Зеленски: Украйна се нуждае от повече системи ПВО

Трябва да укрепим украинския противовъздушен щит
58
Зеленски: Украйна се нуждае от повече системи ПВО
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Украйна се нуждае от повече системи за противовъздушна отбрана от своите партньори, заяви украинският президент Володимир Зеленски след руските атаки с дронове тази нощ по Одеса и Харковска област. Това предаде Укринформ, като се позова на пост на Зеленски във "Фейсбук", където той качи и видеоклип, показващ последиците от руския удар с дрон "Шахед" по жилищна сграда в Одеса.

Агенцията отбелязва, че според украинския президент Русия продължава да атакува мирното население в страната.

"Нощна атака с "Шахед": Харков, Одеса, градове в Сумска област. Един от вражеските дронове удари жилищна сграда в Одеса. Разрушени са 18 апартамента. Изказвам съболезнования на семействата и приятелите на жертвите", подчерта Зеленски.

По думите на украинския президент спасителната операция продължава. Всички служби са на мястото на удара. На жителите се оказва цялата необходима помощ. Зеленски благодари на всички, които са участвали в спасителната операция.

"Нуждаем се от повече противовъздушна защита от партньорите ни. Трябва да укрепим украинския противовъздушен щит, за да увеличим защитата на нашите хора от руския терор", подчерта Зеленски.

Според президента "повече системи за противовъздушна отбрана, повече ракети за противовъздушна отбрана спасяват човешки живот"./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
2
 
17
 
! Отговори
Клошар преди 6 месеца
Извинявам се... Мимито казваше "Просто свърши хубавото време" Забравил съм я песента с подробности. Велика песен.
25
2
 
26
 
! Отговори
гост преди 6 месеца
Украйна се нуждае от НОВ НОРМАЛЕН президент.Да седне на масата и да се разберат с Путин,избиват се взаимно за кефа на англосаксонците това е големият проблем.
24
2
 
22
 
! Отговори
Клошар преди 6 месеца
Наркомански просяк Дзиленски, то и аз се нуждая от 3 лева за да си купя патронче водка, ама нямаааа... Вече свърши хубавото време, както пееше в една песен великата Мими Иванова.
23
2
 
34
 
! Отговори
Shark преди 6 месеца
Този не разбра ли, че Украйна няма нито партньори, нито приятели.Има едни, които наливат пари и оръжие за да продължи войната докато имат интерес. Ако бяха партньори или приятели на Украйна, тези същите щяха да търсят начин за мир, и щяха да го намерят,за да бъдат спасени хиляди животи. Т.нар партньори на Украйна не се интересуват нито от разрухата, нито от загиналите украинци, само от собствените си интереси. Зеления или е твърде tъп,да го разбере, или и той е в тази клика.Второто е по-вероятно
22
19
 
3
 
! Отговори
КИМ ЧВОР ГЛУПУТИН преди 6 месеца
ТАЗИ ВОЙНА ЩЕ Я РЕШАТ ГЛАСОПОДАВАТЕЛИТЕ НА ФАЩ!! АКО ТРЪМП СПЕЧЕЛИ РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ СИ ЗАПАЗВА ОТКРАДНАТОТО МОЖЕ ДА ПРИБАВИ И ОЩЕ И ЗАПОРИРАНИТЕ И ПАРИ ЩЕ БЪДАТ ВЪРНАТИ, А ЗА УКРАЙНА АКО Я ИМА ЩЕ ИМА ГАДНО МИРНО СПОРАЗУМЕНИЕ. КАКТО И АКО ДЖО БАЙДЪН СПЕЧЕЛИ 2-РИ МАНДАТ ЗА РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ЩЕ ИМА ПО 300 000 СНАРЯДА НА ГОДИНА ПО ГЛАВИТЕ НА ПУТИНИСТИТЕ ЗА ЗАГРЯВКА, СВАЛЯНЕ НА ЧЕРВЕНИЯ РЕЖИМ В РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ КОЯТО НАЙ-ВЕРОЯТНО ЩЕ СЕ И РАЗПАДНЕ ПЛЮС ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАТИ 10 ТРИЛИОНА ЕВРО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ
21
1
 
16
 
! Отговори
бай Бай преди 6 месеца
да де, ама защо "Украйна се нуждае от повече системи ПВО" и "Трябва да укрепим украинския противовъздушен щит"? Каквото и да правят укронациститите, Русия ще продължава да унищожава военните им обекти, инфраструктура, военните им формирования и намническата им cгaн. При това с бързо-растящи темпове и увеличваща се ефективност на неутралиZиране. Това е положението!
20
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Така наречените му приятели го подкукуросаха и накараха да вярва ,че може да победи Русия вместо да сключи мир когато условията на Русия бяха по-благоприятни.
19
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Как пък уцелихте снимката
18
5
 
