Какви емоции трябва да изпитвате във връзката си?

Какво е една връзка без вълнение
12 юли 2024 00:30, Михаела Лазарова
12
Какви емоции трябва да изпитвате във връзката си?
Снимка: Istock

Палитрата от чувства и емоции, които изпитвате, когато сте влюбени и сте във връзка, е огромна. В зависимост от това какъв човек е партньорът ви, какви личностни особености и качества притежава, как подхожда към вас и връзката ви, зависи от какви емоции ще бъде белязана тя.

Но измежду цветното многообразие от чувства се открояват три, които задължително всяка влюбена двойка трябва да изпита.

Кои са трите емоции, които трябва да изпитате във връзката си?

1. Сигурност.

Една истински стабилна и дълбока връзка не може да просъществува без усещане за сигурност. Именно сигурността е онази емоция, която поражда след себе си радост, удоволствие, уязвимост, дълбока връзка и интимност. Когато се чувствате сигурни в партньора си, знаете, че можете да се опрете на него във всяка ситуация и определено не изпитвате страх да покажете слабите си страни, това е прекрасен белег на сигурност. Тя ви кара да потъвате още по-дълбоко и с огромно удоволствие в отношенията си, превръщайки ги в хармонична връзка с поглед в бъдещето.

2. Смелост.

Смелостта е есенциално чувство, което е от изключително значение за здравината и плътността на връзката. Смелостта е двигателят, който ви подтиква да бъдете креативни, да работите заедно за щастието си, да се радвате на една вибрираща от чувства и близост връзка. Когато смелостта заема значителна част от вътрешния ви свят, това е белег, че сте готови на всичко за партньора и връзката си. Щастието и споделеността ви дават сила и кураж да се впускате във всякакви предизвикателства, защото знаете, че имате партньора си до себе си и той има вас.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от За да се разбираме
Кои са знаците, че някой не ви уважава?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Т преди 2 седмици
Няма да е полит коректно ако напиша. За това няма, но ако ви гонят с нож, гледайте да не ви стигнат :)
9
0
 
0
 
! Отговори
До 8 преди 2 седмици
Твоят съсед само е спечелил, щом като още на млади години се е отървал от жена, която го изоставя само защото тази година не може да я заведе на море. Ако е умен, ще черпи! Жалко е за детето, защото няма да расте с двама родители.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Пример доколко съветът тук е адекватен. Младо семейство живееше до мен. Имат малко тогава(преди година) бебе. Изведнъж почвам да чувам всеки ден викове и скандали. Защо? Мъжът казал на жената, че разходите с бебето са големи и не може да си позволи да отидат тази година на море. Седмици наред бяха крясъци от жената и накрая го заряза. Жените нямат физическа сила и агресията им е вербална и психологическа- сплетни и т.н. Всичко споделено от мъжа просто използват като оръжие. Споделяне ли?
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 5 Абе, вярно е. Ама в наши дни жените хойкат като невидели. Общо взето картинката е десетки партньори и после "примиряване" над 30 с мъж, който не им е точно типа, но поне ще се върже да ги издържа. Съответно пак хойкат яко и 70% от разводите са откъм жените с "беше прекалено добър", "скучно е с него", "искам да намеря себе си"(разбирай "искам да съм с любовника" или "искам пак да хойкам"). Психолозите наричат това "monkey branching", т.е. с теб вече е готова да скочи на следващия.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Жените си дават глуп.ави съвети и после се чудят защо няма сериозни мъже за връзка. Мъжете са лесни и искат само няколко неща- красива(и млада жена), секс и СОБСТВЕНИ деца, спокоен дом. Много са териториални и се отвращават от това друг да им е пипал жената, затова и искат жената да не е хойкала много. Това е. Примерно вечно споделяне е бреме- само ти мели на главата. Това със споделянето го искат жените, като вид изпускане на напрежението и да има "диалог", т.е. да си налагат тяхното с мелене.
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Еуфория
4
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ревността разрушава личността!
3
1
 
4
 
! Отговори
И ... преди 2 седмици
Постоянно подозрение, да не би случайно той/тя да шава по чуждо!
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Изпитвам такива, каквито изпитвам, а не каквото ми кажат във вестника. Откъде ви идват на ума такива материали?
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Взаимна обич!