Полша отпрати журналист, нарекъл Ленън комунист

Репортерът коментирал церемонията по откриването
28 юли 2024 08:44, Петър Бойчев
38
Полша отпрати журналист, нарекъл Ленън комунист
Снимка БГНЕС

Полската държавна телевизия отстрани вчера телевизионен журналист, който по време на церемонията по откриването на Олимпийските игри в Париж реагира на изпълнението на песента „Имаджин“ ("Imagine") на Джон Ленън, като каза, че това е "визия за комунизъм", предаде Асошиейтед прес.

Телевизия Те Фау Пе (TVP), излезе вчера с изявление, че на журналиста и спортен коментатор Пшемислав Бабяж няма да бъде позволено да коментира повече в ефир по време на игрите. Песента на Ленън иска да си представим свят без рай или ад, без държави и без притежания, отбелязва АП.

„Това е визия за комунизма, за съжаление“, каза Бабяж в петък вечерта по време на тържествената церемония по откриването край река Сена в Париж  – мнение, което веднага предизвика полемика сред зрителите в Полша.

TVP каза в изявлението си, обявявайки отстраняването на Бабяж: „Взаимно разбирателство, толерантност, помирение – това не са само основните идеи на Олимпиадата, те са и основата на стандартите, които ръководят новата полска телевизия. Няма съгласие за тяхното нарушаване ."

Много полски консерватори осъдиха смесването на ЛГБТК+ теми с картината на Леонардо да Винчи „Тайната вечеря“ по време на петъчната церемония.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още по темата: журналистполшаленън
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
10
 
8
 
! Отговори
още нещо преди 1 месец
Възможно е романтиците да си представят комунизма като Ленън/рай без граници/ а не като Ленин -масово клане на буржоазията. А Ленън има ляво влечение .В нета има снимка Ленън с Че Гевара /боливийския касапин с романтична окраска, чийто образ носеше и другаря Станишев на фанелката си/
8
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Поляците са луди. Свалиха комунизма и сега населението им бега на запад а те още обвиняват комунизма.
7
9
 
3
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 1 месец
презеидента на католическа франция живее с учителката си от началното училище. това е по-достойно дори и по-дрмократично от ЛГБТ то. какаъв велик пример за всички бългериани евроатлантици
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
зрителите протестирали?
5
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"Полшa e xueнaтa нa Eвpona." Чъpчuл
4
6
 
10
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Абе, фен съм на Ленън и Бийтълс още от време оно, ама тази песен... винаги ми се е струвала абсолютна утопия. Красиво е да си го представим, ама...За мен, Ленън има далеч по-хубави песни в самостоятелната си кариера. И да, джурналистът донякъде има право. Донякъде. Щото през комунизъмЪ не само, че имаше граници, но и пиле не можеше да прехвръкне през тях...:)))
3
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Я, че там свобода на словото няма ли?!?!? Бреййхййй, аз мислех че там било демокрация.
2
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За революционера педерунгер Ленин не може да се казва нищо, как той е правил със със свойта мъжка любовница - Зиновиев Кекс!
1
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напълно прав е журналиста...