9 знака, че мъжът е управляван от егото си

Този тип мъже са манипулативни и егоцентрични
17
9 знака, че мъжът е управляван от егото си
Снимка: iStock

Като личности е от решаващо значение да общуваме с хора, които ни уважават и ценят, а не с тези, които са водени от егото си. Индивидите, водени от егото, често проектират своята несигурност върху другите, създавайки нездравословна динамика. Това е особено разпространено във връзки, в които единият партньор е доминиран от егото си.

Мъж, управляван от егото си, може да бъде манипулативен и егоцентричен, като по този начин причинява вреда и стрес на жената до себе си. Признаците на това поведение могат да бъдат доста фини и трудни за забелязване, особено в ранните етапи на връзката.

А ето и кои са 9-те знака, че мъжът е управляван от егото си:

1. Той винаги държи да е прав
Тази характеристика невинаги е крещящо очевидна, а по-скоро фино се проявява с течение на времето. Може да забележите, че той постоянно оспорва вашите мнения или възгледи, дори по теми, за които има малко познания. Това е така, защото егото му го кара да отстоява превъзходство и господство.

Може също така никога да не признае, когато греши. Той може да изопачи факти, да отрече реалността или дори да ви обвини, за да избегне признаването на грешките си. Това е така, защото за него грешката е равносилна на удар върху самочувствието му.

Важно е да запомните, че всеки може да прави грешки и признаването им е знак за зрялост и смирение. Постоянната нужда да бъдеш прав, независимо от истината, е фин знак, че човек може да бъде управляван от егото си.

2. Липсва му емпатия
Емпатията, способността да се разбират и споделят чувствата на другите, често е намалена при тези, които са контролирани от своето его. Мъжът може да се затрудни да види нещата от вашата гледна точка или да прояви малко загриженост за вашите чувства и емоции. Вместо това той дава приоритет на собствените си нужди и желания пред всичко останало.

Може да забележите, че той отхвърля чувствата ви или минимизира преживяванията ви, особено ако не са в съответствие с неговия мироглед. Той може също да покаже липса на разбиране или грижа, когато преминавате през труден момент.

Цялата статив четете в Tialoto.bg

Източник: Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: ЕГО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
2
 
! Отговори
Косача преди 1 месец
До анонимен 11, естествено, че добрата физическа форма няма нищо общо с хората, които се блъскат с химия. Това го казах на шега, понеже днес има определен шаблон за външния вид на алфа мъжкар - да е с брада, да се е наблъскал с анаболи и стероиди, за да изглежда "здрав и силен", да е без коса и да има татуси. И ако кара БМВ, това вече ще е прекрасно. Такива типове са магнит за жените и имат значително по-големи шансове с тях.
11
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Отивам да си доспя. Днес е неделя, а аз се събудих още в 4.00 ч.
10
1
 
1
 
! Отговори
Бре! преди 1 месец
До Анонимен 20 - Коя е тази непревземаема девица?
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Косача - Не е задължително. Добрата физическа форма няма нищо общо с анаболните или просто затлъстели батки. Но като гледам хилавите ръчички на този от снимката, мисля си че е чиновниче, което се прави на интелектуалец.
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не успя да я склони, нито прелъсти, нито пречупи!
7
0
 
2
 
! Отговори
Косача преди 1 месец
До анонимен 8 - не само раменцата му са тесни, но трябва да е без коса, както и да има и някое друго татусче.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До БГ - Тесни са му раменцата на този от снимката. Алфа-мъжкарят не изглежда така.
5
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По-точно ще е да се каже, че повечето мъже са нарцистични. Ако не проумееш тази тяхна характерна особеност, винаги ще има недоразумения във взаимоотношенията ви. Затова не са прави онези, които обвиняват жените затова, че са манипулаторки. За всяко нещо има причина.
4
0
 
4
 
! Отговори
Ze nigmar преди 1 месец
Стига да знаят какво е его...:)))ч
3
4
 
0
 
! Отговори
Ерген Плейбой преди 1 месец
Човече днес установих, че съм истински плейбой, първо съм безделник, но имам собствени доходи и то прилични. Практикувам любимите си хобита, уговарям си срещи и излизам с момичета. Учил съм, имам бакалавърска и магистърска степен. Никога не съм имал гадже и сериозна връзка а само временни момичета и колежки за се,кс! Аз съм роден плейбой, а се вайкам защо не намирам половинка...
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако има профил в социалния нужник, значи егото му е на шофьорското място.
1
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Eмпатият е слабост.