Зеленски внесе законопроект за обща мобилизация в армията

Внесен е и такъв за удължаване на военното положение
23 юли 2024 14:09, Александър Попов
103
Зеленски внесе законопроект за обща мобилизация в армията
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът Володимир Зеленски внесе във Върховната рада на Украйна законопроекти за удължаване на военното положение и за обща мобилизация в армията, предаде Укринформ, като се позова на уебсайта на украинския парламент.

Според депутата Ярослав Железняк комисията по национална сигурност, отбрана и разузнаване ще разгледа двата законопроекта още днес, преди да бъдат гласувани в парламента.

"Сега са в комисията, а днес Върховната рада ще ги одобри на заседанието си. Срокът на действие е от 12 август, за 90 дни, т. е. до 9 ноември. Това ще бъде 12-ото гласуване по тези въпроси", написа Железняк в "Телеграм".

Върховната рада прие на 8 май законите за одобряване указите на президента за удължаването на военното положение и общата мобилизация в Украйна от 14 май за срок от 90 дни, т. е. до 11 август 2024 г., отбелязва Укринформ./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
0
 
! Отговори
Калбо преди 1 месец
Западните медии бяха писали че зеленски има един милиард и 200 милиона в коста-рикантска банка какво му пука че умират украинците той нали си има парички после ще избяга някъде ще си направят пластични операции и това е А простите украинци да умират Той може би е натрупал много повече пари
84
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жалко че ще загинат и невинни момчета и момичета нямащи нищо общо с азов. А той за кожицата си трепери. Подозирам че може да има тайно споразумение с путин. Иначе до сега да му гостувал ескандер през задния вход.
83
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако клоунът имаше нещо в главата, а не само мерак за изяви, без значение какви, нищо нямаше да има, който и да го искаше отвън. Един политик щеше да си защити и опази страната и народа си, не да ги хвърля във военен конфликт, да я разуши и народът му да плъзне по целия свят, а който не успял да изчезне навреме, да загива на фронта. Ама той е клоун, артист, нищо че е петоразреден, слава му трябва и известност. Е, постигна ги, макар и съмнителна слава, но пък известен и мразен от свестните хора.
82
2
 
10
 
! Отговори
Какво следва преди 1 месец
Трагедията на Зеленски е, че дори и да иска, не може да започне преговори за мир, който да включва териториални отстъпки. Той допусна създаването на неонацистки батальони, като Азов, които открито заплашват да го ликвидират ако се съгласи на такъв мир. Така че за да се достигне до мир, първо ще трябва да се направи денацификация. Съмнително е обаче, че Зеленски може да направи това. А ако той не може, ще трябва да го направи руската армия, но за това трябва да достигне отново до Киев.
81
1
 
10
 
! Отговори
Малко за политика преди 1 месец
Ако Украйна можеше да решава сама, войната нямаше да започне, а и след като започна можеше да спре още в началото след преговорите в Истанбул през март 2022г. Но това не беше изгодно за САЩ, Великобритания и Брюксел. И Борис Джонсън пристигна в Киев и им каза "Няма да подписваме нищо, ще воюваме". И още са им малко жертвите и разрушенията на военната евроатлантическа партия. Война до последният украинец.
80
2
 
16
 
! Отговори
Война можеше да няма преди 1 месец
Украйна можеше да избегне войната и да задържи Донбас ако спазваше Минските съглашения - изтегляне на тежките оръжия от т.н. линия на разделение, даване на специален статут на Донбас. И още: отказ от членство в НАТО. Можеше,но не го направи. Осем години обстрел, намерения за създаване на атомно оръжие, лаборатории за биологично оръжие. Войната вече не можеше да не започне. Засега Украйна загуби само Донбас и Запорожка област. Ако не започнат преговори ще загубят още.
79
0
 
24
 
! Отговори
До Анонимен 78 преди 1 месец
Няма смислено обяснение.Има чужди амбиции, глупави управници и това е, което ме кара да не мразя избягалите украинци (не че ги обичам много), но хората имат право да си спасяват живота, вместо да го губят за безсмислени каузи. А колко малко трябваше, за да не се стига до това положение и колко дълго, години наред, Путин предупреждаваше, че ще се стигне до стълкновение, докато се стигна. Но зелника пък се хилеше на международни форуми при изказванията на руснака, весело му беше явно.
78
0
 
18
 
! Отговори
Пак преди 1 месец
Още ли се води президент?
77
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може ли някой смислено да обясни, защо умряха толкова много млади мъже? Какво и на кого доказаха? Дано нашият народ не изпростее до такава степен, че да изчезне цяло поколение мъже, докато някой здраво си пълни банковата сметка. А можеха просто да седнат на масата и да се разберат.
76
2
 
19
 
! Отговори
Призив преди 1 месец
Тук е пълно с украинци бегълци, нарушаващи закона! Да ги екстрадираме!
75
2
 
15
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Русия ще онищожи нацяло Украйна аза що не и сащ и НАТО голям кеф за 15минути сащ ще се изпари
74
1
 
28
 
! Отговори
До Уви преди 1 месец
"Зеленски е безумец" - Ако беше много умец зелника, война нямаше да има. Ама, то вятър му вее между ушите на това. И дали има кого да мобилизира или тоя законопроект е за такива като него, дето се крият по бункерите? Няма да се учудя, той все такива "умнотии" съчинява.
73
19
 
3
 
! Отговори
ЕЕе ХЕййй ! преди 1 месец
Някакъв нормалено мислещ написал нещо срещу Русия и веднага 25 минуса -- възможно ли е даима толкова петоколонници направо да вадим коменданските и тръгвам със наказателната рота да ги превъзпитавам ,страшна чума ни е налазила, тая зараза отвътре ни трови !
72
3
 
30
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Зельонкий не прощава на своите, обща мобилизация. Един ден и украинците няма да му простят на Зельо.
71
3
 
25
 
! Отговори
Гошо преди 1 месец
Сашо явно не възприемаш. Зеленски не е президент на Украйна и не е депутат и след като обикновенни граждани на Украйна внасят законопроекти значи яко са го закъсали. Явно скоро ще трябва да внасят в украйна араби и ***, защото украинките изнемогват. За шеф на комисията по акредетирането ще бъде назначена жената на наркомана. Тя има опит и ще се справи.
70
3
 
33
 
! Отговори
Тон преди 1 месец
Еврейски фашист,това е гавра,славянска държава с президент еврей, манджа с грозде!
69
1
 
32
 
! Отговори
expert преди 1 месец
До Какви хуманисти !Ти още ли не си сгрял, че любимия ти евреин - Зеленски -клоуна е НАЦИСТ ???? трябва да си бая залюхан , забит очилат смугльо !
68
1
 
26
 
! Отговори
До 58 преди 1 месец
И кога пък те са били украинци и са борили са се за свободата на България,а твоята Урколандия е държава от ония ден и няма кой да се бори за нея освен ефирните герой от Украйна:):)
67
1
 
19
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 месец
така,така!...Нещо повече:-Дет викаше бившия ми приятел Личката-:.."Три реда телени мрежи и кула с картечница през 50 метра"...ТАКА ще осигури "светлото бъдеще " на Укра в ес и нато..
66
17
 
5
 
! Отговори
блицкриг преди 1 месец
Вермахта нахлу на 22 06 1941г., на следващия ден в СССР се обяви всеобща мобилизация с разстрел на място на ''уклонистите''. Тези на третата година се сетиха.