Путин е в Монголия, не го е страх от арест

Руският президент е на официално посещение
95
Путин е в Монголия, не го е страх от арест
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин днес пристигна на официално посещение в Монголия, която е член на Международния наказателен съд, който издаде заповед за ареста му, предаде Асошиейтед прес.

Официалното посещение, по време на което Путин ще се срещне утре с монголския лидер Ухнаагийн Хурелсух, е първата визита на руския президент в държава членка на Международния наказателен съд, след като преди близо 18 месеца той издаде заповед за ареста му по обвинения във военни престъпления в Украйна. Страните членки на МНС са задължени да задържат заподозрени, ако има издадена заповед за техния арест, но съдът не разполага с механизъм за налагане изпълнението на това задължение.

Монголия, разположена между Русия и Китай рядко населена страна, е силно зависима от Москва за горива и електричество, а от Пекин - за инвестиции в минната си промишленост, отбелязва АП. Освен това тази страна се намира на трасето на планирания нов газопровод, свързващ Русия и Китай. От години Москва води преговори за изграждането на газопровод, по който да се пренасят 50 млрд. куб. м природен газ годишно от нейния регион Ямал до Китай през Монголия. Проектът, наречен „Силата на Сибир 2“, е част от руската стратегия за компенсиране на загубата на по-голямата част от продажбите на газ в Европа след началото на войната в Украйна.

Утре Путин и монголският лидер ще присъстват на церемония, посветена на победата на съветските и монголските войски през 1939 г. над японската армия, завладяла Манджурия в Североизточен Китай. Също така утре ще бъдат подписани редица документи, а в програмата на Путин има полагане на цветя пред паметника на маршала на Съветския съюз Георгий Жуков, отбелязва ТАСС.  

По традиция, дори когато пътува в чужбина, Путин използва произведена в Русия лимузина "Аурус“ с руското знаме. Той напусна летището именно с този автомобил.

Украйна призова Монголия да арестува Путин и да го предаде на съда в Хага, припомня АП.

Говорителят на Кремъл отхвърли обвинението срещу Путин, заявявайки, че то е политически мотивирано и заяви, че няма притеснения за пътуването на руския президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от Водещи мобилна
Обречени ли са "Портите на ада" в Туркменистан?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен. Жертвите на ВСВ от страна на Германия и Великобритания ги има поименно. Има специализиран немски сайт в който има: Име, Чин , Град Дата на раждане и на смърт. Докато жертвите на Русия са с точност но няколко милиона и никой не знае кои са хората, къъде и кога са умрели. Както вече е ставало дума, човешкия живот за управляващите в Русияя е консуматив
71
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
РФ ще изпревари Япония само, ако им пуснат 3 атомни бомби!
70
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Бауцен Васенберг ското сражение 17- 29 ..1945 Април Последната загуба на СССР от Райха много ясно показва нивото на загуби дори и на тоя късен етап Хитлер вече е мъртав 17 000 от ссср за под 2000 на Германия
69
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
СССР обявява жертвите от Сталин, за жертви от ВСВ!
68
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 64 Точно обратното раши единствените дето крият документи за загубите си от тогава е русия Само за справка Бг ги е обявила поименно още от преди 60 години ...
67
8
 
7
 
! Отговори
Чингиз преди 2 седмици
Детето се завърна в бащиния дом!
66
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Според данните на Институтът на САЩ за изследване войната, от 1 до 9 август загубите на украинските въоръжени сили възлизат на 18 730 военнослужещи по всички направления, от 10 до 16 август - 14 560, от 17 до 23 август - 16 155, от 24 до 31 август - 18 935. Така общите загуби на Киев през август възлизат на 68 380 военнослужещи. През юли украинските въоръжени сили загубиха до 60 630 военнослужещи. Или накратко, малко повече от 7000 тона месо !!!
65
6
 
15
 
! Отговори
Междувременно преди 2 седмици
Територията на Украйна намалява с всеки изминал ден.
64
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нито една страна не е обявила жертвите си от ВСВ освен Русия, и това говори че не са по-малко от Русия, а напротив, много повече.
63
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
52% руснаци са с външни тоалетни.Или никакви.
62
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия отписа Курск.
61
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Япония преди атомните бомби преживя над 70 ужасяващи американски бомбардировки над цивилно население(целенасочено, да сломят морала), много по-страшни от атомните. Бобмардировката над Токио е най-кървавата в историята. Японците изобщо не са се впечатлили от атомните бомби защото са знаели че САЩ нямат много такива бомби. Бомбите бяха пуснати не за Япония, ами за Русия, за да направят Сталин по сговорчив при преговорите. 3ти септември 1945 Япония капитулира пред Русия не заради Хирощима и САЩ, а след манджурската операция, където Русия разгроми Квантунската армия.
60
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
После в Чукотка и обратно в бункера.
59
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
последното поражение на СССР във всв е в Дните 17- 29 Април 1945 а Хитлер е мъртва от седмица Когато СССР губи 17 000 души а Райха под 2000
58
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Няма други, САЩ не са имали атомни толкова много атомни бомби. Япония капитулира след като Русия и Монголия разгромиха Японската армия при Манджурската операция на 2 септември 1945. И това го признава дори императора на Япония.
57
3
 
4
 
! Отговори
Муахаха преди 2 седмици
ПолитБюрото на ЕСССР в Брюксел от такива новини - Съветски Газ ходи в Позлатените си БрюкселскиНужници!
56
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
90% от двете населения както на Русия така и на Украйна горешо подкрепят войната! Само слепците не могат да видят, че вече няма място за две държави - хем Русия, хем Украйна. Едната ще изчезне и дори знам коя :))
55
5
 
5
 
! Отговори
Реалист преди 2 седмици
До 48. Ха-ха-ха, глу.пости на зомбиран съветски шушляк. Япония капитулира най-вече заради ядрените бомби и страхът от други такива.
54
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ха Ха .В Монголия.Никой вече не го брои за човек.
53
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Декември 2021г Путин предложи структурите на НАТО да се изтеглят от източна Европа до границите от 1997. Има такава традиция при Путин - второто предложение е по-лошо от първото, но по-добро от третото.