Путин: Не са ни нужни бойци от Афганистан, представящи се за бежанци

Руският президент не иска и "престъпни елементи" от Сирия
436
Путин: Не са ни нужни бойци от Афганистан, представящи се за бежанци
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин призова да не се допускат бойци от Афганистан в страната, представящи се за бежанци, предадоха световните агенции. Той каза, че на Русия не са нужни престъпни елементи, които да идват от Афганистан и повторение на ситуацията от 90-те години на миналия век и от началото на 21 век, предаде ТАСС.

Путин допълни, че Русия не иска и престъпни елементи от Сирия да влизат на територията й и припомни, че руските власти са направили всичко необходимо Сирия да не се превърне в развъдник на тероризма.

Руският президент разкритикува идеята на някои западни страни да пратят бежанци от Афганистан в съседните централноазиатски страни, докато техните визи за САЩ и Европа се обработват.

"Означава ли това, че те може да бъдат изпратени без визи до тези страни, до нашите съседи, докато самите те (западните страни), не искат да ги приемат без визи", запита Путин по време на среща с представители на управляващата руска партия Единна Русия. "Защо се възприема такъв унизителен подход за разрешаването на проблема?" добави той.

САЩ водят тайни разговори с редица страни в отчаян опит да осигурят сделки за временно подслоняване на афганистанците, които са изложени на риск заради това, че са работили за американското правителство, припомня Ройтерс.

Същевременно днес руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Организацията на Договора за колективна сигурност и Шанхайската организация за сътрудничество ще обсъдят на срещите си на върха през септември ситуацията в Афганистан.

Докато някои западни страни все още се мъчат да евакуират хората от Афганистан, Москва похвали талибаните, че са върнали реда след поемането на контрола върху властта, припомня Ройтерс.

Лавров заяви, че талибаните досега се придържат към обещанията си за прекратяване на бойните действия, за амнистия за всички, които са били замесени в конфронтацията и за нуждата от национален диалог. Той добави, че талибаните са осъществили контакти с бившия президент на Афганистан Хамид Карзай. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още по темата: владимир путинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 26 "Ххахаахах бях напълно убеден че си грантаджия, даже не те е срам да защитаваш пълзящата към Европа ислямска пaплaч." Дори не знам какво е това "грантаджия", но съм вече сигурен, че си ***: май нещо не искаш руснаци у вас, защо ли? Да не си чел някое стихотворение на Радой Ралин, а? :))))
28
22
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 24 "че казаното от Путин е новина за всички." Казаното от Путин е новина за всички, които са наясно, че бежанците не са терористи.Всъщност, на Путин също му е ясно, че лъже: неговите пионки постоянно критикуват Запада, че в момента на помага на опитващите се да напуснат Афганистан бежанци. Обаче откъде толкова акъл да схванеш, че това са две напълно противоположни позиции, които Путин използва, за да създава насторения сред неграмотници като теб?
27
2
 
26
 
! Отговори
пецата преди 2 години
това са войници които сега се връщат в "базата"-европа, където ще ги хранят и ще си ги кътата, после ще ги използват пак в някаква война в някоя измислена групировка или ще ги пращат на терористични актове из европа, това иска да каже Путин
26
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Американците една война не са спечелили. След тях талибани, ислямски държави и комунисти. Бах ти жандарма, дето с една Земя не може да се справи.
25
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Вземи си няколко рошави руснака у вас, недей дава акъл по форумите. Убеден съм, че ще те докарат до просешка тояга и ще имаш повече мизерии, отколкото аз с афганистанци."-------------------Ххахаахах бях напълно убеден че си грантаджия, даже не те е срам да защитаваш пълзящата към Европа ислямска пaплaч.
24
2
 
