Догодина Украйна ще започне да си връща територии – ако Западът помага достатъчно

Пробивът в Курска област ще разтегли руските сили по целия фронт
Обновена: 25 авг 2024 10:40 | 25 авг 2024 09:10, Петър Бойчев
478
Догодина Украйна ще започне да си връща територии – ако Западът помага достатъчно
Снимка БГНЕС

Пробивът на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Курска област може значително да разтегли руските сили по целия фронт и да спечели време, необходимо за пристигането на западна помощ и попълване на редиците на армията.

Украйна може да започне да връща териториите си още през 2025 година, стига просто да получава достатъчно помощ от Запада, уверени са в редакцията на британския вестник The Telegraph.

Украинският пробив в Курската област е в състояние значително да разтегне руските сили по целия фронт и да спечели време, необходимо за пристигането на западна помощ и попълване на редиците на ВСУ. Освен това нахлуването поставя под съмнение способността на Русия да започне големи настъпателни операции преди края на годината.

Според The ​​Telegraph Русия ще бъде принудена да избира между гарантиране на сигурността на Курска област и продължаване на настъпателните операции в Донбас, тъй като има малко резервни части, които биха могли да дадат отпор на украинската бронирана техника в Курска област.

Предимството на украинските войски в региона е, че те не трябва да защитават своя родна територия, което означава, че Киев може да избере оптималните места за защита, което ще направи руската контраофанзива изключително скъпа.

Освен това, отбелязва изданието, през цялата война Русия се радваше на сигурност по границата си, което й позволи да изпрати повече войски за боевете в Донбас. Курската операция сега променя ситуацията, принуждавайки Русия да укрепи цялата си граница. Това ще изисква десетки хиляди войници, стотици единици оборудване и съоръжения. Освен това Кремъл ще трябва да прекара месеци в попълване на персонала и снабдяване с провизии.

Украинското нахлуване също внася промени в руските въздушни операции. Хеликоптерите на военните на Москва са уязвими от украинските дронове в Курск, а ударите на украински БпЛА по летища в Западна Русия ограничиха използването на самолети.

"Руските сухопътни и въздушни сили са разтегнати по начин, по който не са били през цялата война. Това ще забави руските операции през следващите няколко месеца – като се има предвид и настъпващите дъждовна есен и студена зима... Това дава Украйна има възможност да възстанови и превъоръжи силите си в периода до пролетта на 2025 година“, пише The Telegraph.

Но западната помощ е от решаващо значение за това и ако бъде осигурена в достатъчни количества, тя може значително да подобри възможностите на Украйна, за да започне да възстановява територията си през 2025 година, предава Фокус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от Свят
Израел нанесе въздушни удари в Ливан
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ще си върнат всичко укрите. И териториите, и 1 милион убити банндерки ще възкръснат и изскачат от гробовете. И 1 милион укро вдовици дето правят дъълбоко гъърло на евро господарите си и тях ще се върнат.
27
2
 
15
 
! Отговори
Победата е близо! преди 3 седмици
Особено ако Украйна извика неволята на помощ
26
1
 
21
 
! Отговори
Бидон с деменция преди 3 седмици
ние ще воювамедо последния украинец с руснаците. после идва ред да се включат бългерианите, заявиха англичаните.
25
0
 
8
 
! Отговори
Стар персийски вожд преди 3 седмици
Е казал, помогни си сам, за да ти помогне ЕС, НАТОто, МВФ, ООН и т.н.
24
0
 
17
 
! Отговори
Маршал Георги Жуков преди 3 седмици
Може колкото мен ме победиха при Курск, Майнщайн и Гудериан.
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
до 25 По-лошо...пред бункера Хитлер награждаваше 12-13 годишни деца с ордени, че са взривили руски танкове в Берлин. Немски филм, не руски! Гледай " Der Untergang"
22
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да вкараме малко въздух в балона , че зема много да изпуща .
21
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
с Окрайна е свършено всеки нормален го знае това,само платените ибрици от Днес,бг още го дъвчат
20
1
 
22
 
! Отговори
Фелдмаршал Манщайн преди 3 седмици
Ако, ако, ако малко замириса.
19
2
 
22
 
! Отговори
БАНко преди 3 седмици
РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ Е ОСВОБОДИЛА ХЕРСОНСКА , ЗАПОРОЖКА , ЛУГАНСКА , ДОНЕЦКА ОБЛАСТИ И ПОЛУОСТРОВ КРИМ И СЕГА СА РУСКА ТЕРИТОРИЯ !!! ОСТАТЪЧНА У-КРАЙНА И ФАШИСТКИЯ ЧВК НАТО ВОДЯТ ВОЙНА СРЕЩУ РУСИЯ САМО НА РУСКА ЗЕМЯ !!!
18
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
истината е в "ако Западът помага достатъчно"...но ако не помага, защото окрите изхарчиха безогледно целия западен ресурс... просто опукаха военна техника за милиарди съвсем глупаво и безотговорно защото им беше подарена, а сега искат още..
17
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Петре Бойчев, вие с Нелито Христова няма ли вече да ходите на някой плаж да се плющите ве скааапаняк краварски? А, извинявай! Ти беше джендераст, а онази лесбийкa.
16
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Украйна няма достатъчно жива сила за сегашния фронт пък създава нов фронт. Анализатора от статията не е анализатор а пропагандист.Курската офанзива бележи началото на края за Украйна.
15
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Цяла Украйна е разрушена от войната.Обикновенните украинци биха предали страната на Русия.
14
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
интересно как "Пробивът в Рурска област, която е в германия, ще разтегли руските сили по целия фронт"
13
1
 
38
 
! Отговори
Да преди 3 седмици
Пак глупости
12
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То украинци не останаа бе , що можа дръпна що не можа го утепаа , Зельонката му изтече мандатът и е нелигитимен , не може вечно да дрънчи пари и оръжия , кой ще и връща територии на Украйната . Отявлена пропаганда е това .
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Тя тази война няма край.
10
2
 
40
 
! Отговори
Фитока преди 3 седмици
По-скоро Русия ще припознае цяла Украйна за своя територия след нападението над нея и догодина няма да има какво да си връща Украйна.
9
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
А по-догодина Украйна, ще превземе Владивосток и ще подари Курилските острови на Япония. А по-по-догодина, ще срази Китай и Зеленски ще премести президентския си дворец в Забранения град.