Южна Корея предупреди КНДР: Ядреното оръжие ще е краят на Ким Чен Ун

Сеул показа своите нови оръжия
1 окт 2024 14:22, Нели Христова
57
Южна Корея предупреди КНДР: Ядреното оръжие ще е краят на Ким Чен Ун
Снимка: БГНЕС

"Ако използва ядрените си оръжия срещу Юга, севернокорейският президент Ким Чен Ун ще се изправи пред края на режима си". Това заяви президентът на Южна Корея, докато Сеул провеждаше парад, на който демонстрира военните си способности.

Изтребители прелетяха над центъра на Сеул, а танкове се движеха по улиците. Южна Корея пък показа нови оръжия, включително най-голямата си балистична ракета "Хюнму-5“, която може да унищожава подземни бункери.

Събитието, с което се отбелязва Денят на въоръжените сили в Юга, се провежда в момент, когато отношенията между двете Кореи са в една от най-ниските си точки от десетилетия, а Пхенян обяви Юга за свой „основен враг“ и премести ядрени оръжия към границата.

„Ако Северна Корея се опита да използва ядрени оръжия, тя ще се изправи пред решителния и съкрушителен отговор на нашите военни сили и на съюза на САЩ и Република Корея“, заяви президентът Юн Сук Йол.

„Този ден ще бъде краят на севернокорейския режим“, подчерта Юн, обръщайки се към хилядите военнослужещи във военновъздушната база край столицата.

Вашингтон разполага десетки хиляди войници в Южна Корея, за да я защитава от Севера, а Сеул - който няма собствени ядрени оръжия - е покрит от ядрения чадър на САЩ.

Юн призова Севера „да се откаже от заблудата, че ядрените оръжия ще го защитят“, и разкритикува неотдавнашната кампания на Пхенян за изпращане на балони с боклук в южната част на страната, които предизвикаха смущения на летищата и малки пожари.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от Русия
САЩ тестват нова система за противодействие на руската електронна война в Украйна
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
4
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 33 минути
Северна Корея НИКОГА не е заплашвала Южна с атома си. Но американските мюрета винаги и навсякъде скачат като ужилени и с лъжи и демагогии да защитават господарите си. Няма значение дали преди 70 години или сега, на изток или на запад.
51
3
 
1
 
! Отговори
Христо Христов преди 35 минути
До 28 "... ползвам си мобилен апарат Самсунг," - от няколко години станаха ***'лу'ци.
50
3
 
4
 
! Отговори
живот в ада преди 35 минути
Hell Joseon - eдна от най-ниските раждаемости, най-бързо умиращата нация - 0.7 (България 1.6, нужни са над 2.0 за прираст) Само 19% от населението в детеродна възрас възнамеряват да имат дете. 80% до 35 години са безбрачни. Безработица, чудовищна конкуренция ако вече имаш работа, дълъг работен ден, почти без почивни дни и отпуски, невъзможност да се спести за образование на детето. Южнокорейците отказват да се възпроизвеждат като нация, младите наричат страната си адът Чосон. Количеството педиатри спад с 12% - няма кого да лекуват, психиатрите 76% увеличение.
49
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 36 минути
Северна Корея има военен договор с Русия, и ако Южна Корея я нападне, САЩ няма да посмеят да се намесят.
48
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 38 минути
Едно "Хюнму-5 за Путин, моля
47
1
 
3
 
! Отговори
Па съм я бе преди 38 минути
Да не идете зян,бе?🤗Ким ще ви гръмне като нищо.
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 41 минути
Ако ги използва, то вашия край ще е преди неговия, аман вече от заплахи, а е всички да пускат атома та да се сложи края на мъките на тва човечество, ясно е, че за нощо не ставаме.
45
2
 
3
 
! Отговори
Войводата преди 43 минути
1. Чета ако САЩ решат да пуснат партизани, аз прая всичко да го осуетя, но 10 дни преди това ще слушате сочолети и ще виждате прочутите следи. 2 Ще пръскат вируси. *** между шарка кю треска и марсилска. 3. Карал съм ги всички. Ужасни са. 4. Ще сте отпаднали предимно мъжете. Жените не ги фата. 5. Ако ви нападнат има само един начин да си силен. Създай по силна болка. Вземи нож или бръснач и единия от прасците го търкай до кръв. 6. Готов си бий се и победи за РОДИНАТА и за мин
44
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 45 минути
Южняците да вземат две мошета,инструктори!
43
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 50 минути
Северна Корея може да унищожи Южна Корея за часове, но защо да го прави? При това без ядрени оръжия. Това няма да е трудна задача за другаря Ким, защото Южна Корея е гъсто населена и там има около 20 атомни електроцентрали, а както знаем другаря Ким е най-твърдият и най-решителният млад човек на земята.
42
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 53 минути
Южнокорейците измират два пъти по бързо от българите, животъв в Южна Корея е толкова тежък, че южнокорейците отказват да се възпроизвеждат. А Северна Корея увеличи за 30 години населението си 2.5 пъти.
41
5
 
3
 
! Отговори
До26 преди 54 минути
Те, и реактори ще ни правят. Сравнения между Северна и Южна Корея е от Земята до космоса и всички знем, че една диктатура се нуждае от врагове инак, ще изчезне
40
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 56 минути
Севернокорейците измират до две години ако не са корабите с ориз от Чайна и хранителните помощи от Запада и ООН.
39
6
 
4
 
! Отговори
Войводата преди 59 минути
1. Южна и Северна Корея са като две момичета2. Юга е куч.ата на САЩ кара бентли и носи яки пр.шки. Севера е нормално облечена достойна не се продава 3. Разбрахте ли защо помогнах на севера да разбере че не е недостойно да търгува със света.4. Това което САЩ са ми причинили на мен до сега във войната срещу мен и Сатаната би имал малко милост
38
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
А, коо стаана веее, нали само диктаторските режими провеждали военни паради за да компенсират малкопишковото оръжие показвайки големи ракети
37
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
режимите много се дразнят на свободния запад, хем експлоатират населението си, хем не могат да го настигнат
36
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Не може да се огаси,туй що не гасне(Слънцето например)В Азия не е като на други места по СветаТам САЩ-саните никога не са спечелили война след ВСВ(тази с Япония)А резултата винаги е бил обратнопропорционален на надеждите имТака след Виетнамската война,от два Виетнама се получи единТака може да стане и с двете КореииОт две да станат еднаИ тогава никой няма да може да им каже нищо,защото Севера ще има армия и атомни оръжие а Югът индустрияТакава еднаКорея ще има икономика по силна и от цяла Европа
35
0
 
2
 
! Отговори
До 36 преди 1 час
Ама под лиценз! Шефа е кореец и следи кроманьонците под лупа
34
5
 
5
 
! Отговори
До с. Шумен преди 1 час
Още по зле! Там сте 99% комунистическитъртеи, за това ривеш за Блатная. Кух болшевик
33
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Само някой 16 Е че то всичко корейско е made in china. Ти какво имаш у вас да е произведено в Корея? Аз преди два дена си купих веричен трион деу и на него си пише че е произведено в Китай.