От “Грийнпийс” не искат рестартиране на АЕЦ “Запорожие”

Призоваха и ЕС да наложи санкции на “Росатом”
20 май 2024 12:55, Инна Ангелова
32
От “Грийнпийс” не искат рестартиране на АЕЦ “Запорожие”
Снимка: ivabalk от Pixabay

Категорично се осъждат плановете на “Росатом” и руското правителство за рестартиране на ядрените реактори на атомната централа в Запорожие, обявиха от неправителствената организация “Грийнпийс”.

Шестте реактора на АЕЦ “Запорожие” са спрени от 2022 година насам. Атомната централа няма достъп до вода от миналата година след разрушаването на язовир Каховка. В плановете на “Росатом” влиза изграждане на голяма помпена станция, която да доставя вода до централата.

От "Грийнпийс" призовават и Европейския съюз да наложи санкции на "Росатом", както и на ядрените партньори в Европа и света на тази компания, както и изтъкват, че активно подкрепят развитието на възобновяемата енергия в Украйна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: АЕЦГрийнпийсКаховка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
25
 
! Отговори
Хмм преди 3 месеца
А, двата реактора с охладителни системи, които даваме, като подарък на Украйна, как се възприема от Грийнпийс, която неофициално се води поделение на ЦРУ? Нещо против вземането на този подарък от украинците дали имат?
3
2
 
27
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
Те Грийнпийс са за затваряне на всички реактори по света. Ако може всички да си направим индиански колиби в горите и там да се храним с диви круши и гъби. Който нацели ядливите, добре. Чудесна идея!
2
2
 
31
 
! Отговори
Бай Дрън преди 3 месеца
А Грийнпийс какео казва за беленските реактори, дето Зеленски оглежда? Да се стартират или не?
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
'Съденете на дървета е загуба не време' - пак те.