Протести в Гърция заради високите цени и ниските заплати

Стачкуват служителите в държавния сектор
21 май 2024 10:18, Елка Василева
76
Протести в Гърция заради високите цени и ниските заплати
Снимка: архив, БГНЕС

24-часова стачка се провежда днес в Гърция. Протестират служителите в държавния сектор срещу високите цени и данъци и ниските заплати.

Блокиран е транспортът. Стачката засегна силно обществения транспорт, предаде кореспондентът на БНР.

Железничарите спряха влаковете с искане за по-добро финансиране на железопътната мрежа, за да се гарантира сигурност на пътниците.

С почасово спиране на работа е градския транспорт.

В протести са учителите в средното образование. Затворени остават детските градини.

Лекарите в държавните болници приемат само спешни случаи с искане за премахване на операциите срещу заплащане. Работещите в общините също участват в обявената стачка от синдикатите.

Опозиционната партия Сириза подкрепи днешните протести и призовава хората да се включат в демонстрация пред министерството на финансите. От централата на Сириза направиха изявление, че трябва да се спре приватизацията на образованието, здравеопазването и упрекват правителството на Мицотакис в липса на мерки срещу високите цени на стоките от първа необходимост.

Депутатите от Комунистическата партия обявиха участие в днешните протести.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
То в Гърция ако беше лошо, нямаше цяла България да се изнася натам и да виси по 4-5 часа на ГКПП-тата
44
4
 
6
 
! Отговори
This is Spartaaa преди 3 месеца
Отричам се от България ставам Грък!Слава на Гърция!
43
5
 
8
 
! Отговори
Панайот Цаконис преди 3 месеца
Ако има ИЗГОНЕН софийски АЙ-ТИ СПЕЦИАЛИСТ, може да дойде във фермата ми до КАВАЛЛА.. ИМАМ 500 ОВЦЕ , КОШАРАТА Е НА 200 МЕТРА ОТ МОРЕТО,, ХЕМ ЩЕ ГИ ПАСЕ И ДОИ, и прибира , ХЕМ ЩЕ СИ ПРАВИ МОРЕ .
42
2
 
3
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 3 месеца
На Гърците Какво и Кой Им Гарантира - Че Няма Да Обеднеят - Например Като Сомалия или Папуа Нова Гвинея ??? Днес си Богат - Ако Си Разпилееш Богатството - УТРЕ Може да Си По Джжапанки- Боос и Гоол......проф. Христов беше казал *** Всеки си Мисли - че Има Някакво Решение на Всеки Проблем - Кой е Казал че Задължително Има Решение - Може и Да Няма Решение****
41
1
 
4
 
! Отговори
Павлаки преди 3 месеца
Обзалагам се, че комунистите са виновни и в Гърция! Къде сте бе, козяци?
40
9
 
1
 
! Отговори
До 40 преди 3 месеца
То и в САЩ има хора които спят под мостовете.....какво от това? Навсякъде има бедни и богати. Тук говорим за среден стандарт. Тук става въпрос за това че българите са по богати. Това не го твърдя аз! Това са официалните данни потвърдени от сериозни институции. Ето още едни данни: 85% от българите притежават собствено жилище! В Гърция са 73%.
39
0
 
12
 
! Отговори
до 42 преди 3 месеца
Да бе, узото им на гърците не струвало. Българското на Цар Киро е къде-къде по-добро. Метил за черния дроб.
38
1
 
12
 
! Отговори
В цяла Европа преди 3 месеца
протести, само тука сме доволни от всичко. Даже искаме да ни поскъпват тока и водата.
37
0
 
9
 
! Отговори
ФамилиятаКалмаридис преди 3 месеца
Respect GREECE!
36
8
 
1
 
! Отговори
До 40 преди 3 месеца
То узото им не струва, виж салатите са хубави и калмарите
35
0
 
16
 
! Отговори
до 36 преди 3 месеца
Е какви данъци да плащат българските пенсионери с тези мизерни пенсии, след като Държавата им е откраднала 90% от вноските. Да не говорим за тези, които въобще не доживяват до пенсия. Къде отидат вноските им за цял живот ?
34
1
 
12
 
! Отговори
до 21 преди 3 месеца
Ако българите бяха по-богати от гърците, нямаше да ходят на почивка в Гърция, с пълни багажници с консерви от Лидл и да се страхуват да седнат да изпият вечерта едно узо със салата в някоя таверна. Обаче ще си направят селфи за Фейса.
33
2
 
2
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХААААААААА преди 3 месеца
Европа Има 400 МИЛИАРДА Дефицит - за 2023 година, за 2024 сигурно ще е по-голям, Имаше Една Песен - ***Пари Нема- Действайте***......ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА, ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА,ХА-ХА-ХА-ХАА-ХААА-ХААААААА
32
5
 
1
 
! Отговори
до 25 преди 3 месеца
До Анонимен,удобно забравяш,че пенсионерите по цял свят плащат и данъци,ЕДИНСТВЕНИТЕ СВОБОДЕНИ ОТ ДАНЪЦИ СА БЪЛГАРСКИТЕ ПЕНСИОНЕРИ,стига само сте гледали абсолютните цифри,виж и разходите,българина няма разходи,не плаща наем или ипотека,ток,вода си ги краде,храна не купува,няма по-богати в Галактиката от българите,те живеят в рая,макар,че се съмнявам че и в рая има такъв разкошен живот
31
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Българите само могат да си мечтаят за гръцките заплати. Изключвам телефонистите в чуждете кол-центрове, които си мислят, че са ИТ специалисти. Също и крадците от ГЕРБ които станаха милионери през изминалите години.
30
1
 
2
 
! Отговори
ФамилиятаКалмаридис преди 3 месеца
30 български циркаджия Икономиката на комунизма ум1ре.
29
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Понеже явно не разбирате какво ви казвам затова ви давам пример! Ако Иван взема заплата 1000 и няма дългове а Георги взема 2000 и има да връща 1100 на месец погасяване на дълг то кой е по богат?
28
5
 
6
 
! Отговори
Панайот Цаконис преди 3 месеца
Бунгарите сте ратай .Търсия софийски българин за пасене на овце и кози..Плащам 400 евро на месец .
27
0
 
5
 
! Отговори
TheIconomist преди 3 месеца
27 Като олигархията и мафията има достъп до капиталите на българския народ как това прави цългарския народ най богат в Европа можеш ли са обясниш?!
26
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
В Момента Гърците наистина са по бедни от българите. Можете да проверите данните в официалните сайтове. МВФ, Световна банка и др. Стандарта в София е по висок от стандарта в Атина. Българите живеят по добре! Замислете се! Нашите българи ходят в Гърция и купуват имоти! Нашите имат яхти на гърците пристанища. Не е обратното. Гърците са бедни. Не ние. България е най богатата страна в Европа! Друг е въпросът че не цялото население има достъп до тези капитали.