В Германия пият все повече безалкохолна бира

Тенденцията може да се обясни с по-здравословния начин на живот
31 юли 2024 20:09, Елка Василева
35
В Германия пият все повече безалкохолна бира
Снимка: архив, БГНЕС

Тенденцията за производство на повече безалкохолна бира продължава за германските пивовари, предава ДПА. По-големите производители в страната увеличават със 17 на сто производството й, тъй тя като е предпочитана от спортисти, хора спазващи диети и други.

Миналата година пивоварни, разполагащи с повече от 20 служители, са произвели 556 милиона литра безалкохолна бира, оценена на 548 милиона евро (590 милиона долара), според Федералната статистическа служба "Дестатис" (Destatis). През 2022 година производството е било 474,1 милиона литра.

Данните за 2023 година показват двукратно нарастване на производството на безалкохолна сравнение с 2013 г.

През същия период обемът на алкохолната бира е намалял с 14 на сто. Въпреки това с производствен обем от 7,2 милиарда литра през 2023 година, продукцията от алкохолна бира е с над 12 пъти повече от производството на безалкохолния й еквивалент.

Обемът на бирените напитки, смесени с безалкохолни, се е увеличили с 11 на сто, до около 363 милиона литра от 2013 година насам. В сравнение с 2022 година обаче обемът на тези напитки е намалял с почти 10 на сто. Данните включват и износа.

Тенденцията към безалкохолна бира може да се обясни с по-здравословния и активен начин на живот на много хора. Освен това застаряването на населението води средно до по-ниска консумация на бира на глава от населението.

Данните на Германската асоциация на пивоварите, която включва и по-малки пивоварни, показват, че през миналата година са произведени 665 милиона литра безалкохолна бира.

Консумацията на бира на глава от населението в Германия миналата година е била 88 литра бира, от които близо 8 литра са били безалкохолни, казаха още от асоциацията на пивоварите.

Германската бира в Европейския съюз и САЩ продължава да е популярна, според директора на асоциацията Холгер Айхеле.
(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
1
 
! Отговори
Мемет - мис Турция преди 1 месец
А за калния отвор не казваш меметчо, вай-вай чок татлъ гьот.!.
20
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз си варя безалкохолна ракия и съм много доволен. След две ти безалкохолни ракии нямам махмурлук!
19
0
 
3
 
! Отговори
Фитока преди 1 месец
Секс без секс
18
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
В Южна Америка пият "Малц", никой не го рекламира като бира въпреки че на вкус е доста близък до "тъмна 0,0,Това го измислиха рекламните отдели защото така производителите на алкохол се пишат загрижени за здравето на хората.
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-добре 2-3 бири и пържола, отколкото соево "мляко" и разни химии с подсладители и други подобни отрови..
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Качеството на безалкохолната бира се подобри. Вече не е онази повърня от преди години, в началото като я пуснаха. Пък и като си с колата, можеш да си кажеш наздраве. Не се потиш толкова в жегата.
15
0
 
2
 
! Отговори
Сът мът преди 1 месец
До Сът Първо се научи да не пишеш "Наистина" с И кратко и тогава се изказвай по теми, за които явно нямаш умствения капацитет.
14
7
 
6
 
! Отговори
Политкоретен преди 1 месец
Първо, приятно е да си пийнеш биричка и после да шофираш без проблем. Второ, с промяната в климата дори в Германия не е приятно да се изпотиш от алкохола в жегата и да ти стане дори още по-горещо. Не случайно испанците пият сангрия - това са напитки за горещ климат.
13
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бира без алкохол не е бира, да не са станали жендъри швабите :))
12
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бе те се изпокараха с Турция чий бил дюнера, та какво остана. Утре пък бирата ще е с турски произход. Евала! Щом мъже бият жени легално по олимпиадите, какво очаквате... Истамбулска конвенция ли... няма такова лицемерие като ЕА ценности. Един ден всичко ще ескалира и нещата ще си дойдат на мястото.
11
1
 
15
 
! Отговори
Когато преди 1 месец
в Германия им наложат шериата, никакъв алкохол няма да пият!
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Напълно нормално, исляма забранява употребата на алкохол. Нормално е хора които живеят според законите на шериата да не употребяват алкохол. А в Германия те стават все повече.
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз от 2 години не пия никакъв алкохол и съм много доволен. Ползите са като здравословни така и финснсови.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много са от качени...за безалкохолна ракия чувал ли си..някой да пуе
7
7
 
6
 
! Отговори
Реконтра преди 1 месец
... но пък им е добра! На вкус е същата като алкохолната.
6
15
 
11
 
! Отговори
Сът преди 1 месец
Пияните копейки го намират за странно и не мъжко. Да се насветкаш до козирката е много мъжко,найстина. То за бедната копейка освен да се опияни и да забрави за няколко часа мизерния си живот,друго смислено нещо няма. Безалкохолната бира е почти едно към едно на вкус с алкохолната. С тази разлика,че не се правиш на мотика,не ти пречи да шофираш и да си максимално свеж и адекватен на другия ден.
5
3
 
26
 
! Отговори
Eeee преди 1 месец
Безалкохолна бира, надуваеми жени
4
11
 
3
 
! Отговори
Читател шваб преди 1 месец
Като ви чета размишленията, отивам до WC, за да не се пoпuкaя от смях. Май сте гледали швабско съдя по съветските си ТВ проьомници. Нямам друго обяснение на екзотичните ви лозунги.
3
6
 
17
 
! Отговори
Руси преди 1 месец
Нищо е нормално в Германия вече.
2
6
 
15
 
! Отговори
те това са първите преди 1 месец
стъпки към из *** дерас тяване то, мъжете вече не са мъже, жените не са жени, и врата им вече не е бира, безкофеиново кафе, детско шампанско, остава и детски просто...тки да има на рожденните дни на малчуганите, ей, развалихте го този свят.