Анулирани полети от и за Франкфурт на летище София

Причината е екопротест на германския аеропорт
Обновена: 25 юли 2024 10:34 | 25 юли 2024 10:32, Елка Василева
17
Анулирани полети от и за Франкфурт на летище София
Снимка: БГНЕС

Най-натовареното летище в Германия е спряло временно полети заради протест на екологичната организация "Ласт дженерейшън" (Last Generation), съобщи управата на аеропорта в социалната мрежа "Екс" (X), цитиран от Ройтерс.

Заради протеста са били анулирани и полет на "Луфтханза" (Lufthansa) за София, кацащ в 11:20 часа и за Франкфурт, излитащ в 12:00 часа, показва справка на БТА на сайта на родното летище.

Впоследствие въздушният трафик беше възобновен, след като екоактивистите успяха да получат достъп до територията на летището.

Излитанията и кацанията са възобновени, но все още не всички писти работят напълно, каза говорител на франкфуртското летище.

Германското летище "Кьолн-Бон" спря полетите за няколко часа вчера, след като екоактивисти се залепиха на пистата, като подобни действия бяха осуетени от властите и на други европейски летища, припомня Ройтерс.
(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
2
 
! Отговори
Тези преди 1 месец
Трябва да се ритат в кратуните , доматоим дойда акъла
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поправете ме ако греша, но това не се ли води за тероризъм? Все пак е обект от статегическо национално значение? Т.е. не могат ли да го гръмнат в краката и да си го изнесат към затвора?
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 13, а смяташ ли, че онова в Бургас е случайност? Ами да ти кажа, че тогава бях на летището в Бургас(част от служебните ми задължения) и много добре виждах колко разпасана беше полицията и буквално всеки си правеше каквото си искаше. и още едно, летището беше наблюдавано поне седмица преди това. И в момента охраната на летище Бургас е гротеска. Не говора "сигурен съм", а от първо лице. Редно е да не спекулирате.
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 4, не става въпрос за сила. Става въпрос за това, че успяват да влязат на пистата. Това трябва да е невъзможно. Ако тези могат.... кой друг може да влезе? Запознат ли си как свалиха руски самолет излетял от Шарм в Египет? Не е въпрос на бой, въпрос на сигурност е, очевидно компроментирана.
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен 2 - За Бургас беше преди 15 години и онзи беше пътник, който се кри последно. Този просто седи на пистата. Сигурен съм, че в моемтна охраната се оптива да спре пътниците, които искат да "му помогнат" да се премести. Имаше едно клипче, как в Англия един преби 4-5 такива, а друг ги буташе с колата ... ха ха! Беше забавно да ги гледаш. Жалко, че съвременното ни общество е "развито" до степен, в която случаен цалвул, може да прави така, без друг да има право, да го ... разкара.
12
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Като не можеш да си платиш глобата в затвора" - Нали това се оптивма, да ти обясня ... тези закони ги премахнаха и измениха масово. Единствения варинат, това да стане, е да имаш глоба, но да не я плащаш, въпреки, че доказано имаш средства, да я плащаш.
11
0
 
2
 
! Отговори
До 10 преди 1 месец
Като не можеш да си платиш глобата в затвора, а през деня вместо да лежат, обществено полезен труд, да косят в парковете, да събират отпадъци и т.н., може да ги пратят и по села да помагат.
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"тия трябва да ги одрънкат да платят всички загуби и после да ги вкарат в психиатрията до живот." - Тоя е на стипендия, сигурно и на грантове от някое НПО, живее на квартира и освен телефона и дрехите си, няма нищо, а по закон, нямаш право да му взимаш пари, ако не изкарва над определена сума.
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 6 - Как изобщо е на пистатащ? Ти ако смао мръднеш, стюардите ти се карат и ако не се върнеш до секунда, викат охрана и те изнасят като чувал с картофи ... А този папуняк ... Седнал си там. Ей така! Как, бе?
8
0
 
6
 
! Отговори
Абе преди 1 месец
тия трябва да ги одрънкат да платят всички загуби и после да ги вкарат в психиатрията до живот.
7
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Как може, бе? В София обикалят въоръжени спец. частиниз летишето. Представям си какво е там. Кка са изтървали това? И какъв проблема? Аз да дойда да ви помогна? Пишете го заолаха за сигурността на летището, един в челото и го изнасяйте!
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Въпроса е защо тези екотерористи се толерират? Защо не се наказват тежко от закона? Кой им дава правото да нанасят колосални щети без последствия?
5
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"съобщи управата на аеропорта" - Аеропорта и айроплана викаха бабите, родени преди ВСВ ..
4
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 2 - Като не можеш да позлваш "сила", как да го спреш? Виж, ако Макрон кацаше този ден на летишето или Шолц излиташе, тва мекяво подобие на човек, шеше да бъде ИЗРИТАНО и ПРЕБИТО, без хънтъ-мънтъ.
3
0
 
5
 
! Отговори
ОБЕСЕТЕ ГИИИИИ преди 1 месец
Променихме законите ... Не мога да те натиря в затвора, заради дългове .. Жалкото ти телце може да е на пътя на печалбаба ми, да ми струва милиони, да те осъдя, ама защото сме "демокрация", немам кво да ти взема... Нормално ли е? НЕ! Такива теябва да почнат, да "изчезват". Време е, за тея неша, да се лежи в затвор. Прецакваш бизнеса, ряботниците му, собствениците, директорите, клиентите, летищата, алужителите на летищата ... Аааааа!
2
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един въпрос.... как успяват тези толкова лесно да влязат на територията на летището? Нито е първи, нито е втори път. Щом франкфуртското е с такава "сигурност"..... каква ли е в София? Варна? За Бургас знаем.... видяхме.
1
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нирмално ... Не искат да рискуват в България. Опасна страна е.