Зеленски призова украинците да са търпеливи и силни

Продължават усилията за възстановяване на електрозахранването
5 дек 2022 07:47, Нели Христова
91
Зеленски призова украинците да са търпеливи и силни
Снимка: БГНЕС

Президентът Володимир Зеленски призова украинците да бъдат търпеливи и силни, за да устоят на суровите зимни условия, докато официалните лица продължават с усилията за възстановяване на електрозахранването и други услуги, които бяха прекъснати от руските въздушни удари.

От началото на октомври Русия нанася удари по енергийната инфраструктура на Украйна, което води до прекъсване на електрозахранването и оставя милиони хора без отопление, докато температурите се понижават.

"За да преживеем тази зима, трябва да бъдем още по-устойчиви и още по-единни от всякога", каза Зеленски във вечерното си обръщение към нацията.

"Не можем да допуснем каквито и да било вътрешни конфликти и стачки, които могат да отслабят всички ни, дори ако някой там си мисли, че това по някакъв начин ще го укрепи лично".

Западните държави осъдиха вълните от руски въздушни удари по гражданската и енергийната инфраструктура.

Заместник-министърът по политическите въпроси на САЩ Виктория Нюланд заяви, че руският президент Владимир Путин извежда войната на ново ниво на "варварство", като се опитва да изключи осветлението и топлината на цивилни граждани.

Кметът на Киев Виталий Кличко заяви в Telegram, че от днес прекъсванията на електрозахранването ще бъдат ограничени до планирани "стабилизиращи" прекъсвания, за да се възстанови работата на мрежата, но добави, че ситуацията остава "трудна".

Най-големият доставчик на електроенергия в страната, ДТЕК, съобщи, че са планирани прекъсвания на електрозахранването в три други региона - Одеса, Донецк и Днепропетровск в южната и източната част на Украйна.

