Канада иска да намали квотите за имигранти

Рязка промяна на настоящото правителство
24 окт 2024 08:01, Инна Ангелова
12
Канада иска да намали квотите за имигранти
Снимка: Pixabay

Канада ще намали драстично броя на квотите си за имигранти за първи път от години насам в рамките на рязка промяна на политиката на настоящото правителство, предаде Ройтерс, като допълни, че това е опит на губещите обществена подкрепа управляващи да се задържат на власт.

От следващата година Канада възнамерява да даде статут на постоянно пребиваващи в страната на 395 хиляди души в сравнение с 485 хиляди за тази година. За 2026 г. се предвиждат 380 хиляди разрешения за постоянно пребиваване, а за 2027 г. - 365 хиляди.

Канада отдавна се гордее със своята благосклонност към имигрантите, но в последната година полемиката относно имиграцията се изостри. Имигрантите в Канада биват обвинявани за всички проблеми - от жилищната криза през повишената издръжка на живот до изнемогващата система на здравеопазване, отбелязва Ройтерс, цитира БТА.

Въпросът с имигрантите вече е един от най-спорните в Канада, където трябва да се произведат парламентарни избори до октомври догодина.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от Свят
Склад на Toyota се взриви в Италия, има загинал
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 59 минути
Навремето исках да имигрирам в Канада.Платих един долар за документи и от посолството ми отговориха,че нямали нужда от човек с моята кволификация.Сега печеля на месец колкото дузина канадци и то не от ***
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Па сигурно скоро идат избори, затова. Преди избори се обещават всякакви чудесии.
3
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Късно. Канада вече е индийска колония
2
5
 
6
 
! Отговори
Itso преди 2 часа
Вместо да ограничават квотите по-добре да забранят една точно определена религия и страната им по естествен път ще спре да се пълни с б00клуци, като в същото време ще стане притегателна точка за бял качествен материал.
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 часа
То в ЕС намаляват квотите ,събудиха се еврогеьовете