно е в Испания, Франция, Белгия, както и във Великобритания и Германия.

Турция, очаквано заради атаките в Анкара и Истанбул, също не е желана дестинация от туристите.

Мароко, Тунис, Египет, посочва още "Дейли Експрес", също не са препоръчителни за семейна почивка с децата.

Изданието все пак признава съществуването на страната ни поне на текст, защото в последното изречение от материала обявява, че в България, Хърватия и Португалия, където всяка година отмарят близо 2 милиона британци, не се очакват терористични нападения.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


156
Още по темата: БългарияСърбиякарта
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
0
 
9
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Прощавайте , но само аз ли виждам бяла стрелкичка на картата , точно над първата буква от името на Сърбия, която сочи точно тяхната територия?
62
1
 
10
 
! Отговори
Вижте Полша братя! преди 8 години
"Екип на Днес.бг" явно бая зор е видял да си изсмоска тая "статия" изпод ноктите! А иначе, ако бяха малко по-професионални можеха да напишат за най-големия в историята на Полша протест със стотици хиляди участници вчера против ислямизацията, в резултат на което новата полска премиер-министърка отмени споразумението за приемане в Полша на 7.000 мюсулмански терористи и изнасилвачи позиращи като бежанци, подписано от предишното правителство! Нито една медия в Бг не намери мъжеството да го отрази!
61
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Напълно непрофесионална и ужасно некадърна статия!
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То и много други държави ги няма - Белгия,Холандия,Дания са ФранцияА България докато не започне да произвежда нещо различно от храни и напитки скоро няма да е има изобщо на картата гарантирано от ГЕРБ .
59
0
 
3
 
! Отговори
TOP SECRET преди 8 години
Санстефанският мирен договор среща неодобрението и на съседните на княжество България балкански държави.Сърбия иска Видин и изявява претенции за Македония. Подтиквана от Австро-Унгария, Сърбия насочва стремежите си за териториално разширение на изток, към българските земи. По това време сърбите целят да възстановят териториите на Велика Сърбия от времето на Стефан Душан, в която влизат земите на цялата македонска област и градовете Щип, Велес, Горна Джумая, Белоградчик, Кюстендил и други.
58
1
 
3
 
! Отговори
TOP SECRET преди 8 години
До 2015 г. беше малко известно в България, че Русия сключва тайно споразумение с Австро-Унгария във връзка с руско-турската война, което е предизвестявало провеждането на Берлинския конгрес, довел до разпокъсването на България и предаването на Босна и Херцеговина под управлението на Австро-Унгария
57
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Санстефанският мирен договор:Румъния също не остава доволна от договора. Обсъждане по тези въпроси между граф Игнатиев и румънският крал Карол I, има още през февруари 1878 г. Тогава монархът протестира относно преминаването на Южна Бесарабия в Русия и на Северна Добруджа в Румъния. Така се нарушава целостта на румънския народ, а румънската държава получава чужди земи с чуждо население (Северна Добруджа). По-късно тези несъгласия дават отражение и в Берлинския конгрес.
56
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Екип наДнесBg, много сте неграмотни, бе!!! Не виждате ли малката бяла стрелка над надписа "Serbia", която сочи точно в територията на Сърбия! На никоя от държавите в жълт цвят не е изписано името. Вие сами се изтривате от картата, а, не британското издание!!! ПълниМалоумнициСте!!!
55
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Екип на Dnes.bg, много сте неграмотни, бе!!! Не виждате ли малката бяла стрелка над надписа "Serbia", която сочи точно в територията на Сърбия! На никоя от държавите в жълт цвят не е изписано името. Вие сами се изтривате от картата, а, не британското издание, ***!!!
54
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сърбия и Румъния са икали части от България слeд падането на Османска Империя , така че нищо ново
53
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По добре Сърбия от колкото Турция (Алеко Константинов - До Чикаго И На Зад)
52
0
 
22
 
! Отговори
Географ преди 8 години
Екипът на Днес - направо се изложихте с тази статия.
51
1
 
4
 
! Отговори
е? преди 8 години
Глупости ! Туристи във ФРА и ИСП ще има , даже повече от 2015 ! Но в туркиету ЙОК ТУРИСТЕН ааахахахахахахахахахахах
50
0
 
13
 
! Отговори
пф преди 8 години
Тая статия е за кофата!
49
0
 
22
 
! Отговори
летящата вещица преди 8 години
Търсих автор на статията, пък то се оказа, че цял екип измислил тази щуротия. Е, останало им празно място по сайта, гледат да го запълнят със сензационно заглавие:(
48
1
 
18
 
! Отговори
ined преди 8 години
Абе не видяхте ли, че не само на България ами и всички други страни в жълто не са им писали имената?
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освен че са грозни,беломунявите са и много проЗти!
46
1
 
15
 
! Отговори
Odysseus преди 8 години
малко сте се изсили с критиката ТЯ И РУСИЯ Я НЯМА НА ТАЗИ КАРТА , но границите си ги има. Чисто и просто не са ни написали името на държавата както на много други на картата
45
0
 
7
 
! Отговори
Ст. преди 8 години
Символните означения се наричат маркери в картографията и в случая са избегнати за да не се претрупа картата. Извън БГ съм и системата ми изтри коментара от по-рано, предполагам това се опитва да сподели автора на # 27. Програмата е поставила половината ит името на Сърбия в БГ, така че грешката е и в двете медии
44
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как е възможно да тъсите "новина" по този безобразно евтин начин? "Изтри от картата"? Сериозно ли? Не е нужно много за да ви направи впечатление, че България Е на картата, но не е написано името на държавата, защото са написани само тези на държавите отбелязани като небезопасни - оранжавите и червените!Как може да се подигравате така с потебителите си?!