Защо е важно да изградите приятелство преди връзката

Дните минават много по-лесно, ако сте приятел с партньора си
30 юли 2024 23:00, Михаела Лазарова
23
Защо е важно да изградите приятелство преди връзката
Снимка: Istock

Да бъдете приятели преди да имате връзка всъщност не е никак лоша идея. Много връзки са се развили от силно приятелство, което ги предхожда. Психолозите смятат, че това е една от тайните на успешната, дълготрайна и щастлива връзка.

Но как целенасочено да се сприятелите с някого преди да се влюбите и да имате връзка? Звучи като неосъществим план, защото любовта изобщо не пита кога да се появи и да се загнезди в сърцето ви. Това е и причината много често да се влюбваме в неподходящи партньори, с които дълготрайните отношения са невъзможни.

Разбира се, че няма как целенасочено да установявате приятелство преди връзката. В някои случаи това става съвсем естествено и непреднамерено. В други случаи можете да работите в тази посока, след като вече сте обвързани с човек, на когото държите. Подхранването на приятелството във връзката е ключов момент и фактор за щастието.

Кои са предимствата на това да изградите приятелство преди връзката? Ето 10 от тях.

1. Здрава основа.

Приятелството винаги дава здрава основа, на която по-нататъшните ви отношения да стъпят. То е необходимо, за да уплътните отношенията си в любовта. Много по-лесно е да се разбирате с човек, с когото ви свързва приятелство, защото това прави отношенията далеч по-хармонични от онези, в които ви свързва само страст, но нищо друго.

2. Споделени интереси.

Приятелите са приятели именно заради споделянето на сходни интереси. Това ще помогне и за дълготрайна и хармонична любовна връзка впоследствие, което ще допринесе за щастливите ви отношения.

3. Лесна комуникация.

Общуването между приятели е нещо, което не може да се сравни с нищо друго. Понякога приятелите са по-близки от роднините, защото съдбата ги е събрала по сходство на много нива. И докато не избираме роднините си, приятелите са онези, които сърцето и душата ни подбира според сходствата в общуването, целите, интересите, хумора, разбиранията за живота.

Източник: 10 причини да изградите приятелство преди връзката 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
Девойката предпочита преди 1 месец
да има време за да свикне с мъжа, да го опознае, да му се довери. Така е поне при онези, които наистина търсят любов, а не изгоден спонсор. Мъжът обаче бърза да получи физическо удовлетворение. Дори и на най-наивните и романтични момчета им е трудно да се сдържат и затова често пъти не успяват да се реализират връзки между хора, които всъщност си подхождат и се харесват. Докато свестното момиче отлага, някоя нахална хитруша й отнема приятеля, като се пъхва в леглото на момчето и го превзема.
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Точно така мислех и аз. По същия начин "ходехме" с една, всичко беше точно, имахме и много развлечения, разбирахме се. Но не и давах веднага да "правим", за да видя сериозна ли е и може ли да се разчита на нея. Дори спахме заедно без да и дам. Чашата преля, когато бяхме на гости с преспиване у нейна приятелка - как да правиш на чуждо място. Е - изгони ме, като с цялата си наглост ме молеше "да си останем приятели". Следващата - пак така не и дадох веднага, изгони ме след една седмица.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Факт!
8
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Важното да се обичат!
7
3
 
5
 
! Отговори
61 преди 1 месец
Мише, стига глуупусти, напиши нещо за 3b4н3!
6
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Со кротце со благо и со малко кютек :)))
5
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Имал съм гадже веганка. Браааат сутринта като се изсеррре не се трае в банята отвратителна смрад! Да третия ден я изгоних, аре няма нужда!
4
4
 
7
 
! Отговори
Трифон преди 1 месец
не е нужно
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Приятни сънища!
2
7
 
1
 
! Отговори
Полицай преди 1 месец
Запалете вече Къщата на кмета във Село Равно поле 🔥🔥 🏠🔥🔥 На Гриша господинов е къщата и после на Юлия Стоилова секретарката я наритате едно хубаво Без никой да разбере да не е пред камерите да не ви хванат
1
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Във връзката се интересувам единствено от циците и!