Русия атакува Одеска област с дронове

Те са били пуснати откъм Черно море
27 юни 2024 07:32, Александър Попов
33
Русия атакува Одеска област с дронове
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Южната част на Одеска област, така наречената Бесарабия, е атакувана с дронове откъм Черно море. Сирените бяха задействани в 22:48 ч. снощи.

"Дроновете се движат на юг в областта - в Болградски, Белгородднестровски и Измаилски район", съобщи кметът на Одеса Генадий Труханов в приложението "Телеграм".

Българите в Одеска област наброяват над 150 000 души и са трети по численост според официалното преброяване в Украйна през 2001 г. В самия град Одеса живеят 50-60 хиляди българи. Най-голямото компактно българско население е съсредоточено в споменатите райони - Болградски, Измаилски и Белгородднестровски. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още по темата: Войната в Украйна
Още от САЩ
Двама загинаха при стрелба в заведение в САЩ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
и първото "освобождение" им е било такова, задунайска губерния са ни наричали защото са се надявали да им станем подчинени и така да стъпят на балканите. Били са против Съединението. Тея работи комунистическата ти кратунка едва ли ще ги вдене.
25
2
 
2
 
! Отговори
никакви братушки преди 1 ден
никакви братушки не са руснаците, русия никога не е действала в интереса на България и българския народ. Гледайте филма "Второто Освобождение", базиран изцяло на собствените документи и вътрешна комуникация на комунистите, има го в ютуб - и ще разберете.
24
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
А в БГ трябва да се избият и боклиците от ДС!
23
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Долу русия! Долу Путин и другите комунистически КГБ агенти от кремъл!
22
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Имало едно време една турска територия. Руснаците я освободили и я подарили на едно население, дето не били нито умно, нито образовано, за това си внесло аристикрацията и новия цар от чужбина. Новия цар започнад ра раздава премии и пенсии на русофобите и за това в тази територия, всред това ниско интелигентно и необразовано население започнала да се поражда традицията русофобия. Естествено платената русофобия няма нищо общо с нискоинтелигентната русофобия - втората не е платена, а повлияна.
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Гледайте филма "Второто Освобождение" базиран на собствебите документи на комунистите, зада видите че русия никога не е действала в интерес на България и българския народ. Никаквибратушки не сме с тея крепостни диваци.
20
1
 
1
 
! Отговори
Здрасти знаещи преди 2 дни
Ukrainian 77.8%, Russian 17.3%, Belarusian 0.6%, Moldovan 0.5%, Crimean Tatar 0.5%, Bulgarian 0.4%, Hungarian 0.3%, Romanian 0.3%, Polish 0.3%, Jewish 0.2%, other 1.8%
19
0
 
6
 
! Отговори
спрете да лъжете! преди 2 дни
Уточн Българите са пета по численост народност в Украйна. Според преброяването на населението през 2001 г. те са 204 574 души, или 0,42 % от населението на страната. Според оценки на проф. Божидар Димитров числеността на хората с български произход е около 1 000 000 души.
18
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Уточн.Част от българите са сорросоиди НПО им плаща да работят против Русия а има и откроврнни нацисти.
17
2
 
16
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 дни
Понеже ни в клин, ни в ръкав в статията намесиха българите в Одеско, да припомня: 2014-2015 година когато имаше бегли опити в медиите на някои журналисти да засегнат темата за репресиите на режима в Киев над ТЕЗИ българи, Посолствата и евроатлантическото ни правителство бързо потушиха това. факт.
16
2
 
3
 
! Отговори
62812 преди 2 дни
Скоро и у нас :)
15
0
 
3
 
! Отговори
САЩисан вие на луна преди 2 дни
До Мужик тъй, тъй - ще, ще, ще.....
14
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Преди години бях с децата си в Сандански- хазяйката ми - много възрастна жена разправяше- ПЪРВО НИ БИХА ДА СЕ НАРЕЧЕМ МАКЕДОНЦИ, СЛЕД ТОВА ЯДОХМЕ ЯК ПЕРДАХ ДА БЪДЕМ БЪЛГАРИ...
13
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Париж, Лондон, Ню Йорк са изсконни руски градове- след като там живеят милионерите/милиардерите и децата на Кремъл- ама стоят настрани от тах- що ли- щото ще изтребят рашките ли- да бе дреми им за тях- ще заминат милиардите в големите банки към Украйна- ето това е щитът на Запада.
12
4
 
3
 
! Отговори
До 15 преди 2 дни
Щом и Сверената ти Македония я брош за нещо явно толкова ти е акъла ,и ми ръсиш някакви евтини лозунги кво било еди кога си
11
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
14- да напуснем ЕС и НАТО и да се присъединим към ГУЛАГ БРИКС/ЕВРАЗИЯ- комунистически Китай с над 700 милиардери и хиляди милионери и 30 000 000 бедни китайци живеещи в пещери и ями и средна пенсия вземана от всеки 9 китаец- да си чул в някоя от тия държави да има Евроейски квартали- те са огроменГУЛАГ а нашите олигарси искат да ни превърнат в роби- те в Европа- ние в ГУЛАГ- е няма как!
10
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До Изклатен демократ- объркали са се в Кремъл- а ти си се подвел по тях- след април 2022г в НАТО влязоха Северна Македония, Швеция, а Финландия помни зимната война с СССР 1940г- тогава част от Карелия е откъсната и остава в СССР- вземи МАПС и разгледай в какво са я превърнали Рашистанците- ние на Кремълски митове и легенди не вярваме!
9
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Влезе ли наглата Украйна в ЕС, по добре ние да се махаме, отколкото да работим за възстановяването й. Тя е прокси на САЩ и я вкарват в ЕС, за да иска постоянно пари, привилегии и да ни вкарва във война с Русия докато ни избият и освободим територията си, да купуваме скъпо от САЩ вместо евтино от изток. Изберайте- Украйна или България. Няма време. Отговаряте пред децата си.
8
1
 
15
 
! Отговори
7 преди 2 дни
Една от функциите на дроновете е да изтощят средствата за противовъздушна отбрана и да се покажат къде са големите им установки. Пускат се дребни и евтини устройства.
7
3
 
32
 
! Отговори
да преди 2 дни
приберат ли обратно одеса във руската империя, от украйна ще остане едно препикано мушкато!