Летище в Япония затвори заради изчезнала ножица

Вътрешните полети бяха прекъснати за два часа
21 авг 2024 21:32, Гергана Попова
2
Летище в Япония затвори заради изчезнала ножица
Снимка: БГНЕС/ EPA

На летище Читосе в Япония бяха отложени 200 полета и още 36 отменени поради инцидента с липсващите ножици, съобщава CNN.

Вътрешните полети бяха прекъснати за два часа, след като бяха открити изчезнали ножици от магазин в салона за заминаващи на 17 август. Подозренията, че ножиците може да са попаднали в ръцете на потенциални терористи, породиха опасения, че те могат да бъдат използвани като оръжие на борда на самолети.

„Ние ще разследваме този инцидент, ще определим причината му и ще предотвратим повторението му. Също така ще потвърдим, че този инцидент може да е свързан с отвличане и терористична атака и ще гарантираме, че целият персонал на летището е напълно наясно с важността на управлението.

Сред засегнатите от проблемите със сигурността беше японската рок група 9mm Parabellum Bullet, която пропусна представянето си на ежегодния музикален фестивал Rising Sun в Хокайдо поради отменен полет.

Много пътници изразиха разочарованието в социалните мрежи..

„Идва ми да плача, защото полетът ми беше отменен поради това, че някой е изгубил ножица“, пише пътник в социалната мрежа X.

„Поради този инцидент полетът, който трябваше да взема, беше отменен и сега срещата ми със семейството ми, която очаквах с нетърпение, беше съкратена. Това е голямо разочарование“, пише друг.

Все пак други оценяват, че летището приема сериозно евентуалната кражба на ножици.

„Като пътник съм благодарен, че предприемат толкова щателни мерки, за да осигурят безопасността“, публикува друг потребител в X.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: япониялетищеножица
Още от Русия
Украинските войници в Курск: Тук е като на ваканция в сравнение с Донецк
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Добре, че не е изчезнал нож, че трябваше да затварят половината град. Ако пък откраднат самурайски меч спукана им е работата, трябва да вдигат Ф-16 и да спират движението в цяла Япония. Класически случай на Микоген.