Хамас призова ООН: Спрете "бруталната война" в Газа

За два месеца са убити 17 400 палестинци
103
Хамас призова ООН: Спрете "бруталната война" в Газа
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Палестинското ислямистко движение Хамас призова Съвета за сигурност на ООН да сложи край на "бруталната война" в Ивицата Газа, където за два месеца война с Израел са убити повече от 17 400 палестинци, предаде АФП.

"Призоваваме Съвета за сигурност, международната общност и всички страни по света да сложат край на тази брутална война и да спасят ивицата Газа, преди да е станало твърде късно", се казва в изявление на пресслужбата на Хамас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
5
 
26
 
! Отговори
Виж ти преди 8 месеца
А когато я започнаха друго говореха !
50
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
между другото, в израел живеят 2 млн палестински араби, предимно мюсюлмани. имат партия в парламента, съдии, бригадни генерали в израелската армия. защо никога, ама никога не дават интервюта с тях? те са 20% от населението. защо само на терористи се дава трибуна? някой няма ли да си направи труда да пита тези палестинци защо живеят в израел, защо служат в израелската армия, защо не взривяват бомби, защо къщите им са врата до врата с евреи и християни?
49
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
докато не върнат всички заложници, там мир няма да има. израелците не им оставиха избор и хамас го знаят и го правят съвсем нарочно. няма правителство на света, на което да ислямисти да му отвлекат бебета, жени и възрастни хора и просто да си затоври очите и да ги остави на терористите. нито едно правителство. даже да се радват, че това е израел, не сащ, русия, китай или някоя бясна азиатска страна като япония или китай.
48
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
излиза моше и държи дълга реч пред оон: преди 3500 години, когато мойсей извел нашите хора от пустинята, сме спрели да се изкъпем в река йордан. дошли палестинците и ни откраднали дрехите. става палестинския представител бесен: долни лъжи, ние въобще не сме били там по това време. и моше казва: абе аз с това мислех да почна, ама да не ви дразня.
47
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тези са *** наглеците. Те първи ги нападнаха, взеха пленници, които още не да освободили, но иначе реват да ги спасявали от ООН. Да се радват изобщо, че сме 21 век. Защото в едни малко по-ранни времена щеше да има реки от кръв там и тотално заличаване на палестинците в Газа.
46
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
моше, занулелете ги!
45
3
 
18
 
! Отговори
Ограбено детство преди 8 месеца
До 55: за палестинските деца.. Има едни много хубави снимки с 4 годишни деца с калашник в ръцете и зелени ленти на главите, в обятията на лидерите на ХАМАС. Като Коледна картичка на Hallmark с пожелание за "бомбастична" Коледа.
44
9
 
21
 
! Отговори
До 55 преди 8 месеца
Набийте си го в чугунените глави. Палестинска държава е нямало и никога няма да има.Ако бяха по умни, щяха да живеят супер добре с евреите. Дори и автономия можеха да си издействат. Но, не. Палестинците основната им цел е...да убиват евреи и да унищожат държавата Израел.Ами, няма как да стане. Ще ядат бой до край.А като искат война..да бяха изтеглили всички цивилни палестинци и хамасаджиите да излязат на оръжие срещу израелската армия. Да, но и това не правят, ислямскитв терористи.
43
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Колко голяма вдлъбнатина в главата трябва да има някой, за да мисли, че някакви си там "Хамас" са се пръкнали просто така от нищото и ей така просто за свой собствен кеф решават, че ще правят пакости на горкичките мирни и добрички евреи, които нищо лошо не са направили.
42
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
САЩ отхвърли призивите за незабавно прекратяване на огъня в сектора Газа със следните мотиви: Макар че Съединените щати силно подкрепят траен мир, в който и израелците, и палестинците да могат да живеят в безопасност, ние не подкрепяме призивите за незабавно прекратяване на огъня. Това само ще посее семената на следващата война, тъй като [радикалното палестинско движение] Хамас не иска траен мир и решение на проблемите на двете държави. -- Не ви ли звучат лицемерно?
41
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Върнете отвлечените израелци" - Aми евреите да върнат заграбената земя и отвлечените палестински деца. Или за тях не вpякаш, а?
40
7
 
20
 
! Отговори
Jj преди 8 месеца
Даже не мога да разбера как им дават поле за изява медиите на тези талибани.До последния !
39
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Върнете отвлечените израелци, предайте всички ислямисти и тогава имайте искания.
38
8
 
15
 
! Отговори
тъпомер преди 8 месеца
То тук се едно съм на семинар,от умни по умни всичките,а е просто,Израел набива канчетата на диваците дето си мислят че света се върти около тях,само дето света не знае.
37
7
 
23
 
! Отговори
палесто-маке преди 8 месеца
Палестинците много заприличаха на македонците. Има една област Македония и вече са наследници на Македонската империя. Има една област Фелистея и вече са наследници на фелистинците. Вижте границите на Фелистея и на Юдея&Самария и къде са живели 12 еврейски племена. Те и затова Израел 2005 им казаха: "ето ви Газа, вземете си я" и изселиха 50хил.свои, които оставиха къщите си, инфраструктурата си, напояването, всичко на палестинците. И те, разбира се, като скакалци унищожиха всичко.
36
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Га ядоха кифтетата и екзекутираха цивилни ни риваха. Всякакви хамасляци - Закривааааай!
35
1
 
1
 
! Отговори
Ленин преди 8 месеца
Какво ни чака още......
34
13
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Един израелски професор в техен университет го каза най-правилно: "Евреите ционисти не вярват в Господ, обаче вярват, че той им е обещал земята на Палестина!".
33
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Арабухите са гадни хора" - А евреите много ли са хубави? Не става въпрос за "подкрепяне". Просто е нужно човек да каже истината. Не е нужно да подкрепя никого.
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Така е но Филистинците не са араби а гърци ." - Като допълнение към това което вече ти казах, замисли се, че и пра-българите не са славяни, а са си пра-българи. Но днес живееш в страна за която хората по света казват "България е славянска държава". И пра-българите не са били християни, но после Цар Борис 1 принуждава хората да се покръстят и днешните българи повечето твърдят за себе си, че са православни християни.