Догодина Украйна ще започне да си връща територии – ако Западът помага достатъчно

Пробивът в Курска област ще разтегли руските сили по целия фронт
Обновена: 25 авг 2024 10:40 | 25 авг 2024 09:10, Петър Бойчев
478
Догодина Украйна ще започне да си връща територии – ако Западът помага достатъчно
Снимка БГНЕС

Пробивът на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) в Курска област може значително да разтегли руските сили по целия фронт и да спечели време, необходимо за пристигането на западна помощ и попълване на редиците на армията.

Украйна може да започне да връща териториите си още през 2025 година, стига просто да получава достатъчно помощ от Запада, уверени са в редакцията на британския вестник The Telegraph.

Украинският пробив в Курската област е в състояние значително да разтегне руските сили по целия фронт и да спечели време, необходимо за пристигането на западна помощ и попълване на редиците на ВСУ. Освен това нахлуването поставя под съмнение способността на Русия да започне големи настъпателни операции преди края на годината.

Според The ​​Telegraph Русия ще бъде принудена да избира между гарантиране на сигурността на Курска област и продължаване на настъпателните операции в Донбас, тъй като има малко резервни части, които биха могли да дадат отпор на украинската бронирана техника в Курска област.

Предимството на украинските войски в региона е, че те не трябва да защитават своя родна територия, което означава, че Киев може да избере оптималните места за защита, което ще направи руската контраофанзива изключително скъпа.

Освен това, отбелязва изданието, през цялата война Русия се радваше на сигурност по границата си, което й позволи да изпрати повече войски за боевете в Донбас. Курската операция сега променя ситуацията, принуждавайки Русия да укрепи цялата си граница. Това ще изисква десетки хиляди войници, стотици единици оборудване и съоръжения. Освен това Кремъл ще трябва да прекара месеци в попълване на персонала и снабдяване с провизии.

Украинското нахлуване също внася промени в руските въздушни операции. Хеликоптерите на военните на Москва са уязвими от украинските дронове в Курск, а ударите на украински БпЛА по летища в Западна Русия ограничиха използването на самолети.

"Руските сухопътни и въздушни сили са разтегнати по начин, по който не са били през цялата война. Това ще забави руските операции през следващите няколко месеца – като се има предвид и настъпващите дъждовна есен и студена зима... Това дава Украйна има възможност да възстанови и превъоръжи силите си в периода до пролетта на 2025 година“, пише The Telegraph.

Но западната помощ е от решаващо значение за това и ако бъде осигурена в достатъчни количества, тя може значително да подобри възможностите на Украйна, за да започне да възстановява територията си през 2025 година, предава Фокус.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от Свят
Израел нанесе въздушни удари в Ливан
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
248
1
 
9
 
! Отговори
Имам чувството преди 3 седмици
Че Европа се превърна в психиатрия..
247
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Военните скатове на НАТО са изразени, а руските избомбени!
246
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 262 Ама те САЩ ще ги вземат,ама няма да стане РФ и Китай ги наритаха яко.
245
7
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Белгород, Курск и Ростов са украински!
244
9
 
1
 
! Отговори
Коментар преди 3 седмици
До 261.Със същата логика може да няма и РФ. Току виж се разпаднала.
243
1
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 3 седмици
Така разправяха и миналата година
242
1
 
9
 
! Отговори
АЗ преди 3 седмици
Не ме интересува какво ще връща или пък не просяка, само да спре да иска и от България! Дадени са от нас досега 5 милиарда лева безвъзмездни помощи, но в дългосрочен план нашите продажници са обещали нови милиарди . България страда от безводие и липса на канализация , а нашите подаряват на чужда държава.
241
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Значи, идеята е, Украйна завладява територии от Русия и ги продава на запада, на фондовете. То като свърши тяхната земя за продаване, няма друго, трябва да завладеят и продават. После за Русия ще започне поредната отечествена война. Знаем как свършва това...
240
1
 
5
 
! Отговори
До 259 преди 3 седмици
И днес ли ще избиваме комплекси за малоценност,а?
239
0
 
2
 
! Отговори
Коментар преди 3 седмици
До 253. Бръщолевенията за ядрени удари са отвъд здравия разум! Помислете преди да пишете нещо!
238
3
 
7
 
! Отговори
емо преди 3 седмици
тези от телеграф живеят в друга реалност - догодина може да няма такава държава украйна, а този русофобски сайт на новините бърза да напечата нелепиците им, дано промият някой елементарен мозък.
237
7
 
3
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 3 седмици
Украинците разработиха собствена круз ракета/дрон, и вече пердашат расийските летища и складове с боеприпаси без да чакат "одобрение" от някоя друга държава. Чакаме Пу Тин да се оплаче в ООН.
236
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ако НАТО загуби в Украйна без Русия да използва ядрено оръжие, това означава стратегическо порежение за Запада - и НАТО и ЕС ще се разпаднат, цялата западна система заедно с долара си отива, а САЩ ще са само една регионална сила като Бразилия. И точно това ще стане, когато фронта в Донбас се разпадне. Така че Курск няма да е последната провокация, ще направят всичко възможно да принудят Русия да използва ядрено оръжие, само това може да спаси запада.
235
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
TSMC прави завод в Аризона, а не в Германистан ще видим кво ще стане с ASML.
234
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Едва ли ЕС може да се сравнява със СССР, но като цяло разбират, че ако Русия спечели в Украйна с ЕС е свършено, и сега ще се бият с Русия докато не затвори и последното предприятие в ЕС.
233
0
 
4
 
! Отговори
До 254 преди 3 седмици
Не Германия и ЕС ядат щурци без Мерцедес и БАСФ ;)
232
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Ядрен удар е единственото спасение сега - ще измрът няколко десетки хиляди украинци - голяма работа, те и сега измряха към милион и без ядрен удар, а радиацията е в Украйна и бързо ще се разнесе. И тогава Западът ще каже, ами ето, направихме всичко за Украйна, помагахме, ама какво да се прави, диктатора Путин пусна атома, какво сега и ние всички ли да умрем, ами дайте сега да се обединим, са укрепим НАТО и ЕС, да укрепим долара. Само ядрен удар може да спаси НАТО и запада, за това ще има още други провокации да предизвикат Русия.
231
2
 
6
 
! Отговори
до236 агента там преди 3 седмици
Май не си от баш агентите, как кви пари има Индия и за кви пари работели там, В Индия има най много милиардери в света и е една от най силно развиващите се икономики, не се занимавай с ЦРУ не ти е мястото там, ми явно и другите агенти са като теб, че виш как бързо ги свалиха на земята краварите дето се правеха на господари на света.
230
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До Анонимен 235 Ми ессср загуби само дето още не го знае. Краварите се подхилкват подмолно, а грантаджиите прибират доларчета.
229
1
 
3
 
! Отговори
До 238 преди 3 седмици
Ами ходи там бе стига си правил на българин,айде лек ти път