Путин е в Монголия, не го е страх от арест

Руският президент е на официално посещение
95
Путин е в Монголия, не го е страх от арест
Снимка: БГНЕС

Руският президент Владимир Путин днес пристигна на официално посещение в Монголия, която е член на Международния наказателен съд, който издаде заповед за ареста му, предаде Асошиейтед прес.

Официалното посещение, по време на което Путин ще се срещне утре с монголския лидер Ухнаагийн Хурелсух, е първата визита на руския президент в държава членка на Международния наказателен съд, след като преди близо 18 месеца той издаде заповед за ареста му по обвинения във военни престъпления в Украйна. Страните членки на МНС са задължени да задържат заподозрени, ако има издадена заповед за техния арест, но съдът не разполага с механизъм за налагане изпълнението на това задължение.

Монголия, разположена между Русия и Китай рядко населена страна, е силно зависима от Москва за горива и електричество, а от Пекин - за инвестиции в минната си промишленост, отбелязва АП. Освен това тази страна се намира на трасето на планирания нов газопровод, свързващ Русия и Китай. От години Москва води преговори за изграждането на газопровод, по който да се пренасят 50 млрд. куб. м природен газ годишно от нейния регион Ямал до Китай през Монголия. Проектът, наречен „Силата на Сибир 2“, е част от руската стратегия за компенсиране на загубата на по-голямата част от продажбите на газ в Европа след началото на войната в Украйна.

Утре Путин и монголският лидер ще присъстват на церемония, посветена на победата на съветските и монголските войски през 1939 г. над японската армия, завладяла Манджурия в Североизточен Китай. Също така утре ще бъдат подписани редица документи, а в програмата на Путин има полагане на цветя пред паметника на маршала на Съветския съюз Георгий Жуков, отбелязва ТАСС.  

По традиция, дори когато пътува в чужбина, Путин използва произведена в Русия лимузина "Аурус“ с руското знаме. Той напусна летището именно с този автомобил.

Украйна призова Монголия да арестува Путин и да го предаде на съда в Хага, припомня АП.

Говорителят на Кремъл отхвърли обвинението срещу Путин, заявявайки, че то е политически мотивирано и заяви, че няма притеснения за пътуването на руския президент.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от Водещи мобилна
Обречени ли са "Портите на ада" в Туркменистан?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Руснаците си заловиха американски Abrams в Украйна. Карат армагана у дома.
51
4
 
4
 
! Отговори
Европеец преди 2 седмици
До 11. Глу.пак, не си ти, невзрачният съветски оххлюв, който ще каже коя държава и кой съд какъв е. А Турция вече 20 години се моли да влезе в ЕС, но по обясними причини не я приемат, и затова от зор сега иска в брикс, а не че много повече й харесва там. Аман от зомбирани съветски олигоффрени.
50
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ще търси пра-дядо си.
49
1
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 2 седмици
При роднини.
48
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И не САЩ, а Русия и Монголия победиха Япония, и Япония капитулира пред Русия.
47
2
 
4
 
! Отговори
Гадолиний преди 2 седмици
До 36 а дали При все че има Трикратно превъзходство в хора техника и ресурси СССР дава 12783 убити и 37000 безследно изчезнали Монголия също губи 9000 а дори не смятаме осакатените и не бойните загуби болести катастрофи...При това при все че губи Японците взимат в плен 23 000червено арменци .Дявола е в подробностите стига с победобесието
46
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен Загубите на ФАЩ при разправията в Япония през ВСВ са много, много хиляди.
45
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русия участва с 1 577 725 войници, Монголия 16 000.
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Жертвите на Монголия при Манджурската операция са само 72 убити.
43
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
На просия.
42
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ще преспи в юрта.
41
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пишете кога е отишъл в нормална страна.
40
5
 
4
 
! Отговори
123 преди 2 седмици
Путин вече години наред се пробва да пробута идеята за Силата на Сибар 2. Монголците му казаха: Финансирай си го, построй го и после ни плащай такси за пренос. Китайците му казаха докарай газа до нашата граница и ние тогава ще решим колко да копуваме и на каква цена. Путин сега ще клекне на монголците, защото иначе Газпром няма да изкара и 2 години преди на фалира. А после идва трудното с кинайците - те ще го съблекат по бельо и ще се гаврят, може и да намажат част от Сибир.
39
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Оскъдните бройки F-16 които европейците по нареждане на САЩ доставиха в Украйна са тотално осакатени откъм елетронни системи и обурудване. САЩ се страхуват да не попаднат в ръцете на руснаците. Нямат дори система за разпознаване на свой-чужд. Тоест, ако ПВО на Украйна е активирано, то ще сваля летящи F-16, ако не е активано, руските самолети спокойно могат да облитат и да мачкат обекти в Украйна.
38
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Близо до Покровск има голямо находище на литий.
37
4
 
4
 
! Отговори
Мечо Пух преди 2 седмици
Силата на Сибир2 няма как да замести Дори и при Идеални условия в близките 20'30 години спирането на Тръбопровода Дружба който бе стратегически преференциален проект на СССР започнат още от 1964...но малкия Мук е глупав или отчаян а най вероятно и двете и цалува коня под опашката в монголия
36
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Загубите на Русия при разгрома на Япония през ВСВ са само 12 хиляди.
35
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Путин си е в бункера, а в Монголия е един от двойниците му, който иска да го арестува ако иска да стане за смях после.
34
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Япония преди атомните бомби преживя над 70 ужасяващи американски бомбардировки над цивилно население(целенасочено, да сломят морала), много по-страшни от атомните. Бобмардировката над Токио е най-кървавата в историята. Японците изобщо не са се впечатлили от атомните бомби защото са знаели че САЩ нямат много такива бомби. Бомбите бяха пуснати не за Япония, ами за Русия, за да направят Сталин по сговорчив при преговорите. 3ти септември 1945 Япония капитулира пред Русия не заради Хирощима и САЩ, а след манджурската операция, където Русия разгроми Квантунската армия.
33
4
 
4
 
! Отговори
Ако не искат преди 2 седмици
да преминат в газообразно състояние, монголците е най-добре да забравят за международния съд.