Пейджърите, взривили се в Ливан и Сирия, са произведени в Будапеща

Това съобщи тайванската компания „Голд Аполо“
Обновена: 18 сеп 2024 10:54 | 18 сеп 2024 10:49, Елка Василева
80
Пейджърите, взривили се в Ливан и Сирия, са произведени в Будапеща
Снимка: БГНЕС

Тайванската компания „Голд Аполо“ съобщи днес, че е дала разрешение за използване на търговската ѝ марка на пейджърите, които се взривиха вчера в Ливан и Сирия, но те са произведени от друга компания, базирана в Будапеща, предаде Асошиейтед прес.

Според изявлението на „Голд Аполо“ производител на устройствата е базираната в унгарската столица фирма „Би Ей Си Кънсалтинг Кей Еф Ти“ (BAC Consulting KFT).

Още по темата
Тайванската компания уточни, че пейджърите AR-924, използвани от въоръжената групировка „Хизбула“, са произведени и продавани от компанията Би Ей Си, която има право да използва търговската марка на „Голд Аполо“ в някои райони.

„Съгласно договора за сътрудничество ние сме дали на Би Ей Си разрешение да използва търговската ни марка за продажба на продукти в определени райони, но дизайнът и производството на продуктите са отговорност единствено на Би Ей Си“, пише в изявлението.

Експертите смятат, че взривното вещество е било поставено в пейджърите, преди те да бъдат доставени и използвани, в резултат на сложно проникване във веригата на доставки.

Ръководителят на „Голд Аполо“ Шех Джинг-куанг днес каза пред журналисти, че има споразумение за използване на търговската марка с Би Ей Си през последните три години.

„Компанията си сътрудничи с нас и представя много от нашите продукти“, каза Шех. „Освен това те искаха да произвеждат пейджъри и ме попитаха дали могат да използват търговската марка на нашата фирма“, добави той и посочи, че експлодиралите устройства са разработени от Би Ей Си.

Шех и други представители на „Голд Аполо“ не разкриха повече подробности за Би Ей Си и не показаха доказателство за договор между двете компании.

Когато беше притиснат за информация за Би Ей Си, Шех замълча и напусна срещата с журналисти, отбеляза АП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от Балкани
Нова такса: Гърция с такса от 20 евро на пътник за круизите
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
0
 
1
 
! Отговори
Ххх преди 16 часа
Кинтекс- кинкалерия и текстил... Иначе беше само оръжия за износ по целия свят...
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 22 часа
"Брилянтна операция на израелското разузнаване. Ще влезе в учебниците. " - Значи ако евреи го направят, е "брилянтна операция", а ако мюсюлмани го направят щеше да е "тероризъм", нали така? То и досега има еврейски теророзъм, но никой не го нарича така. Защо обаче всички нападат и обиждат мюсюлманите?
72
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
НАТО и палето му - Израел, нямат силите и акъла да воюват явно, затова постоянно участват в чужди конфликти и подмолно избиват граждани, вкл. деца и жени. Толкова си могат терористите.
71
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Въплросът е не къде са произведени, а кой и къде е поставил взривните устройства.
70
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Всичко електронно, е така е, за едни добро, за др лошо.
69
2
 
7
 
! Отговори
Бай Спас преди 1 ден
Ако бяха ползвали телефони с шайба на телефонния завод в Белоградчик, още щяха да са живи. Баба им само пейджъри е ползвала.
68
3
 
3
 
! Отговори
Войводата преди 1 ден
1. Това е война но чета нали схващате2. Не мосад а цру са организирали всичко. Естествено заслугите са подхвърлени на мосад да изглежда че правят нещо. 3. Та САЩ са притиснали Унгария да разреши поставянето, което си е тероризъм 4. Нато терористична организация ли е?
67
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Брилянтна операция на израелското разузнаване. Ще влезе в учебниците. Сипаха на Хизбула, сипаха и на Орбан.
66
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Оттук марка, оттам чаркове, а в дъното пак еврейски заговор.
65
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Аз пък си мисля, че ако вчера в Израел бяха се взривили 4000 пейджъра (или телефони) и имаше хиляди ранени и голям брой убити, със сигурност ли никой от световните лидери нямаше да говори за "терористична атака"?Не се съмнявам, че САЩ, ЕС и цялата британска "мрежа" на страни явно и еднозначно би го наричала най-новата серия терористични актове и международен тероризъм.
64
0
 
7
 
! Отговори
глупости преди 1 ден
Приказки под шипковия храст. Въпросната компания не е производствена, а консултантска и собственицата й е към 20-годишна пик.ла. Замитат като луди в момента и ни подхвърлят фейкове.
63
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Кой е доставил батериите? Израелска фирма.
62
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Почвам да разбирам аргументите на Хитлер.
61
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Орбан е твърдо про-израелски настроен в този конфликт. Унгария е от 14те държави в ООН, които гласуваха против резолюцията за примирие в Газа.
60
8
 
2
 
! Отговори
Иван преди 1 ден
Питайте Орбан. Той знае най-добре.
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Израел има опит във взривяването на терористи чрез мобилни телефони. Явно има опит и с пейджърите.
58
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
ОРБАН ТЕРОРИСТА
57
2
 
8
 
! Отговори
57 преди 1 ден
Защо минус? Какво е виновен Орбан тук?
56
1
 
4
 
! Отговори
44 преди 1 ден
До Анонимен 45 - Защо да е фантазия? Фирма в Унгария е произвела тези устройства, доставени са някак си в Ливан и всички са експлоадирали едновременно. Някак си, са се сдобили с екплозиви и е имало контролирана детонация. Не ми се вярва, арабите сами да са си ги сложили. Вариантите са, че ли са били сложени там, по време на поизводстовто или след това, но второто е доста по-сложно от първото.
55
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
До До Орбан - Какво общо има Орбан с цялта работа? Не ми се вярва, Израел, Китай, Иран или САЩ, да се консултира с него и да му иска разрешение ...