НАТО трябва да обмисли условията за покана на Украйна

Корупцията ще бъде едно от тях
19 окт 2024 07:10, Александър Попов
28
НАТО трябва да обмисли условията за покана на Украйна
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Страните от НАТО трябва да обсъдят при какви условия да поканят Украйна за членство в НАТО, в отговор на плана за победа на украинския президент Володимир Зеленски, каза нидерландският министър на отбраната Рубен Брекелманс, цитиран от Ройтерс.

Тази седмица Зеленски представи за първи път пред широката публика плана си от пет точки, който включва призив за незабавното отправяне на покана към Украйна да се присъедини към НАТО.

НАТО заяви, че един ден Украйна ще стане член на алианса, но допълни, че Киев не може да се присъедини, докато е във война, защото това би могло да доведе до директен конфликт между НАТО и Русия.

Лидерите на алианса засега избягват да дадат директен отговор на новия призив на Зеленски за покана в НАТО.

Брекелманс, чиято страна е сред 32-те членки на НАТО, каза, че вътре в алианса има "много различни мнения" по въпроса с поканата за Украйна.

За да бъде постигнат необходимият консенсус, съюзниците трябва да се обединят около ясни критерии, които Украйна трябва да покрие, за да бъде поканена, както и да бъдат формулирани други критерии, при покриването на които по-късно тя може да стане член на НАТО, изтъкна нидерландският министър.

В отговор на въпрос какви условия Украйна ще трябва да покрие, Брекелманс каза, че едно от тях е борбата с корупцията.

"Ако искате да модернизирате Въоръжените сили на Украйна и да има ангажиране на други страни, тогава мисля, че също би трябвало да бъде направена оценка на прогреса, отбелязан от украинците в това отношение", каза министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: украйнанаточленство
Още от Водещи мобилна
Сензационно: Разкрита ли е една 100-годишна загадка на Еверест?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 минути
До 10 Украйна няма ядрено оръжие ,защото Зеленски се опитва два пъти на гръмне централите в Запорожие и Куркс ,а ЕС му се радват и милиарди му подаряват ,наивни геьове
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 минути
Колкото евроатлантиците да се късат от яд,НАТО се командва от Путин ,второ в НАТО са геьове и еднополови бракове ,)не могат да водят войни ,защото са страхливи гадове
26
0
 
3
 
! Отговори
Хъ хъ хъъъ! преди 9 минути
Мога да преведа думите на политика на разбираем език: страх ни е от руснаците Зеленски, ще видиш НАТО през крив макарон!
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 минути
На Украйна вече бе ясно отговорено - и от НАТО, и от отделните държави. Не, Украйна няма да бъде приета там. Не пишете карамбури.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 15 минути
Докато мислят Путин ще освободи цяла Украйна
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 37 минути
Единственото условие което нато трябва да изпълнява за да покани окрайна е да дава пари и оръжия, ама по много..
22
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 42 минути
САЩ са терористи ,тррор в целия свят .трябва да я изпепелят .
21
5
 
1
 
! Отговори
ЗАтвор за убииците преди 48 минути
МАзните масови убиици от КРЕМЛИН РУ МОСКВа пратиха цели армии за братоубииствена война . Унищожиха десетки хиляди домове , болници, училища.. Убиват мирни граждани. ПОКАЗНО НАГЛО БЕЗНАКАЗАНО..НЯМА убити окупатори на КИЕВ.ЕКсперти да прослушат всички контакти на масовите убиици от КРЕМЛИН РУ вкл преди и след началото на воения терор януари -февруари 2022. Следят се заповеди до убииците от КРЕМЛИН РУ и до окупаторите на КИЕВ в момента от военна база на САЩ В ГЕрмания.
20
1
 
2
 
! Отговори
Хайл Цион преди 49 минути
Раят на т.н. "Западната демокрация" е една хитра еврейска лъжа! Няма никаква "демокрация" - има върховенство на интересите и целите на Юдео-Ционизма, надхвърлящи в пъти крайният нацизъм, и геноцид на фашизма в Германия при Адолф Хитлер! А и юдо-комунизма на Изток е абсолютно същото робство над неевреите!
19
1
 
