В Германия отново разполагат оръжия, които могат да достигат територията на Русия

Това ще стане за първи път след Студената война
12 юли 2024 07:03, Елка Василева
86
В Германия отново разполагат оръжия, които могат да достигат територията на Русия
Снимка: архив, БГНЕС

НАТО иска да засили капацитета си за сплашване в Европа. За пръв път от Студената война в Германия пак ще бъдат разположени оръжия, които могат да достигат територията на Русия, пише Дойче веле.

За възпиране на Русия САЩ ще засилят мерките за защита на европейските си партньори в НАТО. Поради това в Германия от 2026 г. първоначално временно ще бъдат разположени крилати ракети "Томахоук" и други далекобойни оръжия, се казва в съвместно изявление на САЩ и Германия, публикувано на десети юни. В документа се споменават зенитни ракети SM-6 и нови образци хиперзвуково оръжие, които имат много по-голям обсег, отколкото сегашните системи за наземно базиране в Европа.

Агенция ДПА подчертава, че в Германия за първи път от Студената война насам отново ще бъдат разположени оръжейни системи, които могат да достигат територията на Русия.

Крилатите ракети "Томахоук"

Крилатите ракети "Томахоук", както и германските "Таурус", могат на малка височина да проникнат дълбоко в територията на противника и да унищожат важни цели като командни центрове, бункери и радари. "Томахоук" се изстрелват от кораби и подводници, а "Таурус" - от самолети.

Президентът на САЩ Джо Байдън още от началото на руското нахлуване в Украйна разшири американското военно присъствие в Германия и другите европейски страни за по-ефективна защита на територията на НАТО. Байдън постоянно подчертава, че САЩ твърдо се придържат към задължението да помагат на партньорите от НАТО и възнамеряват да защитават "всеки метър" от територията на Алианса.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
5
 
11
 
! Отговори
баба мара преди 1 месец
не искаме оръжия не искаме защита от сащ никои ням а да ни напада искаме мири добросъседство ам воиски и бази да напуснат европа заради техните печалби ще изгорим живи в една нова воина
16
7
 
15
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
И не се заблуждавайте. Украйна е във война не заради украинците в Украйна, а заради евреите в Украйна като Зеленски и евреите в САЩ.
15
8
 
7
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Абе 2, няма го Троцки, неговия баджанак, да застреля всеки десети войник. Бас държа, че троцки е бил близък роднина на Зеленски, макар че са екзекутирали всичките му известни деца. Все е имал някое извънбрачно, от което се е пръкнал и бащата на Зелю. Украински евреи, ко да ги прайш. И Хрушчов украинец и Брежнев украинец...после що Крим бил Украински, а не руски.
14
8
 
11
 
! Отговори
Айляк преди 1 месец
Дойчото обзет от реваншизъм скоро пак може да му дялнат Германията на две, к.ухо парче си беше, кухо си остана...
13
10
 
12
 
! Отговори
FMC преди 1 месец
Само на мен ли ми се струва, че тия оръжия могат да достигнат и територията на България? Не трябва ли да сме против това? Навремето си махнахме ракетите, които достигаха Турция. Днес ни заплашват и Турция и Германия и Румъния...няма ли нещо да предприемем по въпроса, та да премахнем всички тоя заплахи за територията на България?
12
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И аз си купих картечница, заради злия и крадлив съсед през две къщи!
11
6
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ахахахаа скоро може да има пак източен и западен Берлин. Много военолюбци има ама проблема е че войни няма. Тез дето бъркат с пръчка в кошера с осите ще се изпокрият. Онзи ден писаха че бункерите по нс ще се обновяват спешно даже са пуснали поръчка. Защо ли? Страх ги е за кожите им щото са наясно на къде отиват нешата. И това не им пречи да ни набутват още повече между шамарите,които почти сигурно ще получим като страна на първа линия.
10
12
 
9
 
! Отговори
Die Fahne hoch преди 1 месец
Вермахта да настъпва. Луфтваффето да е в готовност.
9
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Целта се следва-неизменно. Провокации до край, с цел постигане на тотална повсеместна война. Нашите пак се кланяха и прекланяха и обещаваха на срещата на НАТО. Вече започвам да си мисля,че явно наистина само война може да коригира малоооумното поведение на великите ръководители на ес. Тези хора затриха Европа и продължават. Накрая Путин просто ще изпепели няколко града като показно и всички ще си седнат на Г и ще мирясат. САЩ обичат са водят войни на чужди територии с чужди войници.
8
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кое му е правилното? Третата световна война е по-близо отвсякога. Някой разполагал ли е оръжия в Куба примерно, че да е близо до САЩ?
7
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Правилно.Бих казал отлично!
6
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гepaмaнuя e okynupaнa cтpaнa, koмaнgвa ce oт rлaвнaтa koмeнgaтypa в Paмщaйн...
5
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия май са забравили 45 г. и пак си го просят.
4
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"За възпиране на Русия САЩ ще засилят мерките за защита на европейските си партньори в НАТО."Точки и запетайки се учат в първи клас. Ясно ли е феz.бг?
3
12
 
22
 
! Отговори
Клоуни преди 1 месец
Тия ракети може да са били нещо преди години но вече са много слаби сравнение с руските които са в пъти по бързи.Все едно срещу някой насочил пушка към мене да насоча прашка и да си мисля че всичко е наред и сме равностойни
2
15
 
25
 
! Отговори
да преди 1 месец
заради тая бандитска украйна, ще пламне целия свят, няма ли кой да го застреля тоя зелен плъх,измря толкова народ заради неговите болни амбиции
1
19
 
20
 
! Отговори
Шефрет преди 1 месец
Вермахта пак си го търси със свещ) Да не живеят после пак колко германки били насилени като през 45та )