14 жертви и около 200 са ранени в Северен Виетнам след тайфуна Яги

8 сеп 2024 14:30, Анисия Иванова
0
14 жертви и около 200 са ранени в Северен Виетнам след тайфуна Яги
Снимка: БГНЕС/EPA

Най-малко 14 души загинаха и около 200 са ранени, след като тайфунът Яги достигна до сушата в Северен Виетнам, съобщиха днес местните власти, които продължават усилията си за възстановяване и оказване помощ на пострадалите, предаде ДПА.

Сред жертвите са четирима членове на едно семейство, загинали рано тази сутрин при срутване на къщата им, се казва в съобщение на отдела за издирвателни и спасителни операции на виетнамското министерство на националната отбрана.

Министър-председателят на Виетнам Фам Мин Чин свика среща чрез видеовръзка с представители на 26 провинции и градове в страната, засегнати от тайфуна "Яги", за да обсъдят последиците от бурята.

Според виетнамските власти повече от 3000 къщи са повредени, 120 000 хектара оризови полета са наводнени, а над 1000 рибарника са унищожени и отнесени при преминаването на тайфуна.

Ден след като "Яги" достигна до сушата със силни ветрове и проливни дъждове, в някои части на страната все още има масови прекъсвания на електрозахранването, докато аварийните екипи работят по отстраняването на стотици съборени електрически стълбове и десетки повредени трафопостове, съобщава БТА.

Тайфунът "Яги" връхлетя Виетнам вчера преди силата му да се понижи до тропическа буря над северозападния регион на страната рано тази сутрин. Виетнамските власти предупредиха, че е възможно да има внезапни наводнения и свлачища, тъй като земята в този планински район е поела твърде много вода.

Преди това тайфунът "Яги" опустоши Филипините, където отне живота най-малко на 16 души, и Китай, където загинаха най-малко 4 души.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: Виетнамзагиналитайфун
Още от Русия
Руската армия е превзела град в Източна Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари