Полярна мечка се удави след груба игра в зоопарк в Канада

Посетилите са ги наблюдавали по време на ожесточената борба
24 юли 2024 19:25, Елка Василева
26
Полярна мечка се удави след груба игра в зоопарк в Канада
Снимка: архив, БГНЕС

Полярната мечка се удави в зоопарк в Калгари, Западна Канада, след груба игра с друг мъжки представител на вида, предаде Асошиейтед прес. Посетилите са ги наблюдавали по време на ожесточената борба, докато в един момент 7-годишният Бафън потънал в езерото. Съперникът му е бил Сику, който е на 8 години.

„Сику явно е захапал трахеята на Бафън. Самото ухапване не е пробило кожата на мечката, но е било достатъчно силно и на точното място", каза старши ветеринарният лекар в зоопарка Санди Блек. „Това е типично за тяхната игра“, допълва Блек за грубото боричкане, но добавя, че ухапването е бил с летален изход.

Първоначално никой не е разбрал, че нещо се е случило. „Беше очевидно, че една от мечките не е излязла на повърхността“, каза Колин Бейрд, директор на зоопарка, отговарящ за грижата за животните. „Посетителите се питаха: „Колко дълго може да задържи дъха си една мечка?“.

Сику бил върнат в заграждението си, хората изведени, а езерото източено, за да намерят тялото на Бафън, отбелязва Асошиейтед прес.

Сику и Бафън са родом от провинцията Манитоба в Канада. И двете мечета са осиротели, когато са били на по-малко от една година - обстоятелство, което тези животни обикновено не могат да преживеят.

Двете полярни мечки пристигат в Калгари от зоопарка в Уинипег, най-големият град на провинция Манитоба в Канада. В зоопарка решават, че двете животни могат да живеят заедно, защото се познават от години.
(БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Нане Нали помниш двата мечока Путин и Шойгу като бяха сами в тайгата? Кой играеше женската или се редуваха?
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 18 Къде пише нещо друго ? Ти си функционално неграмотен - четеш, а не разбираш написаното.
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Калгари е в провинция Албърта. Аман от негромотни български високоплатени каки - журналистки.
17
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вижте колко хора умират нелепо и си помислете дали са ни проблем полярните мечки, които копират хората и се самоунищожават.
16
7
 
2
 
! Отговори
Животът на Белите преди 1 месец
Мечки е Без Значение!
15
0
 
1
 
! Отговори
Джедай тромпетист преди 1 месец
До до7. Шанса да ти го обясня и да го разбереш е, колкото на глух да стане диригент. Приемаме, че си прав за всеобщото благо и да гледаме напред към светлите бъднини.
14
0
 
1
 
! Отговори
Дуфалаг преди 1 месец
До Анонимен 14. Представи си за момент, колко и изобщо има ли мозъчни клетки така наречения автор на така нарОчената за статия пoмия.
13
2
 
4
 
! Отговори
Мда преди 1 месец
Така е , Канада е водеща либералпeдерастка държава много повече от консервативна Америка.Нормалните канадци повечето от които хал хабер си нямат от точковата система по която идват емигранти недоумяват кой би си го начyкал доброволно да дойде тук ... ама има милиони отчаяни хора по света , само Индия да вземе човек :)
12
11
 
3
 
! Отговори
до 7 преди 1 месец
Стига с тези глупости за топене на ледниците. Ако е така нивото на океаните защо не се полачва? А ако се покачва защо бреговете около Португалия и Англия са си все същите? Къщите около бреговете защо не са потопени?
11
6
 
3
 
! Отговори
61 преди 1 месец
"Самците обитават огомни територии, но заради топене на ледниците, вече трудно намират хабитат" ... Не чети еко терористична пропаганда и всичко ще е ок. Статистиката в Канада показва че топенето на ледовете е придружено от безпрецедентно нарастване на популацията от бели мечки.
10
3
 
5
 
! Отговори
Хемус преди 1 месец
Пич руската мечка,ако не използва 5 % от военния си потенциал до момента,ще има преброяване на дивите зайци!
9
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Трюдо? Фак!
8
0
 
1
 
! Отговори
СалмонЕЛКА преди 1 месец
Е и?!? Как е заглавието на горепосочения трейлър?
7
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Жалко за животинката. Уж са я "спасили" и си "живее безгрижно", а всъщност се е оказал изкуствено създаден край. Самците обитават огомни територии, но заради топене на ледниците, вече трудно намират хабитат. Много от тях умират от глад.
6
16
 
12
 
! Отговори
анонимен келеш преди 1 месец
А руската мечка един малък украински зайо байо яко я клеца вече две години и половина:):):)
5
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Каква бърлога бе пъпeш? Въобще прочете ли статията и как реши че няма женски полярни мечки в зоопарка?
4
0
 
15
 
! Отговори
61 преди 1 месец
Какво удавяне като другия мечок му е смазал трахеята?!Другите издания си пишат нормално: "Бяла мечка (случайно) уби друга бяла мечка."
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Това е типично за тяхната игра" - Глупотевини. Затворници са и затова се е случило. - В Арктика, в естествената си среда, самците са на стотици км един от друг.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дано така завърши и играта на Тиквата и Шиши!
1
5
 
25
 
! Отговори
Нане преди 1 месец
Тия кънадски лгтпдбелисти искат и мечоците да направят обратни... Извратеняци, как мож оставят два мъжки мечока в една бърлога... ===)))