Белият дом: САЩ ще пренасочат доставки на ракети към Украйна

Вашингтон притеснен от пакта между Русия и КНДР
20 юни 2024 23:10, Красимир Ангелов
101
Белият дом: САЩ ще пренасочат доставки на ракети към Украйна
Снимка: БГНЕС

САЩ ще пренасочат планирани доставки на чуждестранни военни продажби на ракети "Пейтриът" (Patriot) и други ракети към Украйна, която "отчаяно се нуждае" от още способности за противовъздушна отбрана на фона на продължаващата руска инвазия, заяви говорителят на Белия дом Джон Кърби, цитиран от Ройтерс.

Кърби каза още, че отбранителният пакт между Русия и Северна Корея, подписан от лидерите на двете страни, е причина за тревоги от страна на САЩ, но не е изненада. По думите му споразумението е знак за отчаянието на Русия, тъй като тя се нуждае от чуждестранна помощ във войната си срещу Украйна.

Говорителят на Белия дом също така каза, че коментарите на израелския премиер Бенямин Нетаняху за доставките на оръжия от САЩ "са неверни".

Нетаняху днес заяви, че е казал на държавния секретар на САЩ Антъни Блинкън, че "е невъобразимо", че през последните няколко месеца Вашингтон "не дава оръжия и боеприпаси" на Израел.

"Това бе меко казано учудващо и със сигурност разочароващо, особено предвид, че никоя друга страна не прави повече, за да помага на Израел да се защити от заплахата от страна на "Хамас", заяви Кърби. (БТА, Владимир Арангелов)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още по темата: САЩРусияДжон Кърби
Още от Балкани
Жегата ли уби няколко туристи, които изчезнаха в Гърция?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
2
 
15
 
! Отговори
идва преди 1 седмица
третата световна война.....................ако искате да оцелеете, куфарите и бягайте в Аржентина или Австралия!!!!Северното полукълбо ще стане радиоактивна пустиня!!!
48
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Само после да не излезе,че Украйна ги пренасочва към Хамас? Щото много оръжие се праща, а все нямат и все просят още.
47
2
 
22
 
! Отговори
стана ясно преди 1 седмица
Светът не е само Запада...............Британия, Франция и САЩ!!!!Нарочно не казвам Великобритания.................защото не виждам кое им е великото на гадните ингелизи!!!
46
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Той каза преди дни нещо още по-смешно. Украйна можела да влезе в нато едва след като спечели войната с Русия. Тоест никога, несправедливо е някак си, ние влезнахме без дори една пушка ***, а тези нещастници трябвало да победят Русия. Тежко условие и неизпълнимо.
45
0
 
3
 
! Отговори
Смехурко преди 1 седмица
До идва: А със секс кукла запасил ли си се? Щото коя жена е луда като тебе..
44
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
САЩ от гарант за опазването на мира по света се превръщат точно в обратното. Заради тях се увеличават ядрените наличности. Разни частни лица се облагодетелстват от военните поръчки и пращат армията да воюват както казаха по-долу срещу камилари, само за талибаните не съм сигурен мисля че ползват магарета.
43
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Украинците избраха евреин да ги управлява и той им разпродаде държавата.
42
2
 
20
 
! Отговори
Реалист преди 1 седмица
"отчаянието на Русия" ?? Кърби говори глупости. Путин се разхожда по Азия и показа на Запада, че Светът не се върти само около него(Запада), колкото и да му се иска да е така.
41
4
 
6
 
! Отговори
идва преди 1 седмица
третата световна война, ако искате да оцелеете, продайте си панелката в София и си купете една къща на село..............аз така направих , продадох 2 апартамента в София и си купих 2 къщи на село .....................................имам и два подземни етажа с оловни стени да ме защитават от радиация, запасил съм се с храна, вода, генератори за ток...................с две думи........................готвя се за Апокалипсиса!!!
40
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Всичко ще им се пише на сметката, разбира се.
39
1
 
10
 
! Отговори
Не ме интересува преди 1 седмица
Нема да ходя да воювам за Украйна и за България също!
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Зеленски украински цар ли ще го правят или еврейски.
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Защо ни го съобщават? Не ни интересува. Или искат да видим колко са щедри? А ракетите, които друг е платил и поръчал как така ще ги пренасочват? Утре може и нашите самолети да пренасочат. Нали ги платихме на чертеж-какво им пречи да кажат Украйна се нуждае от самолети, пренасочване ги. Кой ще ги спре?
36
2
 
10
 
! Отговори
До Анонимен 21 преди 1 седмица
Спокойно, западните престъпници в Англия , Франция и САЩ един ден ще си платят за престъпленията, и то с лихвите................надявам се тоя ден да е по-скоро!!!
35
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Къде е украинското знаме? Защо Белият дом е само със знамето на САЩ? Това демократично ли е? Я, вижте в ЕС навсякъде във всяко президенство или министерство се вее украинското знаме. Щом не са сложили украинското знаме в Белият дом, от къде да знаем дали не е план да дават на Украйна оръжие и един ден като не може да върнат парите, да вземат територията?
34
1
 
11
 
! Отговори
2050 година преди 1 седмица
Един мъж взел приятелката си и я завел на ресторант в Ню Йорк...................и дошло време да се плаща сметката, тоя попитал сервитьора:"Колко долара е сметката"А сервитьорът му отговорил:"Абе ти не знаеш ли, от много време вече всичко в Америка се плаща в рубли"хаха, сега се хилите...................... но след време може да стане истина това!!!
33
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До 32.Няма такова животно - съветска нация или съветски народ! Животното си е РУСКО!
32
0
 
7
 
! Отговори
До 28 преди 1 седмица
Има и песен 17 мига от пролетта от филма. Щирлиц е Вячеслав Тихонов. Всички говорят руски. Филмът е съветски.
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Аиде да не дрънкате глупости ако не сте служили ПВО,патриот ,лаинолет,тор ,нептун ,посеидон,марс и квото се сетите това са системи за прихващане на единична цел и всичките им ракети са едно голямо нищо и Иранците ви го показаха нагледно .Виж за модерните ракети няма съществуваща система ,половината са хванати половината влизат .
30
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нека кажем добри думи за Путин! На некролога му..