Мила Роберт с грандиозен гаф на Прайда: Поруга знамето на България

Тя излезе с рокля с българския флаг, която захвърли на земята
24 юни 2024 15:17, Нели Христова
286
Мила Роберт с грандиозен гаф на Прайда: Поруга знамето на България
Снимка: Instagram

Мила Роберт сътвори гаф, равностоен на този на Рут Колева, покатерила се полугола върху костница с останките на герои от Априлското въстание.

Дъщерята на Ваня Щерева беше една от изпълнителките на "София прайд", който се проведе в събота. Ден по-късно мрежата гръмна, след като нейно видео се появи онлайн.

Не него се вижда как тя излиза на сцената с къса рокля с българския флаг. Дотук нищо фрапиращо - все пак Гери Халиуел от "Спайс Гърълс" стана най-популярна със своята мини рокля с британското знаме.

Това, което последва обаче втрещи мрежата. Роберт съблече роклята с българския трибагреник и демонстративно я захвърли на земята. Действие, което може да се счита за подсъдимо по чл. 108, ал. 2 от Наказателния кодекс за поругаване на символ на Република България.

Под българския флаг изникна друг флаг - този на ЛГБТИ+ обществото.

Мрежата веднага се изпълни с гневни коментари, които призозават прокуратурата да се самосезира. От своя страна от партия ВМРО също настояха за действия. В позиция те пишат:

"На 22 юни 2024 г. по време на публичното събитие „София прайд 2024“, проведено на площад „Княз Александър Батенберг“, певицата Мила Роберт, с пълно име Мила Роберт Гергова, извършва действия, които опетняват знамето на Република България. Конкретно, около 19:28 ч. (3:29:25 от живото излъчване във Фейсбук страницата на мероприятието), тя се появява на сцената, облечена в знамето, след което го съблича и демонстративно го захвърля на земята пред множеството присъстващи и по време на живо излъчване. Тези действия продължават около 35 секунди (в диапазона 3:29:50 до 3:30:05 от живото излъчване във Фейсбук)."

От ВМРО настояват да се проведе необходимото разследване.

Самата Мила Роберт се оправда в поредица от истории в Instagram. В тях тя написа:

"Простете ми, че ми ядосвам. Не съм искала да се подигравам с флага. Направих го, за да сложа светлина на един голям проблем - омразата, в която живеем. Има място за всички на този свят и какво да направим хора като мен, че сме родени в държава, която иска да ни избие? Ще кажете "гръмнете се", знам ви... ама защо, когато този живот е подарък. Хората сме хора и се раждаме и разяждаме по един и същи начин."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от Звезди
Ашанти и Нели са сключили брак тайно
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
2
 
21
 
! Отговори
мак преди 6 дни
Щом деянието е подсъдно, да я погнат и толкоз. Питам я, кой иска да избие нея и подобните природни творения? Кой, кой? Ако си бяха налягали парцалите, живели както искат, но да не огласяват какво става в спалните им, нямаше да отблъскват хората от себе си. А като парадират, хленчат, искат специално третиране, права и не знам какво още, да не се чудят, че има хора които ги недолюбват.
141
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Аз едно не мога да разбира - хубаво гей си, обаче защо трябва да правиш тези извратени циркове, защо трябва да дразниш околните и даже най-нагло да се гавриш с тях? Толкова ли е трудно да се държиш като нормален човек? Какво се опитват да докажат тези гей активисти? Че са нещо повече, че само тяхното мнение има значение, че те ще диктуват как да живеем?
140
1
 
19
 
! Отговори
това са ви западните преди 6 дни
идеали, към които се стремите, това ви е културата, това ви е бъдещето. Демокрация и свобода за всички престъпници, пияници и *** с психични отклонения. Вместо да давате воля на такива по-добре ги лекувайте това е болест!
139
3
 
2
 
! Отговори
живот преди 6 дни
къде точно видя омраза в България, я *** на море да си починеш...
138
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Затова и няма да си мръдна пръста за тая колония.
137
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
То целия "прайд" е пълен с грандиозни гафове на природата.
136
0
 
10
 
! Отговори
anonimen преди 6 дни
Грозен ***, същата смотла като майка й...
135
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Типична евроатлантичка ненавиждащща всичко българско не не и българка де. Другата мръдла Рут Колева е още по-зле.
134
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Добре, все пак, че не го е сложила на гащите си! Сигурно само защото не носи такива. Какво друго можем да очакваме от подобни екземпляри!?
133
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Публичен линч и затвор за тая недоклат3на ***
132
2
 
9
 
! Отговори
Кокала преди 6 дни
Знамето е светиня...Това под знамето е *** -и едното и другото.На няколкостотин километра от нас се води война,ако питате едните или другите какво мислят по въпроса едва ли ще получите различни отговори.За останалото има Наградите "Дарвин"...
131
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Това нещо травестит ли е?
130
17
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Поругаване символ би било да хвърли знаме. Тя е хвърлила рокля, не знаме. А пък най са ми смешни разни псевдо "патриоти" които са сложили трибагреник да виси от балкона на панелката или на антената на гоуфа и вече се мислят за големите българи, а иначе всеки ден си хвърля *** и фасовете на земята
129
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Такива човечета са пример до къде може да стигне човешката деградация.
128
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Достатъчно грозно е, че си слага знамето на задните части, дори без да хвърля знамето на земята
127
1
 
5
 
! Отговори
АзъКанъАзъ7112136860 преди 6 дни
Не съм против съществуването на хомосексуални хора,защото мнозина между тях са жертви на сексуални изстъпления,които от най-ранна възраст импулсират хомосексуализма като форма на психическа защита. Парите съм обаче гаври с България и Българите като тази на някаква си Мила Робърт,защото действието й не влиза в сценария за почтенни съжителство в обществото на един народ,на който гърци и турци си позволяваха и сексуално робство от хомосексуален тип да налагат. Да й бъде отнето Българската гражданст
126
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Мила Роберт от къде да знае, че знамето на България е бяло, зелено и червено? На Втори юни във фейсбук такива като нея питаха защо свирят сирените.
125
0
 
6
 
! Отговори
до 120-Атмаджа преди 6 дни
хахаха може да ти се стори изненадващо, но няма нужда да чакаме това което казваш и сега поругаването на национален символ е извън закона и ако го докажат, ще си понесе последствията, както и други хора последните години. Не сте по различни от останлите граждани, въпреки претенцията.
124
0
 
2
 
! Отговори
реклама всякаква преди 6 дни
Иска да и се обръща внимание и то и се обръща внимание. Явно много ниско е изпаднал този човек, щом е стигнал толкова надолу.
123
0
 
0
 
! Отговори
Рила Моберт преди 6 дни
Звезде гранда со Балкан регетон.Това е нивото - не мое да се самоопредели - сръце ли я боли или друго нещо.И въпреки това, няма *** индивид, който да не е с високо самочувствие