В Херсон, останал до голяма степен без ток, когато руските сили напуснаха южния град миналия месец, областният управител заяви, че 85 % от потребителите вече имат електричество.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В района на Харков руските войски атакуваха вражески позиции в Тимофеевка, Стрелеча, Волчанск и Огурцово. В Старобелско направление ВС на РФ бяха поразиха струпвания на зомби нацита и бронирана техника на ВСУ в Табаевка, Берестовое, Вишневое и Макеевка. През нощта руските войски атакуваха склада на ВСУ в Краматорск, в съоръжението имаше детонация на боеприпаси.
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама, естествено, украинците да му търпят всичките простотии, дето върши тоя ***, все ще останат живи от тях, може и да видят слънцето. Обещава им светло бъдеще.
40
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украйна отново трупа сили, както беше през лятото.Тактиката за сдържане на руската армия е същатахвърляйте месо.На линията Сватово-Кременная много от украинските зомби нацита се оказват или граничари, или тиловаци.В същото време много нацисти са докарани в Бахмут,които са опасни за сегашното правителство,разреждайки ги с мобилизирани без подходящо обучение.Всичко това води до ужасяващи загуби от страна на Украйна.
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Германия започнаха да мислят за предстоящия приток на украински бежанци в близко бъдеще. Германският посланик във Великобритания Мигел Бергер: Няма причина да сме оптимисти за прекратяване на войната чрез дипломация. Украинците ще започнат да напускат страната поради студа и щетите на критичната инфраструктура през следващите седмици.
38
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бившият лидер на УНА-УНСО(забранена на територията на РФ)Дмитрий Корчински вярва,че украинските нацисти,връщайки се от фронта, масово ще се напият или ще умрат от наркотици,докато други ще заемат топли службички и никога не са били в зоната на военни действия. Вярно е, че същият герой вярва, че Украйна чака брилянтна победа, която ще бъде много по-бърза, отколкото много хора си мислят. Но за сметка на своите колеги нацисти, той определено знае най-добре.
37
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В "постоянната война" загубите на ВСУ са по-големи, отразява се недостигът на далекобойна артилерия. Минималните загуби само в донецкото направление са над 100 убити и 300-400 ранени на ден. Болниците отново са пълни. Съответно офисът на клоуна не успява да представи никакъв успех на западните куратори. Междувременно проукраинското крило в европейския и американския елит изисква това, за да има коз в лобирането за увеличаване на финансирането.
36
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз го призовавам да се гръмне и да спаси народа си от мъки.
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските политически телеграм канали съобщават, че и двете страни в конфликта (Украйна и Русия) искат да завършат годината с победна нотка, така че положителните президентски речи да бъдат подкрепени от победоносен информационен фон. ВСУ преминаха в отбрана в посока Донецк, въпреки че Банковая(улицата където е разположена администрацията на клоуна) настоява да се върви напред, но времето не позволява.
34
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българските русофили много ги е яд, че украинците правят това, което те самите нямаха смелост да направят. Нямаха смелост да се опълчат на червената армия, когато дойде да ни окупира. И сега призовават украинците да се предадат на червените терористи за да запзят живота си. Изкарват всеки порив за свобода и независимост като глупост.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СЦКК(Съвместен център за контрол и координация): ВСУ нанесе удар по центъра на Донецк, мощен огън по мястото на попадението. ВСУ в 03:49 от страната на с.Тоненкое обстреляха Ворошиловския район на столицата на ДНР с 10 ракети от БМ-21 Град. Във Великобритания има стачки и искания за увеличаване на заплатите им. Председателят на Британската консервативна партия Назим Захави смята, че подобни искания помагат на Путин. Британски лекари: Искате ли класова борба?
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Украйна и трябва огромна, съвременна ПВО да може да защити всички електроцентрали и болниици и чак тогава и трябват трансформатори, кабели и др. да възстанови мрежата си.
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ракетните удари на ВС на РФ продължават. Секретарят на Общинския съвет Куртев (на страната на Киевската фашистка хунта) призна поражението на украински обекти в Запорожие: Беше извършена ракетна атака срещу съоръжения на индустриалната и енергийната инфраструктура в Запорожие. Поредица от експлозии и силен пожар в Кривой Рог. Стълб дим над града. Съобщава се, че е имало до 6 експлозии.
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тази нощ в Краматорск прогърмяха мощни експлозии: руската армия атакува склада с ракетно-артилерийско оръжие на Въоръжените сили на Украйна. Вражески боеприпаси гърмяха в индустриалната зона повече от час.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Трай коньо за американски милиарди. Да ама те ще отидат при лапачите. Обикновените хора ще си останат бедни и с мъкъта по загубенит в войната близки.
28
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Много е удобно, да призоваваш хората от топлия бункер, нахранил се обилно и изсмъркал две бели пътечки.
27
0
 
0
 
! Отговори
КРУМ СТРАШНИ преди 1 година
До Анонимен АНОНИМЧО ЗАДРЪСТЕНЯКО......
26
0
 
0
 
! Отговори
КРУМ СТРАШНИ преди 1 година
До Много търпрливиПРЕДАЙТЕ МИ ГО ДА СИ ПОГОВОРИМ.......
25
0
 
0
 
! Отговори
Много търпрливи преди 1 година
Много търпеливи и много силни - чак до заличаването на Украйна догодина....
24
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От 17: Има необясними неща, които са фундаментът на Сътворението. Но оттам нататък не е така. Животът играе роля на коректив и пробен камък за това колко е дълбока вярата ни и разбирането ни за света, което е в основата си едно и също нещо. Как ще обясниш иначе, че от милиарди или милиони уж християни ще се спасят една шепа хора в последните времена? Това беше наистина последно. Оттук нататък - ползвай мейл, ако искаш.Твой избор.
23
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още преди 8 години бендеро-нацистите изведоха войната на ново ниво на "варварство", като изключиха водата, осветлението и топлината на цивилни граждани На Донбас и Крим.