BBC се изгаври с Роналдо: Misstiano Penaldo

Дитер Хаман смята, че е недопустимо да се плаче на терена
2 юли 2024 16:23, Петър Бойчев
27
BBC се изгаври с Роналдо: Misstiano Penaldo
Снимка BBC

Португалската легенда Кристиано Роналдо показа всичките си емоции на терена по време на мача на "мореплавателите" със Словения от 1/8-финалите на Евро 2024. Пропуснатата дузпа в 105-тата минута на продълженията предизвика сълзи в очите на капитана, който почувства огромна вина.

Съотборниците на Кристиано Роналдо, повечето от които са израснали, наблюдавайки играта му, утешиха своя капитан, а накрая всичко завърши с усмивка за Португалия, които спечелиха след дузпи. Роналдо успя да се поправи, като отбеляза първата. Най-известната британска телевизия BBC обаче се изгаври с него, като по време на анализа след края на мача го нарече "Misstiano Penaldo" ("miss" - пропуск; "penalty" - дузпа).

Легендарният защитник на Челси Джон Тери и множество зрители реагираха яростно на поставеното от BBC заглавие, което придружаваше повторения на пропуска на Роналдо, считайки го за обидно и неуважително. "BBC това е позор", написа Джон Тери в социалните мрежи.

Въпреки огромната подкрепа, която Роналдо получи, не всички се трогнаха от сълзите му и той стана мишена на критики след бурната му реакция, която определиха като пореден опит да попадне под светлините на прожекторите. Германската легенда Дитмар Хаман нападна Роналдо и посочи, че поведението му е срамно, поради което смята, че трябва да бъде отстранен от треньора Роберто Мартинес.

"Роналдо игра 120 минути на 39 години, пропуска дузпа и трябва да призная, че и аз повярвах в приказката "Кристиано стана отборен играч"! И вярвах в тези глупости до мача със Словения. Той отново показа истинското си лице. Той пропусна дузпа и започна да плаче на терена, плака и на почивката между двете продължения", каза Хаман.

"Селекцията не си само ти, отборът има 26 футболисти, 20 служители, но и 30-40 хиляди фенове по трибуните. Не става въпрос само за теб. Той отново се опита да бъде в центъра на вниманието и заради това подкрепях Словения. Реакцията му беше смущаваща, за мен беше напълно извън контрол. Никога не съм виждал подобно нещо, защото когато покажеш емоциите си на терена, това означава, че си свършен. Селекционерът трябваше да го извади, защото в такива условия не можеш да мислиш адекватно на терена", добави той.

Но сякаш напук на Хаман, селекционерът на Португалия Роберто Мартинес обсипа звездата Кристиано Роналдо с похвали след драматичната победа: "Роналдо не трябва да се раздава толкова много. Искам да му благодаря, че е такъв, какъвто е, че се грижи за всички в отбора. Бях сигурен, че той трябва да бъде първият изпълнител на дузпа и да ни покаже пътя към победата."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от Свят
Роботизирано "куче водач" ще помага на хората с увредено зрение
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
1
 
0
 
! Отговори
Фен преди 1 ден
До Тенгри Кан. Извинявай, не разбрах кого сме били и кога не е трябвало.
26
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Най- великият футболист за всички времена Лионел Меси не отрони и една сълза когато загуби с Аржентина финала срещу Германия на световното. Ако беше на негово място Роналдо щеше да се самоубие ревлата португалска. Това показва колко е голям един мъж.
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Ббс - бабос брекситос сепукис
24
2
 
3
 
! Отговори
Смел Гибсов преди 2 дни
Жуна му ще го утеши....
23
7
 
8
 
! Отговори
Журналист преди 2 дни
А пък Меси веднага изпратил колетче с легенче , за да може "Гелосания" да събира сълзите си. После ще може да си ги разбърква с гела . Меси оставил и бележка : " Не плачи , миличък, ще те оставя да вземеш бронзовата топка , когато аз вземам деветата златна топка."
22
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Няма да стане по успешен от това което беше - свърши вече - парите и годините си казват своето. Принцесата е лошо свикнат - всички да се съобразяват и да му угаждат- а уж отборна игра било- спорт...Всичко е кинти - големиЖивотът и "спорта" продължават напред..Следващите се търсят -
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Политически е така е при Империите . Не се уважават
20
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Проблемът на Роналдо е, че се мисли за Меси. Не желае да се смири и да приеме истината, че аржентинецът е над всички.
19
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Нашия Георги Аспарухов , когато треньора на националите ни Витлачил го избра с Котков и Соколов на въпроса на журналиста . С кои футболисти би взел със себе си . Сигурно е и плакал . Защото БКП не пускаше никои да играе извън страната. А по късно в комунистическия печат го изкараха и шпионин.
18
2
 
19
 
! Отговори
Фитока преди 2 дни
Ако го нямаше на терена Португалия щеше да бие в редовното време поне с три гола разлика Като е на терена всичко през него минава и следва пропуск след пропуск,нито вече е пъргав,нито точен както бе преди години.Когато цял отбор играе за един човек обикновено следва провал.И в нашия мач за трето място в САЩ срещу Швеция целият ни отбор играеше Стоичков да стане едноличен голмайстор и вместо гола на Стоичков получихме четири в нашата врата.
17
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
На тези 39 години . Физическите сили бързо отлитат и бавно се възстановяват . В този дълъг мач. Не е нищо срамно. И президенти и артисти са плакали.
16
4
 
4
 
! Отговори
Радослав преди 2 дни
Колкото по скоро масовката спре да си губи времето с тази залагалка ала убиец на мозъчни клетки, толкова по скоро подобни палячовци ще се върнат в цирка където им е мястото.
15
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Измамен бизес в който Англия, Франция, Португалия и подобни все продължават я с ВАР, я с някой автогол та да може феновете да продължат да харчат!
14
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Футбола е изкуство. Емоциите са винаги пълни и откровени . Плакал е и Христо Стоичков и други спортисти Уникалното във футбола е в това , че на следващия ден ако се играеше от същите състави. Щеше да е друго . Никога не се повтаря.
13
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
До онзи ден медиите го величаеха като божество и пускаха по десет статии на ден за него, а сега му се подиграват. Англичаните обаче имат причина да го мразят, заради Мондиала в Германия. Тогава изгониха Рууни, заради неспортсменска проява на Роналдо. А и начинът, по който напусна Юнайтед и английския футбол, беше грозен. Така че антипатията не е безпричинна.
12
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Голям артист и нищо повече, а футбола отдавна не никакъв спорт а измамен бизнес.
11
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Не беше такъв проблем че е изпуснал дузпа, или че е ревал (макар че зрял мъж би трябвало да се контролира, мачът продължава и отборът не е отпаднал), а че си е все същата примадона, абсолютен нарцис - при всеки фаул взимаше топката от ръцете на съотборниците си и не им даде да изпълнят поне веднъж. Като винаги биеше към вратата, независимо от позицията, не си помисли да центрира. Португалия само ще спечели, ако го забият на пейката
10
3
 
10
 
! Отговори
Тренерчето преди 2 дни
Недей плачка Мистияно Мароканците и Меси ги няма
9
21
 
7
 
! Отговори
Край преди 2 дни
Виждал съм Пеле. Гледал съм Марадона. Роналдо е най- Големият.
8
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Превод - Жалък изпускач.