33
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Що се отнася за казаното от Путин, е напълно прав. Това не са бежанци а джихадисти. От страх за кожата оставят на произвола на съдбата семействата си вместо да се бият с талибаните. Европа е наводнена и тепърва ще се наводнява с такива.. Затова и виждате само мъже по границите...Няма жени и деца, а те няма и как да избягат...
23
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Всъщност, ти нищо не знаеш, затова чакаш Путин да ти каже какво да мислиш и говориш."--------------------------------Всъщност знам достатъчно и го твърдя от години. Просто новоизлюпили се форумни ботове като теб си въобразяват, че казаното от Путин е новина за всички.
22
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 19/20 "Вземи си няколко рошави талибана у вас, недей дава акъл по форумите, naляк" Вземи си няколко рошави руснака у вас, недей дава акъл по форумите. Убеден съм, че ще те докарат до просешка тояга и ще имаш повече мизерии, отколкото аз с афганистанци.
21
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Овладеете короната пък тогава мислете за талибаните че току виж гризнали някои та се чудим какво ние дошло
20
3
 
13
 
! Отговори
Ами така е преди 2 години
Семантична разлика между талибани и протестиращи студенти няма.
19
1
 
22
 
! Отговори
до 19 преди 2 години
Вземи си няколко рошави талибана у вас, недей дава акъл по форумите, naляк.
18
28
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17 "Забравих, че бежанците ... " Не можеш да забравиш нещо, което никога не си знаел. Всъщност, ти нищо не знаеш, затова чакаш Путин да ти каже какво да мислиш и говориш. Иначе, бежанците са бежанци. Никой нормален не оспорва, че бягат от война и средновековен режим: освен Путин и путинофилите като теб де.
17
21
 
5
 
! Отговори
Диана преди 2 години
Според мен,талибаните трябва да излезнат с изявление дали ще предприемат наказателни мерки към хората,работили с предишното правителство,участвали в боевете против тях..Защото ако те са решили да отворят нова мирна и демократична страница в историята на страната,където всеки афганистанец да намери мястото си,тези бягащи хора трябва да се успокоят и да не напускат страната..Колкото до Путин,не мисля че е прав за Сирия-той помагаше на Асад,не биеше само терористи,а и мирни хора и бунтовници..
16
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"А ти говориш за изказването на Путин за бежанците като за терористи,"-------------Съжалявам, забравих, че бежанците са физици, инженери, и нобелови лауреати за мир, и е в културата им да оплождат европейките като тези на базара в Кьолн, като и тези в цяла Швеция или изнасиленото момиче в София миналата година. Трябва да ги вземем всичките у нас, нали така ти казаха в замяна на достъп до гранта?
15
19
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Нане "СССР не избягаха панически от Афганистан през 1989 година въпреки, че водеха същата глупава война там 10 години" Ич :))) Затова муджахидините бяха въоръжени със съветски танкове след "изтеглянето".
14
18
 
3
 
! Отговори
Мефистофел преди 2 години
Дудин се е опулил май пак се е запекъл.!.
13
31
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 9/11 "Говориш за талибаните," А ти говориш за изказването на Путин за бежанците като за терористи, но да не ти пука, всички знаят, че Путин е кървав диктатор, на който не му дреме за нищо, освен за режима му. Включително ти.
12
4
 
36
 
! Отговори
изпразни се вън преди 2 години
подготвяш едни бандити 10 години, псоле организирано ги пращаш на джихад в Европа, това са милите планове на световните хитреци, а марионетките им в Европа работят всеки миг срещу народите си, не знам докога ще ги траят тия *** европийски ***
11
6
 
34
 
! Отговори
Нане преди 2 години
СССР не избягаха панически от Афганистан през 1989 година въпреки, че водеха същата глупава война там 10 години. Оставеното от тях правителство издържа около 3 години. Какво да кажа за кравария - оставено в ръцете на талибаните оръжие за милиарди долари и паническо бягство на кравари и техните съюзници от натуто. Дано успеят всичките да избягат успешно...
10
7
 
32
 
! Отговори
до 9 преди 2 години
Говориш за талибаните, които САЩ умишлено въоръжиха до зъби нареждайки на правителствените сили на Афганистан да не се бият докато се изтеглят оттам. Няма нужда да се лъжем как никой не е знаел точно какво ще се случи след изтеглянето от Афганистан.