Спасиха шестима българи от потъващо корабче край Лефкада

47-годишният капитан на лодката е бил арестуван
Обновена: 12 сеп 2024 15:53 | 12 сеп 2024 15:53, Нели Христова
13
Спасиха шестима българи от потъващо корабче край Лефкада
Снимка: Pixabay/katrinzita84

Шестима българи са били спасени от потъващо корабче край гръцкия остров Лефкада, съобщава "24 часа".

Вчера по обяд пристанищните власти на Лефкада са били информирани от капитана на кораба ¨LASKA¨ T.P. 480, че кораб под гръцки флаг е в затруднено положение, с шестима на борда (граждани на България), в морската зона на Кастос Лефкада, съобщава Гръцката брегова охрана.

Веднага два патрулни кораба и водолаз са се отправили към мястото. Пътуващите, в добро здраве, са били качени на други плавателни средства и безопасно прехвърлени на плаваща платформа.

Корабът е потънал и бил открит от водолаза на дълбочина от приблизително петнадесет метра. След това се преместил на дълбочина от пет метра и е бил закотвен на плаваща платформа. Собственикът му ще трябва да го изнесе.

47-годишният капитан на лодката е бил арестуван от пристанищните власти на Лефкада, които провеждат предварителното разследване, за нарушение на член 277 от Гражданския кодекс. ¨Причиняване на корабокрушение¨. Не се наблюдава замърсяване на морето от инцидента.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от Балкани
Внимавайте със скоростта в Атина, 1000 модерни камери следят
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
До бай Иван преди 5 дни
Бай Иване, ти убу бацаш у складо, ама поне малко по-грамотно да са беши научил да пишИш ВА. Кой туй нящо, 3, 4 коментара и от тях я има, я няма 10-на правилно написани думички. То ние ядрена физикъ ве, саму тябвъ некоя и друга нижчица да изчитеш, а не да ги слушаш, то не чи ги и слушаш де. И филмити с буквити да ги гледаш ... ай със здрави и у обедната пучивкъ букварий
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Разбрали не-доразбрали завистници си избиват комплексите в коментарите. Н тях винаги им е пределно ясно за тези на които завиждат, колко са компетентни, колко пари изкарват, колко са пили, от коя партия са и с какво са прегрешили в помислите си.
10
3
 
1
 
! Отговори
до 10 преди 5 дни
всъщност ИТ-то е много по-истински живот от това, което ти го имаш... проблемът е, че това ИТ е всъщност поредният провинциалист, който се възползва от индустрията, която създадохме в София преди 20 години и точно както е некадърен в работата си, да кара колата си, така и за това не става... или искаш да кажеш, че всичките селинджърррри по София дето не могат да карат са ИТ? или Перничани са ИТ-та? не, не е от компютрите
9
2
 
4
 
! Отговори
Разбирач преди 5 дни
"капитанът" е застаряващо ИТ, изкарало капитанско право и повярвало си, че е готов да *** моретата, но реално е разбил дъното на наетата яхта в скалите поради същата причина поради която е остъргал двете странични врати и калника на чисто новата си шкода в колоните на служебния паркинг в бизнес парка - истинският живот не е като да цъкаш на клавиатурата
8
1
 
2
 
! Отговори
Иван до Роки преди 5 дни
Обикновен работник съм във склад как позна? Работя за 2 хилядий на месец. Гордея се със това защото съм пустигнал по вече от 90% от хората.
7
2
 
4
 
! Отговори
Роки до Иван преди 5 дни
Мразиш ги, защото си *** и бачкаш в някой склад от сутрин до вечер, а програмистчеата си работят от всяка точка на света и взимат една чанта пари, голтак!
6
1
 
4
 
! Отговори
матроса преди 5 дни
Щом е арестуван значи има за какво.То не е гьола на Панчарево да правят каквото им скимне.Като му покажат сметката ще се облещи.
5
8
 
7
 
! Отговори
Иван преди 5 дни
Кво става програмисчетата? Нали ескурзий, парий, жений и яхтий напълних те ли гащите??? Ахахахаха. Много мразя програмистите
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Шест българи в добро здраве и още по-добро настроение...
3
1
 
3
 
! Отговори
Не стана ясно преди 5 дни
как е "предизвикано" корабокрушението.
2
5
 
7
 
! Отговори
Класическия Българин преди 5 дни
Иде на Лефкада, вика Гърция - уникално, морето чисто, храната топ, после потъне на 15 метра....гледа уплашено, върти клечката, плюе солена вода, окопити се, почне да кълне, налита на бой : 'Няма да им стъпим на маляките". Осъдят го за корабокрушение :)
1
1
 
9
 
! Отговори
брендо преди 5 дни
с какво е било натоварено корабчето ?