"Бритиш еруейз" отменя още стотици летни полети

Летищата в Европа, САЩ страдат от липса на служители
6 юли 2022 08:10, Елка Василева
9
"Бритиш еруейз" отменя още стотици летни полети
Снимка: архив, БГНЕС

Компанията "Бритиш еруейз" съобщи, че ще отмени още стотици полети през лятото, след като според нея се е оказало, че предишните стъпки за съкращаване на разписанието на самолетите не са се оказали достатъчни за решаване на проблемите с пътуванията, предаде Асошиейтед прес.

Новината ще засегне десетки хиляди пътници, възнамеряващи да летят от лондонските летища Хийтроу и Гетуик.

През пролетта въздушният превозвач обяви, че ще отмени 10 процента от полетите си между април и октомври, за да не се стига до ситуации, при които да трябва да се отменят полети в деня на заминаването им.

Така делът на отменените летни авиорейсове се увеличава на около 11 процента. "Бритиш еруейз" заяви, че ще предложи на клиентите си да им върне обратно платените суми или възможност да запазят билет за друг полет.

Летищата в Европа, САЩ и на други места страдат от липса на служители на всякакви длъжности, от носачи на багаж до охранители. Липсите в съчетания с рязко увеличилите се пътувания след отмяната на ограниченията срещу разпространението на коронавируса в много страни по света доведоха до дълги опашки на летищата и отлагания на полети.

Отмяната на полетите на "Бритиш еруейз" последва и решение на служителите на летище Хийтроу, взето с гласуване, да излязат в стачка за по-добри възнаграждения. В момента се доуточняват датите ѝ, но се очаква тя да се състои в разгара на летните отпуски.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да вземат от руските летища, там служителите ги пращат да садят картофи, че да не седят без работа. Муахахааа
5
0
 
1
 
! Отговори
Еруейз преди 1 година
Еъруейз е правилното
4
0
 
7
 
! Отговори
Ламята преди 1 година
"Развитият свят"-пропаганда,мързел и ***.де.рас.тия!
3
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Лувтханза взе 9 милиарда за ковида
2
1
 
15
 
! Отговори
MONAD преди 1 година
Всичките самолетни компании взеха милиарди за да задържат персонал по време на пандемията, взеха парите уволниха всички които не искаха да се ваксинират принудително и сега се чудят как да си запълнят персонала....
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нема ора, на никой не му се работи, за да ги назначат по летищата на хората им се прави т.н. секюрити клеърънс а проблема с ммаммуните на острова е че всеки втори има криминално досие. Отделно им трябва тренинг, индукшън и ред други глупусти, голям проблем си създадоха със съкращаването на квалифициран персонал по летищата