Мила Роберт с грандиозен гаф на Прайда: Поруга знамето на България

Тя излезе с рокля с българския флаг, която захвърли на земята
24 юни 2024 15:17, Нели Христова
286
Мила Роберт с грандиозен гаф на Прайда: Поруга знамето на България
Снимка: Instagram

Мила Роберт сътвори гаф, равностоен на този на Рут Колева, покатерила се полугола върху костница с останките на герои от Априлското въстание.

Дъщерята на Ваня Щерева беше една от изпълнителките на "София прайд", който се проведе в събота. Ден по-късно мрежата гръмна, след като нейно видео се появи онлайн.

Не него се вижда как тя излиза на сцената с къса рокля с българския флаг. Дотук нищо фрапиращо - все пак Гери Халиуел от "Спайс Гърълс" стана най-популярна със своята мини рокля с британското знаме.

Това, което последва обаче втрещи мрежата. Роберт съблече роклята с българския трибагреник и демонстративно я захвърли на земята. Действие, което може да се счита за подсъдимо по чл. 108, ал. 2 от Наказателния кодекс за поругаване на символ на Република България.

Под българския флаг изникна друг флаг - този на ЛГБТИ+ обществото.

Мрежата веднага се изпълни с гневни коментари, които призозават прокуратурата да се самосезира. От своя страна от партия ВМРО също настояха за действия. В позиция те пишат:

"На 22 юни 2024 г. по време на публичното събитие „София прайд 2024“, проведено на площад „Княз Александър Батенберг“, певицата Мила Роберт, с пълно име Мила Роберт Гергова, извършва действия, които опетняват знамето на Република България. Конкретно, около 19:28 ч. (3:29:25 от живото излъчване във Фейсбук страницата на мероприятието), тя се появява на сцената, облечена в знамето, след което го съблича и демонстративно го захвърля на земята пред множеството присъстващи и по време на живо излъчване. Тези действия продължават около 35 секунди (в диапазона 3:29:50 до 3:30:05 от живото излъчване във Фейсбук)."

От ВМРО настояват да се проведе необходимото разследване.

Самата Мила Роберт се оправда в поредица от истории в Instagram. В тях тя написа:

"Простете ми, че ми ядосвам. Не съм искала да се подигравам с флага. Направих го, за да сложа светлина на един голям проблем - омразата, в която живеем. Има място за всички на този свят и какво да направим хора като мен, че сме родени в държава, която иска да ни избие? Ще кажете "гръмнете се", знам ви... ама защо, когато този живот е подарък. Хората сме хора и се раждаме и разяждаме по един и същи начин."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от Звезди
Ашанти и Нели са сключили брак тайно
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
122
1
 
5
 
! Отговори
Рендето преди 6 дни
Абе, че тази е Стюпид и Ъгли спор немъ, ама как именно е поругала Бг флаг не виждам!!!
121
0
 
0
 
! Отговори
Ямболски цървуль преди 6 дни
***!
120
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
И тази, и майка й, са с меко казано с умствени дефицити. Имал съм вземане даване с майката и говоря от първо лице. Дъщерята само по телевизията съм я гледал, но много успешно конкурира родителката си. Има супер неадекватно излъчване, поведение и някой сериозно я е излъгал, че може да пее.
119
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
хаха боко и шиши погазиха цялата държава, тея за един флаг ще се хващат. ами то тва парчее плат е като банкнота представаща държавата и от 30тина години до момента нещо валутата се е обезценила.
118
1
 
8
 
! Отговори
Мис бони го боли преди 6 дни
Тва лъвове ли са , че се наричат прайд? стадо иноземни педддерчета, които сакат много бой.
117
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Тая сега жени ли харесва?! Не е намерила някой кадърен да я начеше, ще влезе в правия път.
116
1
 
9
 
! Отговори
За тъпчене на флага преди 6 дни
има затвор и глоба до 3000 лв
115
1
 
9
 
! Отговори
Ицо преди 6 дни
Явно на долу някой хора не вдяват съвсем къде е проблема. Поругаването не е в това че е обляка рокличката, а че я е захвърлила на земята и то демонстративино. Аз никога не съм бил хомобоф и съм уважавал това което е важно за това общество, защо те не уважават това което е важно за нас българите? Но колкото и да дъвчем, има си закон, ще си понесе последствията.
114
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Е и?
113
4
 
6
 
! Отговори
Атмаджа преди 6 дни
Когато почнете да вкарвате в затвора убийци,насилници,наркодилъри,измамници,грабители и т.н.,налагайки им ефективни присъди,тогава ще търсите наказателна отговорност за националните символи.
112
1
 
4
 
! Отговори
Серго преди 6 дни
Проста ***
111
0
 
16
 
! Отговори
До IQ 3.14 преди 6 дни
Да се облечеш с трибагреник или такава дреха, но само да я носиш, не е поругаване. Поругаване е това захвърляне и стъпкване. Аман вече от тия и тяхната кичозна и помпозна показност. Бъдете си каквито искате, но не ни се натрапвайте с това. Точно това дразни - парадирането.
110
0
 
9
 
! Отговори
Тази преди 6 дни
Некадърница/ дете на мака си/ - е некадърна и търси оригинален начин на изява
109
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
отврат - ПОВЪРНАХ
108
1
 
26
 
! Отговори
Бам преди 6 дни
С това си действие направи 10 пъти повече срещу това общество и прайда им, от колкото те постигат с него. Защитавай си идеите, но защо трябва да е за сметка на другите хора? Какво съм и направил аз като българин, че да ми поругава флага? И после що ги биели по улиците...
107
1
 
2
 
! Отговори
179 преди 6 дни
ДЪРЖАВА е политически организирана общност, заемаща дадена територия, имаща правителство и притежаваща ВЪТРЕШЕН и ВЪНШЕН СУВЕРЕНИТЕТ. Прочетете и ми кажете според вас България може ли да се нарече държава ?
106
18
 
2
 
! Отговори
Г-жа Хазартова преди 6 дни
Аз лично не виждам нито поругаване, нито гаф!!! Аман от плоскочелите кебапче-патриоти!!!! Даже е забавно как я сваля роклята!!!
105
0
 
4
 
! Отговори
Ицо преди 6 дни
Уф хубаво пее, ама май не е много умна. Нека и потърсят отговорност, това е пълна свинщина.
104
0
 
14
 
! Отговори
Дядо Соци преди 6 дни
До колкото знам думата ПРАЙД означава група хищни месоядни животни . Но тези по им прилича София СТАДО 2024 .
103
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
А тя с какво е известна, че пускате тази новина ?