9
 
! Отговори
КИМ ЧЕП ГЛУПУТИН преди 6 месеца
ЗАСЕГА МИРНИ ПРЕГОВОРИ НЯМА ДА ИМА , ЗАЩОТО ТОВА ЗНАЧИ ДА СЕ ПРЕДАМ НА ТРИБУНАЛА В ХАГА ЗА БЕСЕНЕ КАТО ТОВА Е ПЪРВОТО УСЛОВИЕ НА УКРАЙНА ЗА ЗАПОЧВАНЕ НА МИРНИ ПРЕГОВОРИ С РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ДОКАТО НА ВЛАСТ Е ДЖО БАЙДЪН!
17
2
 
26
 
! Отговори
мак преди 6 месеца
Утре ще поиска целия бюджет на България или всяка друга държава да отива за помощта на скъпоценнана укр. Научиха го, че дават каквото пожелае, въреки че не е в "семейството". Какво ще стане, когато влезе в ес, тогава никой нищо няма да прави за себе си, а всичките средства ще отиват за възстановяване на корум-пирана украйна.
16
3
 
31
 
! Отговори
Зельо Ромчето преди 6 месеца
Бате, дай
15
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ами купи си ги бе.
14
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Едно по дебело и здраво въже и на първия ел. стълб да увисне гнома,за да спре войната в провинцията на РФ, Украйна.
13
3
 
20
 
! Отговори
Герен преди 6 месеца
ПАК ДРОГИ ПРОСИ И ЛЪЖИ.. ТО ПУТИН ВИ ТИ КАЗА МИР БЕЗ АРМИЯ (НЕ,ЧЕ Я ИМАТЕ) ТИ СИ ЛИЦЕМЕР. ТЪРСИШ НА ДВЕТЕ НО ПО ГОЛЕМОТО,НО НЕМА ДА ГО НАМЕРИШ СЪС СИГУРНОСТ ЩЕ СИ ГО СЛОЖИЖ У ЗАДНИЯТ СИ ДЖОБ.
12
1
 
26
 
! Отговори
122 преди 6 месеца
Хич не ми пука, от какво са нуждае Украйна. Аз си имам съседи украинци и си живея мирно с тях. Те говорят руски, а в цяла Варна не съм видял нито един, който да говори така наречения украински. Там повечето са от Одеса. Ясно колко е украински град като не им знаят езика. Така че, на нормалните украинци не им пука за тая война. А другите виче са нй изчезване. Само откачен ще ходи по акъла на Зельо.
11
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
От къде бе, Зелен? Американската фрегата в Червено море "USS Carney" е изразходила целия си запас от 110 ракети SAM само за 3 дена без да има нито един свален дрон и трябва да се връща в база за презареждане. Това са 160 милиона долара само за 3 дена... Немската фрегата "Хесен" е изразходила целия си запас от ПВО ракети само за 2 дена при само 2 свалени дрона на хусите и сега трябва да прекоси половината земно кълбо за презареждане... Западът става за посмешище...
10
15
 
3
 
! Отговори
КИМ ЧЕП ГЛУПУТИН преди 6 месеца
УКРАЙНА Е ПОД ЗАЩИТАТА НА НАТО, ЗАЩОТО ФАЩ КОЯТО Е В НАТО ТРЯБВА ДА Я ПАЗИ КАКТО Е ПОДПИСАЛА В МЕМОРАНДУМА ОТ БУДАПЕЩА! НО ФАЩ И НАТО НЕ СИ ВЪРШАТ ДОБРЕ РАБОТАТА ПО ЗАЩИТАТА НА УКРАЙНА И ЗА ТОВА ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ В УКРАЙНА ОЩЕ НЕ Е ИЗБИТА!
9
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Укрите се нуждаете от капитулация, ти в затвора и край на всичко....вие сами си натресохте положението....дърпахте мечката за опашката, сега ние да не сме ви длъжни да ви пращаме пари-щото ние цъфнахме и вързахме. Който ви подкокороса да се правите на велики, да ви издържа. Боли ни фара за вас. Добре, че имаме продажници, иначе щяхте да видите къде зимуват раците.
8
1
 
19
 
! Отговори
Public enemies преди 6 месеца
Какво е това ПВО някакъв нов вид х ероин?
7
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Украйна се нуждае,вече от Мирни преговори и От нищо друго господин Евреино!! И колкото По скоро се случи това,по добре за Остатъчна Украйна!!!