Зеленски е наясно, че Украйна няма да успее да си върне всяка окупирана земя

Става дума за анексирания Крим
29 май 2022 17:09, Нели Христова
161
Зеленски е наясно, че Украйна няма да успее да си върне всяка окупирана земя
Снимка: БГНЕС

"Условията в Донбас са неописуемо трудни, докато Русия се опитва да овладее цялата територия на Донецка и Луганска област, и Киев съзнава, че не може да си върне всичко, окупирано от Москва по военен път". Това признани направи украинският президент Володимир Зеленски в телевизионно обръщение днес.

Зеленски изрази увереност, че завзетите от нахлуването на Русия от 24 февруари насам земи ще бъдат отвоювани, но това "изглежда няма да стане с останалите". Украинският президент има предвид анексирания през 2014 г. полуостров Крим и овладените от проруски сепаратисти през същата година части от Донецка и Луганска област, провъзгласени от тях за "Донецка народна република" и "Луганска народна република". За тях бяха подписани и т. нар. Мински споразумения, които предвиждат начина, по който те да останат в Украйна, но впоследствие Русия ги призна за независими.

Володимир Зеленски изрази надежда, че съюзниците все пак ще предоставят достатъчно оръжия и че в следващите дни се очакват "добри новини" по въпроса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повече оръжия с голям обсег, системи за залпов огън....да ги запукат и да ги питат кой ги е канил в Украйна....Освободителите...........
25
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чак сега ли му стана ясно? Процесорът му е станал бавен от смъркане на толкова кокаин, щото досега разправяше, че щял да си върне териториите.
24
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още ли вярвате, че всичко това не е фарс. Направиха ги курбан. И украинците и руските войничета. Русофили, русофоби- все тая. Правят ни на маймуни както и когато си искат.
23
3
 
11
 
! Отговори
Укритата преди 2 години
си остават в Галиция, където им е мястото. От там е и техния идол, нацистчето Бандера и главорезите му. Да си ги боготворят там, да им издигат паметници, да си пакят факлите и да си правят шествията и да си градят Четвъртия Райх в Галиция. А Черно Море и източна Украйна са си Руски.
22
4
 
11
 
! Отговори
Ноби преди 2 години
всяка земя ? т.е. ще има държава изобщо украйна първо. няма кой да допусне такава грешка отново. москва да отстъпи на нато полвин милион кв. км. да си разиграват коня. тва беше, край с украйна
21
2
 
13
 
! Отговори
Това стана като ония преди 2 години
виц с Къци. Дето хванали Златната Рибка и всички около него си пожелали пари, коли, а той поискал да може да прави вълнички с ръце. И докато другите отпрашвали към луксозните си къщи Къци казал Момчета, аз мааай се прецаках. Та и Украинците така. Продадоха се за някой и друг долар. Накрая в САЩ политици и индустриалци направиха стотици милиарди. Всички намазаха. А Украинците станаха Къци. А предателчето Зеленски няма какво да го мислим, виличката в Маями го чака след като си изиграе ролята.
20
3
 
7
 
! Отговори
politikus.info преди 2 години
Появиха се снимки с много убити украйнски воени и унищожена техника при опит за контра атака на ВСУ срещу Руски и съюзни войски в Донбас.адреса на сайта е горе в заглавието. +18
19
4
 
12
 
! Отговори
Нане преди 2 години
До улавците, които си мислят за далекобойните оръжия за укрите... На бас, че Путин, ще вкара цяла юропа в атлантика...))) ако гръмнат с тях...
18
2
 
10
 
! Отговори
Какво следва преди 2 години
До СМЕХ...: "ТЕПЪРВА ИДВАТ ТЕЖКИТЕ НАПАДАТЕЛНИ ОРЪЖИЯ В УКРАЙНА". Добре, нека да дойдат. Но какво ще последва. ............ САЩ обещават системи за залпов огън с обхват до 500 километра. А Путин вече предупреди (и то неведнъж) че нападение срещу Русия е единствената причина, поради която Русия може да използва ядрено оръжие. Дано не се стига дотам. Украинците точно за такова нападение могат да използват системи за залпов огън с обсег от няколко стотин километра. Има за какво да се замислят САЩ.
17
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ТОЧНО ДНЕС ---АМЕРИКА РЕШИ ДА ИЗПРАТИ НАПАДАТЕЛНИ ОРЪЖИЯ И РАКЕТИ НА УКРАЙНА!...У КРИМ ШЕ ИМ СЕ ПЕЧЕ ЯЙЦЕ НА *** ВЕЧЕ....
16
4
 
14
 
! Отговори
Така се случва преди 2 години
с нацифицираните държави. Разпадат се.
15
3
 
10
 
! Отговори
рибока преди 2 години
Е,Байдън нали каза че Путин не може да остане на власт.Като го смени може да поискат от новия да му даде Русия до Сибир,а той да си направи столица Владивосток.Други новини да речем за държави от "несвободния свят" по определението на демократите от "свободния свят" няма ли?Индия например не се ли впечатли от дар словото на Борис Джонсъ, за да наложи санкции?
14
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Другия месец ще е още по-наясно и още повече ще вземе да осъзнава. По-другия месец още повече ще му се изясни и така докато му светне съвсем.
13
15
 
4
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
МИР --НЯМА ДА ИМА ! ТЕПЪРВА ИДВАТ ТЕЖКИТЕ НАПАДАТЕЛНИ ОРЪЖИЯ В УКРАЙНА!!!
12
3
 
8
 
! Отговори
П.К. преди 2 години
Този трябва да е съвсем наясно и къде ще се дене, когато тази територия, цялата, ще се влее в Майка Русия.
11
3
 
23
 
! Отговори
Да преговарят за мир преди 2 години
Те англосаксонците са добри в шоуто, и Зеленски покрай тях също. Стана почти като говорител по нашите телевизионни канали. Но украинската армия е в отстъпление, нищо не е спечелила. Ако сега Украйна преговаря за мир, ще загуби само Донбас и Луганск. Ако преговаря след месец-два, ще загуби и Харков, а след още месец - два може да загуби и Одеса. Но на Зеленски му дърпат конците от САЩ а САЩ искат те воюват до последният украинец.
10
3
 
21
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Зеленски продаде народа си за пушечно месо на Сащ и Нато срещу Русия и скоро народа ще се събуди от наци кошмара и ще го обеси...
9
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Киев се появиха разлепени плакати, на които главатаря на Азов обвинява Зеленото в предателство. Все повече затъват в батака, който сами забъркаха, но искат да завлекат и цяла Европа заедно с тях. Нацизма е една от формите на сатанизма. Който се заиграва с това зло, си получава заслуженото.
8
7
 
3
 
! Отговори
ПЪЛЕН ФЕЙК... преди 2 години
НИКОЙ НЕ Е КАЗВАЛ ПОДОБНИ ГЛУПОСТИ.....ЯВНА И ТЪПО СКРОЕНА ПРОВОКАЦИЯ...!
7
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На Донецка и Логанска област, руснаците могат да им предложат диктатура и качествени самовари. Няма да се учудя, ако скоро пак има референдум за присъединяване към Украйна.