"Повърнах 10 пъти", "Отвратителна миризма!": Триатлонисти след плуването в Сена

Нидерландци, казахстанци и шведи се оплакват от водата
1 авг 2024 18:30, Петър Бойчев
223
"Повърнах 10 пъти", "Отвратителна миризма!": Триатлонисти след плуването в Сена
Снимка БГНЕС

Нидерландски, казахстански и шведски триатлонисти се оплакаха след състазанието по триатлон. Нидерландските спортистги останаха изключително недоволни от качеството на водата в Сена и нечестните условия на състезанието.

„Плуването в реката, която тече през Париж, беше просто отвратително”, каза в интервю за телевизия RTL Рейчъл Кламер, която завърши 14-а в триатлона, предаде НОВА. „Ще видим дали се чувствам зле. Наистина погълнах много вода“, каза тя.

Двама участници се разболяха след плуването в Сена. Канадският триатлонист Тайлър Миславчук се разболя след завършване на състезанието. „Дадох всичко от себе си и не съжалявам. Повърнах 10 пъти”, каза Миславчук, цитиран от Daily Mail.

Представителката на Казахстан Екатерина Шабалина каза, че се чувства зле. „След като бях ударен няколко пъти в главата, се задавих с вода от Сена, след което започнах да повръщам до края на плуването. И повърнах след първата обиколка на колоездачния етап“, цитира състезателката Sport24.

Шведската триатлонистка Тилда Монсон се оплака от цвета и „отвратителната миризма“ на водата в Сена.

Като друг проблем спортистът посочи течението на Сена и как плувците са се справили с него. Според Кламер всеки искал да плува в средата в една посока и да се притисне към стената в другата посока. Това доведе до голям брой контакти във водата. „Рамене, крака, стъпала… Почти ме дръпнаха назад. Имаше много атлети, които излизаха от водата зад мен, които всъщност бяха по-бързи. Плуването беше истинска лотария“, разказва Кламер.

Мая Кингма, която завърши седма, каза пред телевизия NOS, че се е опитала да игнорира трудните обстоятелства. „Не мислех много за това, но е жалко, че организаторите поемат такъв риск на най-голямото събитие в света. Радвам се, че състезанието по триатлон приключи, но не бих се състезавал отново под такова напрежение“, добави спортистката.

Състезанието по триатлон се проведе на 31 юли, сряда. По-рано, на 28 и 29 юли, тренировките на състезателите бяха отменени поради замърсяване на Сена, причинено от дъжд. На 30 юли организаторите отложиха състезанието при мъжете с един ден по същата причина. На 31 юли олимпийският организационен комитет получи одобрение за провеждане на състезания по триатлон.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
0
 
13
 
! Отговори
Шибанова преди 1 месец
уж е жена е сте написали че било ударен по главата.
130
5
 
47
 
! Отговори
Наскоро преди 1 месец
Наскоро един възрастен човек ми каза следното: Не мразете България. Нея я е имало преди тези уж богати и мощни държави, ще я има и след тях. Може да е мъничка и 2 милиона да стане, но ще я има! Не за друго, защото тук все още съществува народ, който пази традициите и е с нисък праг на приемственост на "новото модерно". Като гледам какво става в уж богатата Западна Европа, все повече не искам да мърдам от България, па ако ще и за 800лв да работя. Пропаднали западни държави.
129
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Начи, те си плували в повръщаното...Много хранително...някой може и да се е на...ишкал или надр..скал.
128
30
 
7
 
! Отговори
Алън Грант преди 1 месец
До Пълно падениеЩе плюем по Русия и още как, не заради изпълнението им на Олимпийските игри, а че започнаха война в Европа през XXI век. Убивайки основно цивилни и разпространявайки пропаганда,че са спасители. Набий си го в главата, а ако ти е мъчно за Русия заминавай за там да си плачете заедно!
127
2
 
36
 
! Отговори
Дори преди 1 месец
Само преди 3 години в разгара на най-голямата пандемия на човечеството, след чумата, Япония организира Олипмиада за чудо и приказ. Бяха взети всички мерки, а условията бяха прекрасни. Нямаше нито един скандал. Може да се види каква е разликата със ЗападнаЛа Европа и нейният стожер - Франция. Европа е в културен, икономически и екзистенциален застой и трябва да си сляп, че да не го виждаш. И не, не е само Франция, и другите не са по-добре, просто сега Олимпиадата е във Франция.
126
5
 
23
 
! Отговори
Гледам тука преди 1 месец
Някакво д, же н д, ъ, р де, гер не ра, т че плюе по Русия и на него мозъка му не се е развил като мозък а като пи, к,о че н мехур. И то е на нивото на организатиорите. Какво се чудите защо олимпийските игри са пълен провал. какво можете да очаквате от държава управляване от г, ей геронтофил, който спи с престарял тр а, ве с,ти т. Министър предсезателя е любовник на президента и е назначил другия си любовник за външен министър. Това е държава в тотатлен разпад. Бежанци, де, ге,не, ра ти и плъхове
125
1
 
21
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Макрон е repoнтофил, това е държавна тайна на Франция...
124
6
 
38
 
! Отговори
Пълно падение преди 1 месец
Дори и когато се вижда пълното падение на олимпийските игри в Париж пак плюете Русия!Защо не се поинтересувате как минаха олимпийските игри в Русия?Беше прекрасно!Спрете на бялото да казвате черно!Вижте фекалиите в западния двор!Не е изненада като се знае какво представлява Макрон.Жалко за тази прекрасна страна дала толкова много за културата в Европа.Дано истинските французи се събудят,ако изобщо са останали такива!
123
2
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бойкотирайте игрите! Не се примирявайте с пошлостта, наглостта и лакомията на МОК и ОК на Франция!
122
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Баба си е прала кюлотите там?
121
2
 
20
 
! Отговори
Справедлив преди 1 месец
Света вече е толкова замърсен, че докато разберем всички ще измрем Трябва да се спре това ненужно " митлосване " на човешките същества по света
120
1
 
56
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 месец
Ами нормално е Сена да не е чиста. Тече през милионен град. Не зная дали използват пречиствателни станции за отпадните и фекалните води, но просто няма как да не е замърсена. Във всички случаи в реката попадат и фекалии. Да не говорим за битови отпадъци. Просто се чудя на наглостта на французите да я обявяват за "чиста".
119
1
 
29
 
! Отговори
Рюхо преди 1 месец
Знаете ли, че клетките, които предават усет за вкус и мирис "усещат" за около 10 минути при всяка нова стимулация. Задачата им е да определят дали храна, вода или въздух е отровен за вас. Ако всичко е ок заспиват. Затова Макдоналтс например прави мини хамбургерчетата си толко малкички. Две капки кетчуп една горчица, три краставички, листче магданоз и по едно малко парченце сирене и кавкавал и с различните аромати и вкусове, непрекъснато ти е вкусно. Така се дебелее. А Сена и Париж са отровни.
118
1
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз повърнах като гледах началото на откриването.
117
3
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Закриването ще е с гей парад
116
4
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия не я мислете ами погледнете на къде сте тръгнали,набиват ви го в очите
115
3
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само като видях клипове от откриването и повече не съм гледал дори едно състезание
114
7
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Русия в момента е заета с по важна задача,да унищожава натовското оръжие
113
2
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво може да се очаква от Франция
112
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това не е олимпиада това е пародия