Руски военни кораби влязоха в пристанище Хавана

Те са от Балтийския флот
28 юли 2024 13:25, Петър Бойчев
76
Руски военни кораби влязоха в пристанище Хавана
Снимка БГНЕС

Руски военни кораби от Балтийския флот акостираха днес в пристанището на Хавана, а първи в пристанището влезе учебният кораб "Смолни", предаде кореспондент на ТАСС.

От борда на "Смолни" бяха произведени приветствени залпове, а от крепостта на пристанището на Хавана се чуха ответни оръдейни залпове. След учебния кораб в пристанището навлязоха танкерът "Елня" и патрулният кораб "Неустрашими". Руските кораби ще останат в Хавана до вторник, отбелязва ТАСС.

В кратко изявление кубинските Революционни въоръжени сили определиха посещението на руските военни кораби в Куба като рутинно, добавя БТА.

Това е второто посещение на руски военни кораби в Куба тази година. В началото на юни в пристанището на Хавана акостираха група руски военни кораби от Северния флот, начело с фрегата "Адмирал Горшков" и ядрената подводница "Казан", което предизвика голям интерес от страна на местните жители, припомня ТАСС.

Американският Държавен департамент и Пентагонът засега не са отговорили на запитванията за коментар на Ройтерс.
Агенцията отбелязва, че Русия показва мускули изпращайки военни кораби в Куба, която се намира на по-малко от 160 км от щата Флорида.

Напрежението между Москва и Вашингтон се засили от началото на руската инвазия в Украйна през февруари 2022 г., а руската военна активност в Атлантическия океан, макар и рутинна, се разшири заради подкрепата на САЩ за Украйна, твърдят американски представители.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


76
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Моряците се обучават само когато плават с корабите, а не когато стоят по пристанищата. Направили са си плаване. Всичко останало са пропагандни глупости.
25
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 21 *** стига се пъна какво имаш. Толкова имаш че 2г една Украйна неможе да падне. Клоун. Какво значение има дали имаш 1000 ядрени ракети или 100 ? Една като пернее москва и чао. Ти *** ли си какъв си ? Вие се пенитее на всички какво имате и нападатее всички около вас. Аз казвам че запада има отговор, на тези ваши пъненияя . Сега разбраа ли ме :))) второ нали джудже каза ако някой помогне на Урляйна ще го ударим ? САЩ им помага и какво ?:)))
24
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сата НАТО /32/, не си чел обновената стратегия на Пиндостан за Арктика. Пълна е с мечти и сметки без кръчмар как ще присвоят руския Северен морски път.
23
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 23Стара ти е опорната точка. Русия е най-големият износител на пшеница в света. През някои години САЩ и Канада произвеждат повече..))))Русия е лидер в последните 10тина години, като понякога е измествана от САЩ. Разбира се това не значи, че е и на-голям производител,там първенството се оспорва от Китай, Индия и САЩ.То ще е грехота с такава огромна територия и да не произвеждаш най-лесно отглеждаща се земеделска култтура.
22
18
 
12
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
Рушки кораби нямат голям избор къде да акостират освен Куба или братската КНДР?На ракетните и ядрени лъвове в опасна близост с Маями е достатъчно само гарантиран син паспорт с орела за да предадът и майка си и баща си и гемията на която мизерстват.Без съюзници в Карибско море са обречени,това е ясно и на децата.Жалко за горките кубинци,поробени от допотопната *** от блатата!
21
18
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо лъжете, че Куба се намира на 160 км от Флорида? Тя е на 660 км от Флорида!
20
21
 
16
 
! Отговори
Фют преди 1 месец
До 23. Житницата на Русия беше Украйна. Сега ще я гледат през крив макарон.
19
11
 
7
 
! Отговори
Насри преди 1 месец
Тези,които нямат и поглед с действителността в Куба,да се радват на обзорно бъдеще! Ние имаме всичко от това, наречено европейска демокрация! Корабите са там от ...40 години! Хавана е приказен оазис!
18
12
 
16
 
! Отговори
Пак по опорката? преди 1 месец
До 112: Стара ти е опорната точка. Русия е най-големият износител на пшеница в света. През някои години САЩ и Канада произвеждат повече, но винаги изнасят по-малко. В Русия, и да липсва нещо, то не са храни и горива.
17
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 23 Точно тези канали са долнопробна руска пропаганда. По-добре чети други руски канали, където пишат реални руснаци помежду си.
16
17
 
18
 
! Отговори
Глупости са това преди 1 месец
До Анонимен 21: Хиляди самолети стелт ще залетят над Москва? А защо не залитат? Нека да се опитат. Русия има повече ядрени заряди от САЩ, Великобритания и Франция взети заедно, и хиперзвукови тактически ракети които дори САЩ още нямат.
15
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Но каква е целта? Хуманитарна мисия ли правят? Носят обувки, обувки, брашно, ориз и захар да раздават на кубинците?
14
8
 
12
 
! Отговори
Мужик преди 1 месец
Само да не пушат цигари че ще задръстят пристанището с отломки.
13
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До 16 Много измищшльотини. Но да приемем че това стане и какво ? 10мин радост и после ? Хиляди самолети стелт ще залетят над москва и ще стане като сирия купчина тухли. Вие нямате небе , когато нямаш небе си чао.
12
5
 
14
 
! Отговори
Кореком преди 1 месец
22000$ са си бая пара за Куба. Работиш една година в ДНР, или украинците ти пръскат тиквата или се връщаш с лада, пералня и моноблок за тоалетната. Цялата махала ще ти завижда.
11
16
 
18
 
! Отговори
Слава на Русия преди 1 месец
Русия контролира Северният морски път и има атомни ледоразбивачи, които никоя друга държава няма.
10
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По последни данни корабът Адмирал Кузнецов е напуснал пристанището си в Мурманск. Това стана ясно след като всички датчици за дим и противопожарни системи в северна Финландия, Швеция и Норвегия се включиха едновременно.
9
13
 
11
 
! Отговори
Да си припомним преди 1 месец
Наскоро руската фрегата "Адмирал Горшков" беше на посещение в Куба. Тя е въоръжена с хиперзвукови ракети "Циркон", аналог на които САЩ още нямат. Коментатори от САЩ писаха, че ракета Циркон може да достигне от Куба до Белият дом във Вашингтон за 12 минути.
8
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тъжна е историята на руския флот. От него ползата е като от соларен панел в Британия, мигач на БМВ или изтрезвително в Саудитска Арабия.
7
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Що не пратиха корабите от Черноморски флот дето са станали подводници. Таман цяла флотилия щеше да се заформи, предвождана от крайцера Аврора, пардон Москва.