Зеленски е наясно, че Украйна няма да успее да си върне всяка окупирана земя

Става дума за анексирания Крим
29 май 2022 17:09, Нели Христова
161
Зеленски е наясно, че Украйна няма да успее да си върне всяка окупирана земя
Снимка: БГНЕС

"Условията в Донбас са неописуемо трудни, докато Русия се опитва да овладее цялата територия на Донецка и Луганска област, и Киев съзнава, че не може да си върне всичко, окупирано от Москва по военен път". Това признани направи украинският президент Володимир Зеленски в телевизионно обръщение днес.

Зеленски изрази увереност, че завзетите от нахлуването на Русия от 24 февруари насам земи ще бъдат отвоювани, но това "изглежда няма да стане с останалите". Украинският президент има предвид анексирания през 2014 г. полуостров Крим и овладените от проруски сепаратисти през същата година части от Донецка и Луганска област, провъзгласени от тях за "Донецка народна република" и "Луганска народна република". За тях бяха подписани и т. нар. Мински споразумения, които предвиждат начина, по който те да останат в Украйна, но впоследствие Русия ги призна за независими.

Володимир Зеленски изрази надежда, че съюзниците все пак ще предоставят достатъчно оръжия и че в следващите дни се очакват "добри новини" по въпроса.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
13
 
! Отговори
Нане преди 2 години
зельонски, бягай и се мятай по корем пред Путин...))) докат е време...
5
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя май е пропуснал дозата щом е осъзнал какво ще става. Ама продължава с просията, все едно всички са му длъжни. Не го ли затрупаха с оръжие тоя човек, какво го прави?
4
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 4Ами след това? Пари се харчат бързо... След това нали ще дойде зима... Ако няма работа за немците, няма кой да те вземе да събираш капини брат. Ще има да висиш по гарите с плакат... Правя всичко за хляб, вода и кремверш.
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А наясно ли е как му влиаят амфетамините на Байдън?
2
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия ще я дyпат да плаща всичко. Като и вземат държавният резерв и дори и атома няма да могат да пуснат.
1
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това признани направи украинският президент Володимир Зеленски в телевизионно обръщение днес. - След 1-2 месеца ще направи и друго признание! :) Почва да втасва!