Зеленски: Ако светът иска Русия на масата за преговори, не сме против

Украинският лидер е склонен за мир по дипломатичен път
1 авг 2024 11:11, Петър Бойчев
181
Зеленски: Ако светът иска Русия на масата за преговори, не сме против
Снимка БГНЕС

Ако целият свят иска да види Руската федерация на масата за преговори, то Украйна не може да бъде "против“. Това заявява в интервю за френския вестник Le Monde президентът Володимир Зеленски.

Той е попитан и дали условията за започване на преговори с Москва са се променили от украинска страна или все още са тясно свързани с искането на Киев за изтегляне на всички руски войски и възстановяване на границите от 1991.

"Вярвам - както повечето страни - че на втората мирна среща на върха през ноември трябва да присъстват руски представители, в противен случай няма да постигнем жизнеспособни резултати. Не искам да ни пречат да подготвим съвместен план. Ако целият свят иска тях на масата (за преговори), тогава не можем да бъдем против“, коментира Зеленски.

Президентът допълва, че справедливият мир за Украйна трябва да създаде възможност за възстановяване на украинската териториална цялост, но "това не означава, че трябва да направим това само със силата на оръжието“, пише Фокус.

"Желателно е целият свят да спре Путин, така че границите да са предпоставка. Днес ние сме на фронтовата линия, докато Русия се стреми да води война. А след това ще можем да разрешим тези въпроси по дипломатичен път, ако Русия го поиска“, подчерта украинският президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
1
 
6
 
! Отговори
До86 преди 1 месец
Е ти много знаеш бе кога се върна от там
87
0
 
14
 
! Отговори
До 88;Сата Нато преди 1 месец
Ами имаше бе или и тя авиацията отиде като танкове и всичко останало,а ти беше тръгнал с Леопардите към Москва,кво стана с тях
86
22
 
4
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Украйна воюва без авиация, нали сте наясно? Все едно е с една вързана ръка.И въпреки това - 2 години и 600 000 свинособаки...
85
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нали вече имате Фъ-шишнайсит. Нападайте и победете Русията
84
12
 
2
 
! Отговори
до 71 преди 1 месец
Един Чанган струва в Китай 1 800 000 рублu. В Русия ги продават за 5. Като при това, китайският представител в Рудия кара Ауди, се оплакват руснаци :D Кво го слушаш Ицов, той е теоретик човек..
83
0
 
18
 
! Отговори
Ivek преди 1 месец
Той си постигна задачата отне вниманието н света за 2 години сега ще се пенсионира малко по-богат и новите завеси в Израел се дигат сега вниманието се насочва там. Жалко само много невини хора загиват заради интересите на няколко стари чичковци с памперси.
82
0
 
21
 
! Отговори
Малък Праз преди 1 месец
Целият свят, с изключение на Западът, иска Русия и Украйна да спрат да се избиват. Но първата стъпка трябва да е на Зеленски - да отмени указът, с който забранява преговори с Москва.
81
1
 
18
 
! Отговори
До 78 Сата Нато преди 1 месец
И за това Зельо търсеше още 500000 шарана и се опитваше да върне тия дето избягаха,ама като разбра, че няма да стане почна да драпа като мишка в леген да го приемат в НАТО,ама ония картофите не ги вадят с бомби,а ние не сме хванати с капан на Витоша
80
0
 
18
 
! Отговори
хе хе хе преди 1 месец
До Сата НАТО. Наборе, ти пак ли изпълзя да коментираш? Свърши рано юлската пенсийка, а? Кофти, много кофти, още 7 дни до новата пенсийка, а няма какво да се яде. И пак трябва да захлебваш с глупави коментари. Така е наборе, така се живее в просперираща БГ, част от просперираща Европа. Весело и охолно:)))
79
16
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
До превземането на Левобережна Украйна остават още 3 години и още толкова свинособаки.
78
1
 
4
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До Анонимен/66 "Коя точно китайска марка автомобили е по-добра от европейските парки." - BYD и MG И Volvo EX30. Tesla модел 3 може да не е китайска, но е по-добра от произведените в Берлин Model Y и тя е тази, която се внася в ЕС. Други въпроси?
77
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Свинособака = "рузкий".
76
14
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
Общо над 600 000 свинособаки са поели нагоре с еднопосочен билет, жизнь стала лучше, жить стало веселее!
75
1
 
11
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Този на снимката на клоун мяза, да не би да е такъв? Много бързат тия бандери с преговорите, търпение никакво...бе чакайте малко рашките да си прЕберат Одеса, па тогава...
74
1
 
16
 
! Отговори
До 67 Сата Нато преди 1 месец
Е такава е съдбата на украинските нагляри, както се казва, каквото си си надробил това ще сърбаш
73
0
 
11
 
! Отговори
ъ преди 1 месец
Интересно, само допреди месец демокрациите не чувстваха липсата на Русия на събирачките си. Каканижеха си там нещо и накрая оцъклено крякаха по медиите, че нещата трябва да се решат на бойното поле и че на Русия трябва да бъде нанесено стратегическо поражение. Какво се промени за един месец?
72
1
 
13
 
! Отговори
Ббб преди 1 месец
Какво е станало 1991.. Разпада на СССР.. Да се върнат всички граници от тогава.. И на военния блок. Граници се връщат не когато им е изгодно, а когато започне или свърши война, според договора след това. Тия да видят в историята.. След ПСВ границите как се изменяха до започването на ВСВ и след края й. Граница се изменя след война. Нали това е война, а не операция.. Като завърши ще има промяна на границите, то е ясно..
71
13
 
1
 
! Отговори
Сата НАТО преди 1 месец
1370 свинособаки и вчера са поели нагоре с еднопосочен билет. Жизнь прекрасна и хороша!
70
2
 
4
 
! Отговори
они че порцират преди 1 месец
съществителното съществуване на съществото ЗеленВолтметър е фактът който ме успокоява че нашите ЖелЮ, Пешо,Баце, Плесенналиев и Кокоидните брюнетки хилещи се и на Зеленски (ой кукуй той нещастнуй уйМйанъ Филибету), на бедността, болестите и болките им викам "абе *** не и бете айката" и си пием рекиятъ и бъцам думътиту. Ама Шефе чекай. Зеленски не е Президент на Украина. Той Лежецент, Крадецент и Убиецент на милата Украина.Сал Пущи на него майките на загиналите и осъкатени > 150 000 УКР солидати.
69
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до Х. ХНо кажи да се посмеем какъв двигател си е купил Фолксваген от китайска фирма който бил толкоз извънземен че никой освен китайците не могат да го направят. Кажи ми някакъв модел и марка на двигателят моля те искам да чевта в нета да знам. Невежа съм аз мислех че в Европа правят най-добрите двигатели а то какво излязло.. И ролс-ройс и даймлер ли купуват от китай двигатели ?