Зеленски предупреди: Ако Украйна не издържи, Москва продължава към Балтика

Това ще бъде вече война Русия - НАТО
Обновена: 21 апр 2024 08:20 | 21 апр 2024 07:00, Петър Бойчев
361
Зеленски предупреди: Ако Украйна не издържи, Москва продължава към Балтика
Снимка БГНЕС

Ако Украйна не удържи и бъде прегазена от Русия, Москва има само един вариант накъде да продължи - защото тя няма да се спре. Това каза украинският президент Володимир Зеленски в интервю за бразилски журналисти.

"Ако ние не удържим - аз вярвам, че това няма да се случи, но да предположим, че не издържим - тогава Русия няма много варианти накъде да се насочи. Следващата им цел ще е някоя от балтийските държави - искате или не искате, убеждават ни, че това няма да се случи, но споровете са излишни, защото руснаците непременно ще дойдат. Те трябва нанякъде да продължат", подчерта украинският държавен глава, предаде Фокус.

Според Зеленски Путин ще атакува по-малка държава, която няма да може да окаже голяма съпротива. "Той (Путин - бел.ред.) няма да повтори същата грешка втори път - вече знае, че е по-лесно с по-малко защитена страна, страна с по-малко хора, по-малко оръжия. И това ще бъде държава, която е била част от Съветския съюз. Тук попадат точно балтийските държави и Путин ще отиде там", предупреди той, цитиран от Главред.

При това Зеленски е на мнение, че когато Русия нападне балтийските страни, за НАТО ще бъде трудно да се справи с руснаците. "Това ще бъде война между Русия и НАТО. Ако Украйна падне, такава война ще има без съмнение. За НАТО няма да е лесно да се справи. И тогава ще има преразпределение на територии", добави Зеленски.

"Ако техен самолет (на НАТО - бел.ред.) излита от територията на съседните ни страни и сваля ракетите, които със сигурност летят към Украйна, но могат да летят и към тези територии, както вече се случи с Полша и Румъния, тогава нека свалят тези ракети - аз само ще аплодирам", заяви украинският лидер.

Зеленски добави, че за всичките 30 години, през които Украйна е била независима държава, Русия е направила всичко възможно, за да й попречи да се развива. Русия поиска от Украйна да предаде ядрените си оръжия, да се унищожат заводите на отбранително-промишления комплекс и т.н., поясни Зеленски.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


361
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
149
0
 
2
 
! Отговори
читалище заря преди 4 месеца
пепи, като си пил до сабале отивай на кинаня, а недей да бъзикаш панела с инструменти че ше е за първи път у недея да изгърми сайта
148
3
 
17
 
! Отговори
ЕЙ УБИЕЦ преди 4 месеца
ВЪРНИ ДОНБАС И КРИМ НА РУСИЯ И ДА СЕ СВЪРШВА С ТАЗИ ВОЙНА
147
1
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
До Анонименпърво ***, не е фон паулус а е паулус. второ, не е пленен, а се е предал :В този момент над 100 000 германски войници[73] са струпани в Сталинград.За петнадесет дни териториите под германски контрол се свиват от 1400 на 100 км2 На 26 януари танкови части на 65-а армия разделят германската групировка на две части. Южната част рестава да съществува на 31 януари, когато Паулус се предава в плен. трето, марш да си легаш, да те еа у недоправеното хйомне
146
1
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
абе, ако последната версия на с200 се движи с мах6, това означава ли,че украинците имат хиперзвукови зенитни ракети?
145
0
 
0
 
! Отговори
читалище заря преди 4 месеца
пак ли хйомнето с килийно поддържа? тотално излагане сте
144
2
 
0
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 4 месеца
До Анонимен157 кви немски бункери при прохоровка бре, ти знаеш ли паулус къде се е предал изобщо. аман от ефрейтории
143
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Когато руснаците освобождават немския генерал фон Паулус след войната,той отива на Курск и посочвайки залепените метални парчета от Катюшите по бруствера на един немски бункер казва:-"Германия никога да не забравя това"Явно германците имат къса памет.
142
3
 
19
 
! Отговори
Еврогейец преди 4 месеца
Купете му още една яхта на тоя клоун и да меряса.Путин е щедър,ще остави на Украйна град Лвов.Но Одеса,Харков и Николаев ще ги вземе
141
14
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Мноого руски митове се сринаха в Украйна! Чекаме да сътворят новите!
140
3
 
16
 
! Отговори
R.A.T.M преди 4 месеца
С НАТО няма да си играе Путин с Молдова може, а и там има един неуреден въпрос. Кървавият клоун реве като зарязана булка на сватба. Щатите все по ясно се вижда искат да харижат украинския проблем на Европа. Сега мислят за близкия изток и Китай.
139
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Много е интересно да почнем да разказваме историята за отношенията между Германия и Русия от 1945г. натам! Тогава виждаме едни озверели руснаци,които нахлуват в Германия, палят, рушат и изнасилват. Същото е с отношенията на САЩ с Япония ама без да казваме за Пърл Харбър. А има едно нещо, наречено предистория...
138
2
 
4
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 4 месеца
Зеленски имали пресни "кокоси "?
137
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кято видяха доброволците-рамбовци от Запада,как вакум бомбите фаб,искарват белите дробове на жертвата през гърлото и червата през 3agHukaпрекратиха договорите си с Укрите и дим да ги няма.Казаха,че това не са го виждали никъде до сега.Смятайте,какво ги чака отановците ако решат да прекрачат границите на Русия.А Руснаците имат и още по жестоки оръжия.Ако ги употребят жертвата им ще я стържат с ножка от земята,ако въобще е останало нещо от нея.С Руснаците майтап не бива.Шегата настрана.
136
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Амеуика от другата страна на земята даде рамо на Украйна, а когато стане въпрос ние да дадем, се чуват от коментарите азиатски крясъци, че това са чужди работи! Чужди работи, война във нашата велика стара Европа.....? ПФУ!
135
1
 
16
 
! Отговори
Трагедия преди 4 месеца
New York Times - Can Ukraine Find New Soldiers Without Decimating a Whole Generation?Украйна унищожи младото си поколение. В този геноцид и българската върхушка има своя позорен дял. Четете американската преса.
134
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Бегай нарко, че червената армия иде!
133
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Месим погачи и събираме цветя. Чакаме братушките на Орлов мост!
132
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Този обещаваше мир, а се превърна в кървав клоун, жалко за Украйна
131
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Дзъ- А ПЪК АЗ СИ МИСЛЕХ, ЧЕ РАШКИТЕ ВЪРШЕЯТ, РУШАТ И УБИВАТ...ДРУГО Е КАТО ИМАШ ЕДИН ПО РАЗЛИЧЕН ПОГЛЕД, КОЙТО МЕ КАРА ДА СЕ ЗАПИТАМ- ИДВАТ РАШКИТЕ НА ГРАНИЦАТА НИ И ПОЧВАТ ДА НИ ГЪРМЯТ, И НИЕ КАКВО- ДОВЪРШЕТЕ, ЗА СЕБЕ СИ ЗНАМ КАКВО ИСКАМ, ДА ЧУЯ ВАС....
130
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Кято видяха доброволците-рамбовци от Запада,как вакум бомбите фаб,искарват белите дробове на жертвата през гърлото и червата през 3agHukaпрекратиха договорите си с Укрите и дим да ги няма.Казаха,че това не са го виждали никъде до сега.Смятайте,какво ги чака отановците ако решат да прекрачат границите на Русия.А Руснаците имат и още по жестоки оръжия.Ако ги употребят жетвата им ще я стържат с ножка от земята,ако въобще е останало нещо от нея.