Зеленски внесе законопроект за обща мобилизация в армията

Внесен е и такъв за удължаване на военното положение
23 юли 2024 14:09, Александър Попов
103
Зеленски внесе законопроект за обща мобилизация в армията
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът Володимир Зеленски внесе във Върховната рада на Украйна законопроекти за удължаване на военното положение и за обща мобилизация в армията, предаде Укринформ, като се позова на уебсайта на украинския парламент.

Според депутата Ярослав Железняк комисията по национална сигурност, отбрана и разузнаване ще разгледа двата законопроекта още днес, преди да бъдат гласувани в парламента.

"Сега са в комисията, а днес Върховната рада ще ги одобри на заседанието си. Срокът на действие е от 12 август, за 90 дни, т. е. до 9 ноември. Това ще бъде 12-ото гласуване по тези въпроси", написа Железняк в "Телеграм".

Върховната рада прие на 8 май законите за одобряване указите на президента за удължаването на военното положение и общата мобилизация в Украйна от 14 май за срок от 90 дни, т. е. до 11 август 2024 г., отбелязва Укринформ./БТА

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
30
 
1
 
! Отговори
КАМАЛА ХАРИС преди 1 месец
САМО ДА МЕ ОБЯВЯТ ЗА ПОБЕДИТЕЛ В ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ПРЕЗ НОЕМВРИ 2024-ТА! И ОБЕЩАВАМ ТАКОВА ЯКО МАСОВО РАЗПОРВАНЕ НА ТЪПУТИНИ ДА ИМА В УКРАЙНА , ЧЕ САМО СИ ВИКАМ ДАНО ДАНО ДАНО
24
1
 
25
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Правилно! Това беше желанието и на генералите от НАТО!
23
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А така! Ще воювате до последния украинец! хи хи хи
22
3
 
15
 
! Отговори
батальонът се строяв преди 1 месец
Явно китайците не са удовлетворили молбата на кулебко да предадат на Кремъл, че са готови с ваззелина.. кофти работа, скоро и децата от яслите ще могилизират.
21
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И квоооо урки нема всички избегаха от Уркайна :)))
20
2
 
14
 
! Отговори
трябва, трябва! преди 1 месец
Той отдавна трябваше да приеме такъв закон за обща мобилизация на украинските мъже. А в целият Евросъюз полицията трябваше да организира хайка за укрили се и отклонили се от военна служба в Родината млади украинци. Те да бъдат задържани с белезници на ръцете и по най-бързия начин със самолети да бъдат транспортирани до Украйна. Където да им сложат в ръцете по един Калашников и да се бият за майката-родина Украйна. Родина мать завьот са казвали по време на Втората световна!
19
1
 
23
 
! Отговори
Малък Праз преди 1 месец
В Радата пълно мнозинство има партията на Зеленски - Слуга на народа. В Украйна, парламент, правителство и президент са незаконни, но номерът минава докато се удължава военното положение. Спре ли да се удължава, започва подготовка за парламентарни и президентски избори, които ще доведт и до ново правителство. Защо не се отменя военното пположение е очевидно - Зеленски потъва в небитието, а може би и в плитък гр..б.
18
2
 
25
 
! Отговори
Марш преди 1 месец
Зеля, МАРШ на фронта!
17
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Зеленски се обадил на Тръмп да му честити кандидатурата, но не се обадил на Харис понеже службите му казали кой ще кара влака в САЩ.
16
2
 
19
 
! Отговори
дай дай дай дай дай преди 1 месец
Да не би китайците да са казали на кулебко да си събира багажа и да се изнася обратно към 404?
15
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ще бъде запомнен като наркоманът който затри окрайна
14
19
 
3
 
! Отговори
КАМАЛА ХАРИС преди 1 месец
ЩОМ МЕ ОБЯВЯТ ЗА ПОБЕДИТЕЛ В ПРЕЗИДЕНТСКИТЕ ИЗБОРИ В САЩ ПРЕЗ 2024-ТА ЩЕ НАСТАНЕ ИСТИНСКО МАСОВО РАЗПОРВАНЕ НА ТЪПУТИНИТЕ В УКРАЙНА ,А И НЕ САМО! НЕ СЛУЧАЙНО СЕ КАЗВАМ КАМА-ЛА!
13
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Щели да мобилизират децата от детската градина понеже няма други налични. В краен случай щели да мобилизират депутатите от Върховната Рада. Зелето търси 500 000 за мобилизация. Издал закон, с който се забранява на всички посолства по Света да подновяват лични карти и паспорти на мъже от 18 до 64 годишна възраст. Единствено могат да подновят документи с изтичащ срок в Украйна. Имал идея да арестуват всички украинци от публиката на Европейското по футбол, които били 400 000, но нямал подкрепа.
12
1
 
30
 
! Отговори
Хаха ха преди 1 месец
Зеленко няма да има и кьде да се скрие , като капитулира украйнаС украинци е пьлно в цял свят а те ще търсят мьст за убитите близкиСьщо у руснаците де
11
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И оня с мустачките преди да се гръмне в бункера е направил всеобща мобилизация от деца до до достолепни старци.
10
33
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАЕСЕН КАМИЛАТА ЩЕ ОТВЕЕ СЕНИЛНИЯ СТАРЕЦ ТРЪМП КАТО КУЦО ПИЛЕ ДОМАТ, И ДО ДНИ, ДОРИ ДО ЧАСОВЕ УКРАИНСКАТА АРМИЯ МИНАВА В КОНТРАНАСТЪПЛЕНИЕ И ВЛИЗА В МОСКВА, И ПУТИН ОТИВА НА СЪД В ХАГА, А РУСИЯ ЩЕ БЪДЕ РАЗЧЛЕНЕНА НА МАЛКИ ДЕМОКРАТИЧНИ ДЪРЖАВИ КОИТО ЩЕ ЖИВЕЯТ ПО НАШИТЕ ЦИВИЛИЗОВАНИ ПРАВИЛА И ЩЕ НИ ДОСТАВЯТ ЕВТИНО СУРОВИНИ И ЕНЕРГИИ ДА СИ РАЗВИВАМЕ ВИСОКИТЕ ТЕХНОЛОГИИ И ЩЕ СИ ЖИВЕЕМ БОГАТО КАТО САМОДОВОЛНИ И ОЯДЕНИ ЗАПАДНЯЦИ.
9
1
 
19
 
! Отговори
Ари Голдберг преди 1 месец
Горди сме с Тебе! Само СананяхУ е Убил Повече Гой-им от Тебе в Цялата ни ЮдеюХазарска История!!
8
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Драснете и че от полунощ Словения и Румъния не му пускат ток, защото прекрати транспорта на нефт през Укрия. Типично самопрострелване в крака.
7
45
 
2
 
! Отговори
Споко преди 1 месец
Споко, Украйна не бърза, времето работи за Украйна. ВСУ бавно и систематично унищожава военната сила и техниката на Русия останала от СССР, това може да продължи няколко години, но Русия вече е рухнала, а зад Украйна стоят НАТО целия цивилизован свят с 80% БВП, Русия с икономика колкото Португалия и БВП 3% няма абсолютно никакъв шанс за победа.
6
32
 
4
 
! Отговори
АнонимеН преди 1 месец
ИДВАНЕТО НА ВЛАСТ НА КАМАЛА ХАРИС КАТО НОВИЯ ПРЕЗИДЕНТ НА САЩ ЩЕ НАПРАВИ УКРАЙНА ПОБЕДИТЕЛ СРЕЩУ ЗЛАТА АРМИЯ НА ТЕРОРУСКАТА!