Нидерландия мисли до последно за ветото за Шенген

Искаме да видим цялата информация от ЕК
15
Нидерландия мисли до последно за ветото за Шенген
Ерик ван дер Бург (в дясно). Снимка: БГНЕС/ЕРА

Разбрахме от Европейската комисия, че разполага с много информация, благодарение на мисията за проверка на фактите в България. Казахме на България и на нашите колеги – дайте ни цялата тази информация и тогава ще вземем решение. Това заяви нидерландският държавен секретар по въпросите на убежището и миграцията Ерик ван дер Бург в коментар дали страната му ще вдигне ветото за присъединяване на България към Шенген, след участието си в заседание на Съвета „Правосъдие и вътрешни работи", който се проведе днес в Брюксел.

Мисията, в която участваха експерти от Австрия и Нидерландия, завърши доклада си в края на месец ноември.

Относно възможността за гласуване в парламента на Нидерландия на членството на България, Ван дер Бург каза:

"Първо трябва да получим цялата информация и ако видим, че България е направила всичко, което трябваше да свърши, тогава ще вземем решение кога е моментът. Не съм нито оптимист, нито песимист."

Нидерландският министър подчерта, че е оценил цялата работа, свършена от България в разговор с вътрешния министър Калин Стоянов.

Ерик ван дер Бург посочи, че днес не е говорил с австрийските си колеги за ветото.

По-рано министър Стоянов заяви, че е оптимист след проведените срещи.

"През следващите дни и седмици предстоят много активни разговори по отношение на това дали страната ни ще бъде приета в Шенген", коментира пред журналисти министърът на вътрешните работи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още по темата: Шенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нидерландия пази най-голямото си пристанище от китайското пристанище в Гърция. Тировете ще минават през България без да спират.
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гърция няма общо с Византия, както Италия няма общо с Рим.
10
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До 1: Съвременна Гърция няма нищо общо с Елада, това е Византия.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
То е от ясно по ясно че те решение са взели отдавна. Просто от куртоазия ще се правят че разсъждават до последно. На всичко ни е ясно че в западна Европа ни броят за кръгла нула и освен да ни унижават, обират и затриват друго не правят. Не само няма са видим Шенген ами много скоро ще видим и дебелия край като ни оберат и валутния резерв след неистовите опити да приемем еврото при все че други държави членки не са го приели и нямат и намерение да го правят
8
0
 
4
 
! Отговори
Брадат Лешояд преди 8 месеца
Ама тия не ни бръснат за хора ве
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Връзкарските наглеци да си стоят в смърдящата ко4ина със смърдливия дерибеевски и тиквата българска долно пробна връзкарски некаърна смрат
6
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Убеден съм че над Нидерландия и Австрия има същия натиск от Брюксел, какъвто имаше над нас и Гърция за приемането на Македония в съюза... В този случай картите са в наша полза, вярвам че ще влезем в Шенген преди евро-изборите през пролетта на 2024г.
5
4
 
6
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО АКО ВЛЕЗЕМ В ШЕНГЕН!! РОДИТЕЛИ ЩЕ ЗАВЛИЧАТ ДЕЦАТА СИ БЕЗ РАЗРЕШЕНИЕ И ОТ ДВАМАТА ! ДЕЦА ЩЕ СЕ ОТВЛИЧАТ, ПРЕСТЪПНИЦИ ЩЕ НАПУСКАТ ГРАНИЦИТЕ НИ БЕЗНАКАЗАНО И БЕЗ КОНТРОЛ! МАРШИРУТНАТА ПРЕСТЪПНОСТ ЩЕ СЕ УВЕЛИЧИ ДО НЕБЕТО! ТРАФИКА НА ХОРА СЪЩО!
4
1
 
6
 
! Отговори
Мммм преди 8 месеца
Като гледам и слушам "нашите" аха да влезем в Шенген!Обаче няма да стане изобщо нито сега у,нито догодина-границатани е като разкъсана рибарска мрежа!
3
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Какъв шенген наглите некадърни връзкари български да си стоят в *** заедно със свинеевски и тиквун
2
4
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 8 месеца
ВЪНШНАТА ГРАНИЦА ИЗОБЩО НЯМА ДА СЕ ПОДСИЛИ АКО ВЛЕЗНЕМ В ШЕНГЕН ! ЕДИНСТВЕНОТО КОЕТО ЩЕ СЕ ПОДСИЛИ Е ПРЕСТЪПНОСТТА! ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ГЛУПАВИ ЩЕ СА АКО ПРИЕМАТ БЪЛГАРИЯ И РУМЪНИЯ В ШЕНГЕН! СЕГА ПОНЕ ИМА НЯКАКЪВ МИНИМАЛЕН КОНТРОЛ ЩЕ СТАНЕ СТРАШНО !! ОТВЛИЧАНИЯ НА ДЕЦА С ЦЕЛ ПРОСТИТУЦИЯ И КАКВО ЛИ ОЩЕ НЕ АКО БЪЛГАРИЯ ВЛЕЗЕ В ШЕНГЕН!
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Стига с това Нидерландия, ние си ги знаем като Холандия и да си спазваме бг традиция.Германия не държи да я наричаме Дойчланд/ия, Унгария-Маджарорзаг, Албания - Шкиптария, Гърция-Елада и т н.