Пет обезглавени тела открити до път в Мексико

Полицията е извикана на път близо до град Охуелос
Обновена: 14 окт 2024 15:41 | 14 окт 2024 15:39, Гергана Попова
6
Пет обезглавени тела открити до път в Мексико
Снимка: БГНЕС/ EPA

Обезглавените тела на петима мъже бяха открити на път в централно Мексико, в район, контролиран от могъщия картел Ново поколение в Халиско, събщава BBC.

Полицията е извикана на път близо до град Охуелос, щата Халиско, в неделя сутринта, след като найлонови торбички, съдържащи останките, са били забелязани от шофьори.

Съдебни експерти се опитват да идентифицират жертвите, казаха служители. Жестокостта на убийствата и изхвърлянето на телата на обществено място са ясни индикации за участие на наркокартели.

Войски от националната гвардия също присъстват на местопроизшествието. Все още не може да се установи възрастта на нито една от жертвите и е започнато разследване, пише още изданието.

В Халиско тази година официални данни показват, че 1415 души са били убити между януари и септември. Повече от 30 000 души биват убивани всяка година в Мексико, което е едно от най-високите нива на убийства в света. Миналата седмица кметът на мексикански град, засегнат от насилие с наркотици, беше убит по-малко от седмица след встъпването си в длъжност.

Алехандро Аркос беше убит в Чилпансинго, град с около 280 000 жители в югозападния щат Гереро. Откакто правителството за първи път започна да използва мексиканската армия срещу картелите през 2006 г., стотици хиляди хора бяха убити, а десетки хиляди други изчезнаха.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от ЕС
Косовските сърби вече могат да пътуват в ЕС без визи
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
До Хи хи По-скоро на юг, от Запада..
3
5
 
1
 
! Отговори
Хи хи преди 2 часа
Въй кви неща ставали на Запад !
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
Това е "държавата" на оная тъппа левичарка, дето я назначи мафията за президент!!!
1
0
 
9
 
! Отговори
Ми преди 2 часа
той Тръмп още преди време каза какви влизат в САЩ през мексиканската граница...