0
 
! Отговори
Витанов знае преди 50 минути
ВИТАНОВ ПРЕЗИДЕНТ!!!!! За разлика от на другите лаладжии, неговите прогнози винаги са верни!
18
3
 
1
 
! Отговори
STOP WAR TERROR преди 52 минути
STOP WAR TERROR ANTI ROSSIA< ANTI UKRAINE trough US NARKOMANS incl JOE BIDEN TEAM !!!ВНимание експерти от НАТО да докладват как бе ОКУПИРАНА УКРАЙНА през 2014 .ПРИ пълното бездействие на подставени на власт в КРЕМЛИН РУ МОСкВА шпиони и диверсанти начело с Владимир "Путин". Ойкупаторите на КИев от 2014 започнаха жестока война против народа на Украйна. УБИТИ над 300 000. ОТ 2022 воения терор се извършва с участието на шпионите от КРЕМЛИН РУ начело с"Путин".. / най масовия убиец на 21 век.
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 52 минути
До 10 Информирантолкова си информиран та немам думи! да не би да та информира третия ти мъж от Никарагуа?
16
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 57 минути
В какво е виновен Зеленски от кога патриот = престъпник .
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Warnings about anti UNITED NATIONS COUNTRIES TERROR TROUGH JOE BIDEN TEAM .December 2019 - October 2024 .THE UN Countries have lost more 70 000 000 000 000 $/Euro.Experts must to see JOE BIDEN from last days incl in EUROPE !!Експерти да направят тестове на лидерите за пси активни нарко спец добавки обезпечаващи разорителни грабежи на стотици милиарди $, евра и ликвидация на цели нации ..ДА се свалят данни за наркотици в телата на JOE BIDEN,CAMALA HARRIS...и останалите.. Следят ги поименно .
14
0
 
9
 
! Отговори
Айляк преди 1 час
Бандерията няма ядрено оръжие, няма и да има. Иначе досега фашагите от Кийф да са пуснали ядрено хапче, предвид колко яко са притиснати от рашките. А и самите рашки не биха започнали СВО-то в Окрайна, ако имаха информация, че бандерите имат или ще имат ядрено оръжие. Големият проблем обаче, е за западняците, цялата контра в момента е при тях, чудейки се как да си изкарат големото кол от техното изотзаде, дето сами си го навряха.
13
0
 
3
 
! Отговори
STOP CANCER TERROR преди 1 час
Warnings about CAncer terror plus terror with Artificial inteligence anti NATO LIDERS !!!Experts must to see summits from last week !!100% victims !!!Внимание МАзни ПИАР наркомани провеждат срещи на лидери с цел трайно декодиране увреждане и пси блокиране. Експерти да огледат тежко поразени жертви на терора на всички срещи вкл с URsula Von der LAyen, JOE BIDEN, MARK RUte ...УВреждат ги поименно вкл в точно определени дялове на ГЛАВЕН МОЗЪк Уврежданията в мозъка са КАНЦЕРОГЕННИ ПРОНИКВАЩИ.
12
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Актьорът-комик започва да се вживява в кожата на фюрер, за съжаление от последния етап от II-та световна война. Струва ми се, че на украинците започна да им писва от този изперкал ***, заложил народ и държава в името на някаква витаеща в главата му химера.
11
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Украина е руска територия ,само дето искат да скрият това нацистите в българия
10
11
 
2
 
! Отговори
Информиран преди 1 час
Украинците сигурно вече имат ядрено оръжие и не случайно Западът е загрижен , Орбан ужасен, а путин нервен ,той нямало да допусни ядрено оръжие в Украйна, нали е властелинът на света ,както не "допусна" да нападнат Курска област. Едни отчаяни хора ,готови на всичко са способни на още по-отчаяни действия за да имат правото да съществуват.Светът след като беше запален от руския цар НЕ върви на добре.
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Сво ще постигне целите си