Прекратиха делото за непредумишлено убийство срещу Алек Болдуин

Не са били предоставени ключови доказателства на защитата
13 юли 2024 08:00, Нели Христова
12
Прекратиха делото за непредумишлено убийство срещу Алек Болдуин
Снимка: БГНЕС

Съдията прекрати делото срещу Алек Болдуин за непредумишлено убийство, след като реши, че ключови доказателства за фаталната стрелба на снимачната площадка на филма "Ръст" не са били предоставени на защитата.

Съдия Мери Марлоу Сомър, председателстваща процеса в Санта Фе, Ню Мексико, заяви, че куршумите, потенциално свързани със смъртта на операторката Халена Хътчинс, които биха могли да бъдат благоприятни за делото на Болдуин, не са били предоставени на адвокатите му от полицията и прокуратурата.

Холивудският актьор веднага се разплака, тъй като делото - което можеше да го осъди на 18 месеца затвор, ако бъде признат за виновен - беше внезапно прекратено.

"Умишленото укриване на тази информация от страна на държавата беше преднамерено и умишлено. Ако това поведение не стига до нивото на недобросъвестност, то със сигурност е толкова близо до нея, че показва признаци на изпепеляваща предубеденост", заяви съдия Сомър.

"Съдът стига до заключението, че това поведение е силно увреждащо за обвиняемия".

Болдуин е държал пистолет по посока на Хътчинс по време на репетиция през октомври 2021 г., когато оръжието е стреляло, убивайки Хътчинс и ранявайки режисьора на филма.

Оръжейникът на филма Хана Гутиерес, която е заредила фаталното оръжие, вече излежава 18 месеца в затвора за непредумишлено убийство.

Болдуин е бил изправен пред същото обвинение. Прокурорите твърдят, че той е пренебрегнал основни закони за безопасност на оръжията и е действал безразсъдно на снимачната площадка.

Адвокатът на знаменитости, защитаващ Болдуин Алекс Спиро твърди, че актьорът не е носил отговорност за проверката на оръжието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от Звезди
Дебора смело показа белезите си на плажа
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
2
 
! Отговори
Cat преди 3 седмици
Този човек никак не е вчерашен..Холивудска звезда, която сякаш сефте фаща оръжие във филм...И като как и защо го насочва срещу човек,такава ли е била сцената във филма! Доколкото всички разбираме от кино,режисьорката е извън камерата, съвсем настрани.Той от какъв зор ще стреля точно в нея?WTF?
6
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
И КАКВО Е ВИНОВЕН ЩОМ ОРЪЖЕЙНИКЪТ МУ Е ДАЛ ЗАРЕДЕНО ОРЪЖИЕ?!?? ТАЗИ ХАНА!
5
3
 
8
 
! Отговори
Ал Болдуин преди 3 седмици
Което не се прекратява с пари ..... се прекратява с МНОГО пари . Ама МНОГО пари ... Толкова , че като види сумата, уважаемия съдия да получава оргазъм.
4
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
НАПРАВО ЩЕ СИ УМРЕ ОТ СТРЕСА. Няма да умре, тези от неговия вид на нагли до безумие и без никаква съвест.
3
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Той е от правилните, мрази тръмп и пр. Не може да бъде осъден.
2
4
 
9
 
! Отговори
mhm преди 3 седмици
Там , където членува, е задължително да имаш едно убийство! Задължително!!
1
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До АнонимеН 1, Вярно съсипаха го, вместо да е в затвора на спокойно место, че е застрелял двама, единият починал, и сега е невинен...Страната на неограничените възможности....