Мила Роберт с грандиозен гаф на Прайда: Поруга знамето на България

Тя излезе с рокля с българския флаг, която захвърли на земята
24 юни 2024 15:17, Нели Христова
286
Мила Роберт с грандиозен гаф на Прайда: Поруга знамето на България
Снимка: Instagram

Мила Роберт сътвори гаф, равностоен на този на Рут Колева, покатерила се полугола върху костница с останките на герои от Априлското въстание.

Дъщерята на Ваня Щерева беше една от изпълнителките на "София прайд", който се проведе в събота. Ден по-късно мрежата гръмна, след като нейно видео се появи онлайн.

Не него се вижда как тя излиза на сцената с къса рокля с българския флаг. Дотук нищо фрапиращо - все пак Гери Халиуел от "Спайс Гърълс" стана най-популярна със своята мини рокля с британското знаме.

Това, което последва обаче втрещи мрежата. Роберт съблече роклята с българския трибагреник и демонстративно я захвърли на земята. Действие, което може да се счита за подсъдимо по чл. 108, ал. 2 от Наказателния кодекс за поругаване на символ на Република България.

Под българския флаг изникна друг флаг - този на ЛГБТИ+ обществото.

Мрежата веднага се изпълни с гневни коментари, които призозават прокуратурата да се самосезира. От своя страна от партия ВМРО също настояха за действия. В позиция те пишат:

"На 22 юни 2024 г. по време на публичното събитие „София прайд 2024“, проведено на площад „Княз Александър Батенберг“, певицата Мила Роберт, с пълно име Мила Роберт Гергова, извършва действия, които опетняват знамето на Република България. Конкретно, около 19:28 ч. (3:29:25 от живото излъчване във Фейсбук страницата на мероприятието), тя се появява на сцената, облечена в знамето, след което го съблича и демонстративно го захвърля на земята пред множеството присъстващи и по време на живо излъчване. Тези действия продължават около 35 секунди (в диапазона 3:29:50 до 3:30:05 от живото излъчване във Фейсбук)."

От ВМРО настояват да се проведе необходимото разследване.

Самата Мила Роберт се оправда в поредица от истории в Instagram. В тях тя написа:

"Простете ми, че ми ядосвам. Не съм искала да се подигравам с флага. Направих го, за да сложа светлина на един голям проблем - омразата, в която живеем. Има място за всички на този свят и какво да направим хора като мен, че сме родени в държава, която иска да ни избие? Ще кажете "гръмнете се", знам ви... ама защо, когато този живот е подарък. Хората сме хора и се раждаме и разяждаме по един и същи начин."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от Звезди
Ашанти и Нели са сключили брак тайно
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
162
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
изглежда подобаващо - такава е държавата...
161
1
 
18
 
! Отговори
The Normal one преди 6 дни
какво ни занимавате с такива бок.уци?
160
10
 
1
 
! Отговори
Black Sea преди 6 дни
Гледам ВМРО-то креснали за разследване. Кво има да се разследва? Каквото го е сторила, го е сторила. Като искат да я съдят, като искат да сезират прокуратура. Или си мислят че някой стои пак зад цялата работа. А бе да не е Сорос? Апропо, като гориха флага на ЕС в Копринка пред президента и Нинова, някой нещо стори ли. В предното народно събрание президента си тръгна по време на химна, без да го изчака прав и докрай, както е по протокол. Знамето и химна са с еднаква тежест. Някой нещо направи ли
159
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Нито е гаф, нито е грандиозен!!! Поне по стандартите на тази особа. А трябва ли да очакваме нещо друго от особа с такива родители? Злоба, глупости!!! Познавам двойка момичета, които не парадират, не ходят облечени като папагали и не се мляскат като малки деца с диня. То е до човек и семейна среда. Съдейки по майката аз не съм изненадан.
158
0
 
0
 
! Отговори
Ponaldo преди 6 дни
Do 134 И то не знае какво е
157
1
 
21
 
! Отговори
политкоректен преди 6 дни
През соца за тия имаше шамари!
156
4
 
1
 
! Отговори
Ерик Адамс преди 6 дни
миуа уодиноу, ти си семен уай... нещо ветър дуа, дайте да са завиа с нещо
155
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
"Не виждам нищо скандално в нейното поведение, по-скоро е послание към всички българи да спрат с омразата"-----------------Въобще не ми дреме за измислените ви послания. Нарича се поругаване на национален символ. Подсъдно е. Ограмотете се.
154
2
 
12
 
! Отговори
Обективен преди 6 дни
"Умници" ,вместо да подстрекавате педepaсиз_ма в България , ходете да се обучите как се блокират потребители и им се трият постовете.
153
2
 
34
 
! Отговори
Зелен чорап преди 6 дни
Точно правещите и участващите в този парад насаждат омраза и разделение!
152
6
 
1
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 6 дни
До Всъщност...всъщност ше е по лесно да спреш коментарната секция нацяло, преди утре да са ви райднали милиционери, че за 200 клика повече сте се заяли не с кой требва. масовите мероприятия са по сценарий.
151
1
 
30
 
! Отговори
Всъщност... преди 6 дни
Деянието е подсъдно.... но нея няма да я осъдят. Помнете ми думата. Години наред кой от къде изпълзи и за да си види името по медиите и се гаври с нещо българско. Подсъдими няма, наказани няма. Медиите правят от тези *** национални герои и медийни звИзди.... Така е. Нямаме държава... Нямаме закони... Нямаме народ... само едни притежатели на български паспорти.
150
12
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 6 дни
До мак няма как да я погнат, щото единственото подсъдно деяние тука са коментарите на шюзюфреника, подстрекаващи към насилие и самоуправство, подплатени със солидна доза клевета. "щот в интернет всички са анонимни". и ако дядо и е бил в отряд "чавдар", половината читалище могат да станат анонимни. те ше видиме.
149
1
 
10
 
! Отговори
мак преди 6 дни
До Анонимен149. Таратанци. Публиката е от нейния сой, как да не я подкрепя.
148
2
 
3
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 6 дни
ши3ко разбра че се е оcpaл, тръкна 20 коментара, банна половината интернет и реши че му се е разминало. къде ги намирате такива недоправени...
147
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
До Абе панелиХайде не се напъвай много, че с тази хлабава халка, ще вземе да нацапаш гащите.
146
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Докато няма последствия защо не? Защо и да не се изхрачи върху него? Какво ще направите? Пишете в интернет. Голем праз.
145
2
 
17
 
! Отговори
Що не направят преди 6 дни
Парад в Иран или Южна Корея, там там да идат да видиш как от боя ще се оправят веднага!!!
144
35
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Не виждам нищо скандално в нейното поведение, по-скоро е послание към всички българи да спрат с омразата към различните или както тук ги заклеймяват - ненормални. Всъщност, ненормални са точно хейтърите! И реакцията на публиката беше достатъчно силна и подкрепяща .
143
5
 
15
 
! Отговори
Само две думи преди 6 дни
Публичен раZстрел!!!