10 признака, че сте се излекували от емоционалните болки от миналото

Разберете дали сте се издигнали от мрака – по-силни и по-мъдри
4
10 признака, че сте се излекували от емоционалните болки от миналото
Снимка: iStock

Има огромна разлика между тъненето в мрака на миналите рани и издигането от тях, по-силни и по-мъдри. Тази разлика се свежда до оздравяването. Да сте заседнали в миналото означава, че все още лекувате старите си болки, вкопчвайки се в това, което някога се е случило.

А какво представлява изцелението?  Това е съвсем различна игра. Става дума за признаване на миналото, за учене от него и след това за освобождаване от него.

Изцелението е пътуване и може да е трудно да разберете дали сте на прав път. Тук психолозите идват на помощ. Те са идентифицирали определени признаци, които показват, че най-накрая сте готови да загърбите миналото.

А ето и 10-те признака, че сте се излекували от миналите сърдечни рани, според психолози:

1. Не мислите вече толкова много за миналото

Един от ключовите признаци, че сте се излекували от минали наранявания, е, че сте спрели да живеете в миналото.

Придържането към предишна глава от живота ви може да ви се струва безопасен избор. В крайна сметка това е позната територия. Но психолозите обясняват, че това е като ходене в омагьосан кръг. Вие се местите, но всъщност не отивате никъде, а още по-малко – на ново място.

Когато започнете да се лекувате, вие започвате да излизате от този цикъл. Признавате случилото се, но не му позволявате да контролира настоящето или бъдещето ви.

Започвате да осъзнавате, че животът не е само това, което се е случило, а това, което може да се случи. Започвате да гледате напред, а не само назад.

2. Преживявате положителни промени

Друг ясен знак за изцеление, според психолозите, е когато започнете да забелязвате положителни промени в живота си. Лекуването от тежка раздяла, например, е изтощителен процес и може дълго време да се чувствате като заседнали в коловоз.

Но ако един ден осъзнаете, че отново се смеете, че отново се наслаждавате на времето с приятели и че дори сте развили нови интереси – това е сигнал за голяма промяна. Бавно, но сигурно вие се движите от миналото към бъдещето, а изцелението ви е в ход.

Така че, ако забелязвате повече радост и спокойствие в живота си, приемете го като знак, че сте напът да се излекувате от миналите си емоционални рани.

Цялата  статия четете в Тialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пословичният израз "Бий за да те уважават" не е възникнал случайно. Има неща, които не бива да се прощават.
2
0
 
2
 
! Отговори
Фатална грешка преди 1 месец
Често се препоръчва да простиш и се обяснява какви положителни душевни промени ще претърпиш, след като простиш. Но се игнорира въпросът как ще реагира онзи, на когото си простил. В повечето случаи ще те помисли за будала и няма гаранция, че отново няма да ти спретне някой номер. Дори да нямате общи служебни задължения, обща собственост и т.н., но живеете в един район или имате общи познати, той може да ви осмее и да ви направи за подигравка, ако овчедушно сте му простили.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Вика му се Yo Love. Колко глупостите сте написали, а песента е 3-4 минути :)