Без помощи за украински мъже в бойна възраст в Полша?

Така щяло да се подпомогне мобилизацията им
Обновена: 15 сеп 2024 08:37 | 15 сеп 2024 08:30, Александър Попов
44
Без помощи за украински мъже в бойна възраст в Полша?
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Полша би подкрепила прекратяването на социалните помощи за украински мъже в бойна възраст в Европа, за да ги подтикне да се върнат у дома и да се борят с руската инвазия, заяви полският външен министър.

Киев се опитва да попълни редиците на армията си, тъй като войната продължава вече трета година, включително чрез привличане на емигранти да се върнат в Украйна.

В петък полският външен министър Радослав Сикорски предложи „да се спре изплащането на социални осигуровки за хората, които имат право на украински набор“.

Някои мъже избягаха от Украйна, за да избегнат призоваването в армията, въпреки официалната забрана за напускане на страната, която се отнася за повечето мъже в бойна възраст.

„В Украйна не трябва да има финансови стимули за избягване на наборната служба“, продължи Сикорски.

Полша не предоставя осигурителни плащания на бежанците, каза Сикорски, който се застъпи за това другите европейски държави да приложат неговото предложение.

Сикорски заяви, че идеята ще „подпомогне западноевропейските финанси, което политически ще помогне на мейнстрийм партиите срещу десните радикали“.

Външният министър на Украйна Андрий Сибига заяви, че ще „подкрепи“ идеята, но за това са необходими „подходящи условия“.

Той добави, че в чужбина има около един милион мъже в мобилизационна възраст, включително 300 000 в Полша.

Изявленията бяха направени в петък, но от съображения за сигурност конференцията беше ембаргована до събота

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
0
 
! Отговори
легло хляб и сапун преди 2 дни
за бежанците който му изнася ако не да си отива в държавата ,никакви пари на калпак
39
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Всички украинци трябва да бъдат върнати в Украйна. жените ще работят във военните заводи на 3 смени. Не да си почиват и проституират из Европа. Ние саботираме военните усилия на Украйна, която се бие заа нас.
38
0
 
15
 
! Отговори
Страница от клането преди 3 дни
Да Волинското клане няма подобие по жестокост, гадост и свирепост когато украинските фашисти са заковавали за крачетата и ръчичките по дърветата и стените децата пред родителите им като мънички Христошчата, след което са изнасилвали пред умиращите им деца родителите им и накрая са ги изгаряли живи.
37
0
 
7
 
! Отговори
Военкомат Махст Фрай преди 3 дни
Мчи да си отвори вратите на познатите санаториуми от ВСВ, наричани Лагери, и то концентриращи в бараките за отдих милиони хора и от там по програмата Военкомат Махтс Фрай да ги претоварват в конските исторически вагони по трасето Варашава, Рига Киевски факънзал
36
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
"Аз не знам как изобщо поляците търпят украйнци там,украйнските фашисти са убивали по най жесток начин,поляци през войните?!" ................не са го забравили, просто никой от днешното поколение не го знае. Там за Волинското клане никой не е чувал. Не се преподава в училище и темата е забранена. Яко са промили полските умове. Тъжна история
35
1
 
11
 
! Отговори
отиват в герммания преди 3 дни
на социал и работа на черно: за да ги подтикне да се върнат у дома и да се борят
34
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Ще идат в Швеция. Тъкмо казват, че там щели да раздават по 30 000 еврака инфлационни. После - в Норвегия, в Белгия и т.н. Ще им се на поляците друг да им изнася войната, но няма да го бъде. Като им се воюва- да мятат пушките и да заминават.
33
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
никакви помощи за тях,да работят и да си заработват хотела и храната и за мъже и за жени.
32
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Вместо да се спре тая месомелачка, чудят се по какъв начин да наврат още хора в нея за унищожение. Кога ще се събуди нормалното човечество? Докато нормалните спят, лудите ще се налудуват хубаво. Ама, после оправянето пак чака нормалните, ако се събудят оцелели.
31
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Във връзка с 26: Само да напомня на местния европланктон,нацвъкал минуси,ЧЕ,КОГАТО СВЪРШАТ УКРАИНСКИТЕ НЕЩАСТНИЦИ НА ФРОНТА,ЩЕ БЪДЕ ДОСТАВЕНО ПРЯСНО ПУШЕЧНО МЕСО ТЪПЛАНДЦИ ОТ ДЪРЖАВИТЕ ОТ ес, ОТ ИЗТОЧНА ЕВРОПА.И с васЕВРООВЦЕЕ,никой няма да се церемони!
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
"да се подпомогне мобилизацията" ААхаха айде месо, чакат те! Има още комисионни да се изкарат от теб, месо!
29
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Пълно е с украинци в Полша. За поляците са добре дошли,щото им трябва работна ръка! Ако искат могат да ги натирят за 24 часа,ама кой ще им работи!?
28
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
И ние уж европейците като укрсинските фашаги, ще ги хващаме насила по улиците и ще ги пращаме на заколение на фронта
27
0
 
19
 
! Отговори
Тагарев преди 3 дни
Пращай те ги у нас. Тук ще ги настаним в хотелите по морето на пълен ол инклузив. Ние сме богата държава и можем да си го позволим. Слава Украиньi
26
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
Аха,ще се върнат!Няма да се върне нито един,най-много да тръгнат и бастисват магазини и местни жители,за да има какво да ядат!Този "умник" дето е измислил тази глупост заслувжава тиквен орден за подобна евроЛАЙНАтическа "ценност"!Единственото,което може да им въздейства е това,което правят в самата ***.. въоръжен лов на украинцци навсякъде,където ги спипат.Другото е хаваГъзъ работа!
25
4
 
31
 
! Отговори
Тираджия преди 3 дни
Украинците вместо да са по-ниски от тревата от петък до неделя са пияни,заляни по паркингите на Европа!
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 дни
бойна възраст ,ембаргована :)))))
23
2
 
23
 
! Отговори
Възмутен европеец преди 3 дни
И на жените да спрът . Равноправие .
22
2
 
25
 
! Отговори
Българин преди 3 дни
Полша ще сподели съдбата на Украйна както и Румъния . Русия ще граничи с Полша и Румъния . Поляците и румънците ще се броят на пръсти
21
0
 
35
 
! Отговори
КАЛАКУТА преди 3 дни
Много украински евреи избягаха от Украйна - не чувам нищо за тях....