Зеленски: Украйна контролира над 1250 кв.км и 92 селища в руската Курска област

Той пак призова НАТО да разреши удари дълбоко в Русия
20 авг 2024 09:09, Петър Бойчев
336
Зеленски: Украйна контролира над 1250 кв.км и 92 селища в руската Курска област
Снимка БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви в понеделник, че неговите сили вече контролират над 1250 квадратни километра от руския Курск регион, предаде Ройтерс.

"Към днешна дата нашите сили контролират над 1250 квадратни километра територия на врага и 92 населени места“, посочи Зеленски в реч пред посланици в Украйна.

Той отново призова съюзниците на Украйна да разрешат западните оръжейни удари дълбоко на територията на Русия, като каза, че липсата на подобно разрешение е основната причина Украйна да не може да спре настъплението на руските войски на фронтовата линия на изток.

"Наивната, илюзорна концепция за така наречените червени линии по отношение на Русия, която доминираше в оценката на войната от някои партньори, се разпадна тези дни някъде край Суджа", каза той в обръщение към посланиците, имайки предвид граничния град в руската област Курск, която в момента е под украински контрол.

"Руската гранична зона срещу нашата Сумска област е почти изчистена от руско военно присъствие. Преди няколко месеца много хора по света биха казали, че това е невъзможно и биха прекрачили най-строгата "червена линия" на Русия", каза Зеленски.

"Ако нашите партньори ни бяха позволили далекобойни удари по Русия, ние нямаше да се налага да започнем Курската операция", каза още той, добавяйки, че "тази операция е "най-голямата инвестиция" за връщането на украински военнопленници у дома".

Той също така подчерта значението на международната подкрепа, като призова партньорите на Украйна да осигурят дългосрочни способности за по-нататъшно противодействие на руската агресия, като същевременно призова украинските дипломати да продължат да събират глобална подкрепа и да налагат по-строги санкции срещу Русия, като посочи, че настоящите санкции вече значително са отслабили икономиката на Кремъл, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


336
Още от Крими
Мигранти дават 3 дни морска вода на бебе
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Путин съсипва Русия в стил Жан Виденов, хиперинфлация, топящи се заплати, празни рафтове. Жан поне опази България цяла.
45
3
 
14
 
! Отговори
По същество преди 4 седмици
Да бе с какво? Това, че тичат да се снимат с парцалите си в изоставени села и руснаците ги гонят като ***, бе значи, че контролират нещо. За това ли ринат окопи в сумска област и си изгубиха цялата техника (включително хаймърси и пейтриъти), както и много хора.
44
1
 
3
 
! Отговори
Сълза и смях преди 4 седмици
Ееех ***,***...как го закъса дурак такъв
43
19
 
7
 
! Отговори
жалко преди 4 седмици
положението за голташка проия става все по-беднадеждно. Жалко за обикновения руски народ, че търпи тая *** в Кремъл. Добре, че се отървахмме от тия прошляци. Слава на Бога! България в ЕС и НАТО вовеки веков! Амин!!!
42
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
И нищо от това няма значение за постигането на целите на Украйна. Денацификацията продължава, ДНР и ЛНР се освобождават все повече и повече. Какво значат тука 92 селища и 1250 кв.км.?
41
4
 
19
 
! Отговори
СЛЕД 81 ГОДИНИ преди 4 седмици
ФАШИСТИТЕ ОТНОВО НАСТЪПВАТ СРЕЩУ КУРСК
40
18
 
7
 
! Отговори
Много слаба преди 4 седмици
Не съм предполагал и най-смелите си мечти, че Русия е толкова слаба военно. Знаех, че финансово са зле, че икномическите им показатели са трагични, но не вярвах, че военно са чак толкова зле. Просто се оказа, че царят е гол. Близо 3 години една малка и незначително военно страна създава огромни главоболия на уж втората по сила военно държава в света. Путин е слаб лидер, за първи път от 75 години допусна чужди войски на територията на Русия. Това е провал за руското управлнеие. Трябва да се маха!
39
7
 
13
 
! Отговори
Обикновен фашизъм преди 4 седмици
Русия разполага с снимки на разстреляни от украйнски воени, мирни граждани в Курска област,хората са били вързани и застреляни с един истрел в главата.
38
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Зеленски е прав. Излиза, че въпреки сутовите санкции на запада към Русия, те все пак щадят Путин. Украйна нямала право да действа на територията на Русия, а Путин има право да обстрелва Киев ? От там явно идва неговата самоувереност. Подобно обвинение към запада хвърли и съпругата на Навални
37
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Довчера русофила твърдеше, че смартфона и 5джи са дяволски работи, днес виси по цял ден в Тик ток. Ти да ги видиш наще русофили кви били.
36
7
 
12
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 4 седмици
тоя зеленски всеки ден различни неща говори, 4 хиляди трупа получи за 10 дена, бил правил инвестиция
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Добавил 1000 мишока
34
4
 
2
 
! Отговори
Някой си преди 4 седмици
До АнонименМи най вероятно не са дърти русофили, ами са информирани млади хора, на които не журналята не смогват да промият мозъка ..... :)))
33
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Мен нещо не ми стана ясно. Тик ток е социалната мрежа на децата и младежите. Дъртите русофили кво правят там ди ми обяснят?!
32
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Русофила видял в тик ток и вярва ахахахха. Дърти русофили висят в тик ток, то туй по-смешно от виц бре ахахххахаха.
31
6
 
21
 
! Отговори
Идеалист преди 4 седмици
Той и Хитлер контролираше Курска област, но след битката при т.н. Кърска дъга руснаците издигнаха Червеното знаме над Райхстага.
30
3
 
17
 
! Отговори
Путин В.В. преди 4 седмици
Зельонъй, пак е презашмръкнал!
29
6
 
22
 
! Отговори
Две могили преди 4 седмици
Киев може да казва много неща, истината е друга
28
4
 
20
 
! Отговори
Някой си преди 4 седмици
Не знам, колко селища владеят, знам само, че в телеграм каналите и тик ток е пълно с клипове на размазана украинска техника и пленени украинци. По различни данни в момента в областите с пробив има поне 20 000 човека на Вагнер и Ахмат. Демек руснаците превъзхождат украинците и с личен състав.
27
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Отдавна не бях виждал Зеленски толкова усмихнат! Ай хаирлия!