Путин: Не са ни нужни бойци от Афганистан, представящи се за бежанци

Руският президент не иска и "престъпни елементи" от Сирия
436
Путин: Не са ни нужни бойци от Афганистан, представящи се за бежанци
Снимка: БГНЕС

Президентът на Русия Владимир Путин призова да не се допускат бойци от Афганистан в страната, представящи се за бежанци, предадоха световните агенции. Той каза, че на Русия не са нужни престъпни елементи, които да идват от Афганистан и повторение на ситуацията от 90-те години на миналия век и от началото на 21 век, предаде ТАСС.

Путин допълни, че Русия не иска и престъпни елементи от Сирия да влизат на територията й и припомни, че руските власти са направили всичко необходимо Сирия да не се превърне в развъдник на тероризма.

Руският президент разкритикува идеята на някои западни страни да пратят бежанци от Афганистан в съседните централноазиатски страни, докато техните визи за САЩ и Европа се обработват.

"Означава ли това, че те може да бъдат изпратени без визи до тези страни, до нашите съседи, докато самите те (западните страни), не искат да ги приемат без визи", запита Путин по време на среща с представители на управляващата руска партия Единна Русия. "Защо се възприема такъв унизителен подход за разрешаването на проблема?" добави той.

САЩ водят тайни разговори с редица страни в отчаян опит да осигурят сделки за временно подслоняване на афганистанците, които са изложени на риск заради това, че са работили за американското правителство, припомня Ройтерс.

Същевременно днес руският външен министър Сергей Лавров заяви, че Организацията на Договора за колективна сигурност и Шанхайската организация за сътрудничество ще обсъдят на срещите си на върха през септември ситуацията в Афганистан.

Докато някои западни страни все още се мъчат да евакуират хората от Афганистан, Москва похвали талибаните, че са върнали реда след поемането на контрола върху властта, припомня Ройтерс.

Лавров заяви, че талибаните досега се придържат към обещанията си за прекратяване на бойните действия, за амнистия за всички, които са били замесени в конфронтацията и за нуждата от национален диалог. Той добави, че талибаните са осъществили контакти с бившия президент на Афганистан Хамид Карзай. (БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


436
Още по темата: Владимир ПутинРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Пиянке, Я пак. :))))
8
29
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 5 "ай-накрая официално лице да каже истината за "бежанците" "Истината" ? Явно тия хора дето ги товарят сега на самолетите според теб и Путин са "терористи". Не талибаните, от които бягат и които Путин вече хвали наляво надясно. А като си припомним, че Рамзан Кадиров е почетен гост на Путин всеки път, когато стане дума за Чечня, и става ясно Путин колко е загрижен изобщо за "терористите".
7
22
 
35
 
! Отговори
Пиянке, преди 2 години
"Джуджето убиец похвалило талибаните...То само това като го прочете нормален човек му стига, за да прецени що за стока е този диктатор"... Вземи се образовай малко, точно американците подкрепяха талибаните във войната им срещу руснаците, които защитаваха законното авганистанско правителство през 90-те
6
15
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След краварите остават само смърт, болка и мизерия!
5
6
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-накрая официално лице да каже истината за "бежанците". Освежаваща промяна след обичайните опорки как трябвало да прибираме уплашени от войната майки с деца, инженери и ядрени физици.
4
58
 
19
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Джуджето убиец похвалило талибаните...То само това като го прочете нормален човек му стига, за да прецени що за стока е този диктатор
3
11
 
73
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Логично е САЩ да си ги прибере всичките след 20 годишната си кампания в Афганистан. Новата бежанска вълна за пореден път е благодарение на тях.
2
32
 
28
 
! Отговори
аа преди 2 години
Искате да бомбите в Сирия ама друг да ви прибира бежанците
1
71
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Руснаците подкрепят терористи, защото самите те са терористи на държавно ниво. Русия и Беларус активно насърчават трафика на бежанци към Европа (доказано, включително с видеа), затова са приказките да не се "допускат" бежанци в съседни на Афганистан държави: за да се ускори натиска с бежанци върху ЕС.